Mit tehetek, ha a párom motiválatlan?
Vállalkozó vagyok, így nem kell minden nap munkába járnom, hogy pénzünk legyen, a párom háztartásbeli.
Mellette továbbképzésekre járok,
Amikor összejöttünk, összeköltöztünk és a nagymamájától örökölt ház felújításába vágtunk bele, iszonyat pénzek mentek bele, azt ígérte ő is továbbképzésbe kezd és beszáll az üzletembe.
Ebből az lett, hogy szinte rendszeresen délig alszik már fél éve, semmit sem csinál, ha meg szabályosan kizavarom az ágyból úgy elkezd sírni mint egy kisgyerek, sehova se lehet elmozdítani mert vagy fázik, vagy fáj a feje, vagy melege van, vagy fáradt, vagy éhes, vagy szomjas, mint egy kisgyerek.
Én itt vagyok, itt lakom nála, viszem az üzletet, járok egy továbbképzésre, és egy hisztis idegronccsá vált a párom, aki ahelyett, hogy örülne, hogy nem kell dolgoznia és rengeteg ideje szabadul fel, azon van, hogy hogyan tud minél több időt semmittevéssel, dögléssel, meg szöszöléssel tölteni. És persze én vagyok a szemét rohadt állat aki túl sokat vár tőle.
Meg tudom változtatni, vagy esélytelen?
Lehet, hogy én voltam a hülye, mert amikor nekem az előző kapcsolatom zavaros volt és ki akartam lépni belőle rámtapadt. Szabályosan rámtapadt, hogy majd a nagymamájától örökölt házban nyugalom lesz, ott mindent újra kezdhetünk.
Aztán az ment, hogy jajj ő csinálná, menne, főzne, takarítana, csak még nincs kész teljesen a konyha, még nincs kész a fürdő, még nincs meg ez, még nincs meg az, de majd ha meglesz, akkor.
Most nagyjából megvan minden, de még mindig ugyan azt tapasztalom, hogy neki semmi sem jó.
a második kérdésed lehet, hogy nem alaptalan(((
pfuuu Te szegény(((
azt nem gondolnám, hogy teljesen esélytelen, de az a pár százalék, amit látnék, :-( azt mondatná mégis, hogy "balek" voltál számára(
-ne haragudj!-
Azért az, hogy rendet tartok, főzök.... mig a másik dolgozik alap lenne.
Valószínű így szokta ezt meg gyerekkorától kezdve, különbözőek az emberek, sokféle nevelési háttérrel.
Sajnos nem volt szerencséd.
Ezen meg változtatni...hacsak úgy nem, hogy nagyon rá lenne kényszerítve valamiért, most még megteheti, mert talán fiatal, meg szép.
És igen, ha megszorításokat eszközölsz nála, könnyen lehet, lapátra kerülsz.
Okosnak kell lenni, meg türelemmel kell kezelni, nála van az adu, az is elképzelhető még, valamilyen betegsége van, csak még nem derült ki. Volt ilyen, "lelustáztak" valakit, aztán kiderült, súlyos belsőszervi elváltozásai voltak, és még egy cipőfűzőbekötés is halálos megterhelés volt számára.
Hát egyrészt a vállalkozásból élünk, másrészt (fiatal még) a szüleitől kap néha valamennyi pénzt, vagy a felújításokra támogatást, de töredékét annak, amit én költök el.
Egyébként nagyon nehezen kel fel, viszont ha felkelt, akkor néha azért hajlandó mosni, főzni. Szóval ez rendben van. De ez az általános motiválatlanság, meg tényleg ez, hogy fel sem merül, hogy elmenjen dolgozni, sőt, a képzésre sem járt el amit befizettünk neki nem kevés pénzért. Ezen például nagyon ki vagyok akadva.
Én is hasonló vagyok, csak munka mellett...
Nekem extrém módon kevés a vasam, és a vastabletta se segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!