Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tehetek, ha a párom...

Mit tehetek, ha a párom motiválatlan?

Figyelt kérdés

Vállalkozó vagyok, így nem kell minden nap munkába járnom, hogy pénzünk legyen, a párom háztartásbeli.

Mellette továbbképzésekre járok,

Amikor összejöttünk, összeköltöztünk és a nagymamájától örökölt ház felújításába vágtunk bele, iszonyat pénzek mentek bele, azt ígérte ő is továbbképzésbe kezd és beszáll az üzletembe.

Ebből az lett, hogy szinte rendszeresen délig alszik már fél éve, semmit sem csinál, ha meg szabályosan kizavarom az ágyból úgy elkezd sírni mint egy kisgyerek, sehova se lehet elmozdítani mert vagy fázik, vagy fáj a feje, vagy melege van, vagy fáradt, vagy éhes, vagy szomjas, mint egy kisgyerek.

Én itt vagyok, itt lakom nála, viszem az üzletet, járok egy továbbképzésre, és egy hisztis idegronccsá vált a párom, aki ahelyett, hogy örülne, hogy nem kell dolgoznia és rengeteg ideje szabadul fel, azon van, hogy hogyan tud minél több időt semmittevéssel, dögléssel, meg szöszöléssel tölteni. És persze én vagyok a szemét rohadt állat aki túl sokat vár tőle.

Meg tudom változtatni, vagy esélytelen?

2015. ápr. 5. 08:59
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem esélytelen... persze, vannak mindenféle furcsa betegségek, de szerintem lásd be, hogy ez e bebukott "vállalkozás" és ne fektess bele több energiát, időt, pénzt se, semmit.
2015. ápr. 5. 10:38
 12/20 anonim ***** válasza:

Tényleg ki kellene vizsgáltatni, simán lehet valami hormonális zavar, vagy hiánybetegség.

Nekem pajzsmirigy alulműködésem volt/van. Teljesen véletlen derült ki egy rutin vizsgálat során. De elkezdtem rá gyógyszert szedni és megváltoztam. Sokkal energikusabb lettem, szívesebben csináltam dolgokat, gyorsabban is végzek velük, elmúlt az állandó fáradság, aluszékonyság.

2015. ápr. 5. 10:39
 13/20 anonim ***** válasza:
Ha magamból indulok ki : világ életemben lusta voltam,dolgozni nem akartam,nem is mentem el.Aztán volt egy 3éves periódusom,a saját magam ura lehettem,találtam egy nagyon jó pénzkereseti forrást,dőlt a pénz,akkor nem voltam fáradt,állandóan mentem mint a mérgezett egér,mert láttam értelmét amit csinálok.Befuccsolt a dolog,megviselt rendesen,ismét nincs motivációm,nincs kedvem elmenni dolgozni,pedig kellene a pénz miatt,én is párkapcsolatban élek.Mondjuk most már hajnalban felkelek,mosok-főzök-takarítok ezt mindig is megcsináltam.Tehát nálam csak akkor van motiváció ha sok pénz jön egyszerre,nem vagyok türelmes hogy havi minimálbérből előrébb jussak,ez nagy gond az életemben,mivel nincs egy fityingem se.Szerintem a barátnőd depis,én is akkor aludtam sokat.Nem mozgatja semmi,nincs sikerérzet,nincs erő semmihez.Leülnék vele beszélgetni,és megtudakolnám hogy mi az amit szeretne tényleg valójában csinálni,mi az ami érdekelné.A te üzletedhez lehet hogy nincs kedve,kényszernek érezné,de biztos vagyok benne hogy van olyan dolog amihez lenne kedve.
2015. ápr. 5. 11:31
 14/20 A kérdező kommentje:

11-esre szavazok. Nekem is fáj mindenem, izomlázam van, fáradékony vagyok, de amikor "magamnál vagyok" ha tehetem, minden pillanatomat hasznosan töltöm. Most is még virtuálisan is információt gyűjtök. Meg alapból is rengeteget tanulok online, fórumokról, átveszem mások tapasztalatait.

Ő szerintetek mit tesz ha számítógép, vagy tablet elé kerül? Kiskutyákatkiscicákat néz a facebookon, meg játszik.

Ennyit a furcsa betegségekről.

2015. ápr. 5. 11:32
 15/20 anonim ***** válasza:
58%
Dehogy depressziós. Manapság mindenkire ráfogják, hogy a semmittevését pártolják. Lassan gyorsabban terjed a "depresszió", mint az influenza. Egyébként szerintem itt csak egy hatásos lépésnek lehet eredménye. Válaszút elé kell állítani. Vagy összeszedi magát vagy kifizeti a felújítást és mennék a dolgomra. Ha nem hajlandó fizetni, akkor pedig minden mozdítható értéket elvinnék.
2015. ápr. 5. 11:45
 16/20 anonim ***** válasza:
89%
Hány éves a párod? Nagyon gyereknek tűnik, egy felelőtlen, céltalan gyereknek. Szerintem ne pocsékold tovább az időd, van neki anyukája meg apukája gondolom, neveljék meg ők, vagy kínlódjanak vele ők tovább!
2015. ápr. 5. 12:04
 17/20 anonim ***** válasza:
Eloszor az anyagiakat rendeznem vele,mint irtad rengeteg penzt koltottel mar az O hazara.Mindent lepapiroznek,kinek mi jar egy esetleges szakitasnal, aztan amig arra is lusta nem lesz hogy szet tegye a labat, addig hasznalnam arra amire meg hasznalhato.
2015. ápr. 5. 14:14
 18/20 A kérdező kommentje:
20 éves. Nemrég végzett a gimnáziummal. Hát az anyja sem egy szent, tiszta kosz a háza, de gondoltam a lány különb lesz, más viselkedésmintát mutatott. Most meg ugyanazt.
2015. ápr. 5. 14:43
 19/20 anonim ***** válasza:
Ez bármi lehet. Az is lehet, hogy alapból ilyen és egész életében nem fog soha megváltozni. Akkor lehet, tényleg váltanod kell, mert annyira különbözőek vagytok, hogy ez így nem fog sokáig működni. Viszont valahol azért a többiek hozzászólásában is van valami. Én is elég pörgős vagyok alapból, ha jól mennek a dolgok és ha van motivációm, viszont voltak olyan negatív időszakaim az életemben, amikor egész nap csak feküdtem, a szobám egy merő kosz volt, nem tudtam tanulni és lényegében nem csináltam semmi értelmeset. Ki tudja, lehet, hogy nála is van valami gond, amiről még ő maga se tud. Érdemes elmenni orvoshoz, vagy pszichológushoz, lehet, ennyi próbát még megér. Viszont ha nem látod rajta, hogy változni akar, akkor fölösleges tovább vele maradni szerintem, mert örökre ilyen marad.
2015. ápr. 5. 15:28
 20/20 anonim ***** válasza:
Van egy ilyen embertípus, aki rátapad a másikra és onnantól annyi. embertípust írtam, de én nőket láttam ilyeneket.
2015. ápr. 5. 17:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!