Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit szólnátok, ha a párotok...

Mit szólnátok, ha a párotok megígérné nektek, hogy végre egy kicsit ő is besegít a háztartásba, majd pont az egyik barátja segítségül hívja, és ehelyett oda megy neki segíteni?

Figyelt kérdés
2015. ápr. 2. 14:01
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
92%

Nem kitérőként írom, csak nálunk már az elején tisztázva volt, hogy nem besegítés, hanem közös feladat, úgyhogy eleve nem alakulhatott ki olyan szituáció, hogy egyedül csinál az egyikünk mindent.

Ha már ellustult a párod, nehéz lesz helyrehozni, én a helyedben biztos, hogy komolyan elbeszélgetnék a fejével, és nem főznék/takarítanék rá/utána, amíg nem változtat.

A férjemmel (annak ellenére, hogy mint írtam, ő nem tekinti kizárólag női munkának a házimunkát) volt egy olyan időszakunk, hogy sehogy sem bírtam rávenni, hogy a zoknikat egyből a szennyesbe tegye, ne a cipőkben, radiátoron és egyéb helyeken tárolja. Végül meguntam, direkt hagytam pár hétig a szerte-szét hagyott cuccait, majd mikor már jó porosak meg büdösek voltak, rátornyoztam az íróasztalára őket :D Azóta nem találtam egy zoknit sem a lakásban.

2015. ápr. 2. 14:25
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem mindegy a szituáció. Ha mondjuk éppen csináljuk a nagytakarítást és odaszól az egyik barátja, hogy nem tudna-e átszaladni hozzá, mert át kéne vinni két szekrényt egyik szobából a másikba és egyedül nem bírja, akkor azt mondanám jó, menjen, fél óra az egész, addig boldogulok magam is.

Ha viszont egész napra szóló segítségről lenne szó, nekem sem esne jól, ha csak úgy ott hagyna az otthoni munka kellős közepén.

2015. ápr. 2. 14:26
 13/24 anonim ***** válasza:
Most mosogass el és a többit hagyd meg neki, mire hazaér. A munka mindig megvár!
2015. ápr. 2. 14:26
 14/24 anonim ***** válasza:
62%
Ha most felpontozást szeretnék, akkor csak annyit kellene írnom, hogy -egyetértve a többséggel- ez szerintem is tűrhetetlen, jaj de szemét, még a szakításon is gondolkozz el stb. Én ehelyett leírom amit valójában gondolok: a helyedben tudomásul venném, hogy olyan szinten borzad a házimunkától, hogy sosem fogja önként megcsinálni. Ha örökké veszekedéssel, ígéretek kicsikarásával, sárkánykodással kell rákényszeríteni, az meg a kapcsolatnak nem tesz jót. Márpedig a házimunkát meg kell csinálni, különben ellep minket a kosz, ezért megbeszélném a párommal, hogy vagy fizetünk valakinek, aki megcsinálja, vagy megcsinálok én mindent egyedül, de miután nem áll nekem jól a mártír szerep, ezért cserébe kérek valamit, mondjuk hogy minden áldott szombat délután elmegyek egy lazító masszázsra, vagy valami ilyesmi, kényeztető dologra. Mert annyi munka után megérdemlem. Megoldást úgy is lehet találni, hogy az végül mindenkinek jó, senki nem húzza a száját.
2015. ápr. 2. 14:28
 15/24 anonim ***** válasza:
83%

Én kiakadnék. Nálunk is volt ilyen.

Azzal indult, hogy ő nem akar bent segíteni, mert annyi dolga lenne odakint, hogy azt sem tudja mivel kezdje, meg egyébként is miért a női munkával foglalkozzon.

Egyedül hagyott két beteg gyerekkel, pedig én is csak futottam az események után egész héten, szóval nem kértem volna nagy dolgot, csak figyeljen rájuk, amíg utolérem magam. Ha eddig ráért a kinti munka, ezen már nem múlik, mindegy.

Elment apukájához egy szerszámért, aztán útközben megállt a barátjáéknál, és ottragadt segíteni. Egyébként senki sem kérte rá, másrészt telefont se vitt, és utol sem lehetett érni. Nálam akkor nagyon kicsapta a biztosítékot. Szerencsére alapvetően nem ilyen, besegít, ha van ideje.

2015. ápr. 2. 14:31
 16/24 anonim ***** válasza:
ha olyan miatt hívta az a barát, akkor tuti hogy egyből mennék neki segíteni. és az a kifejezés se feltétlenül egyértelmű, hogy "kicsit". ami neked kicsit nem biztos, hogy nekem is kicsitnek számít. Lehet azt gondolta, hogy amennyit tett addig az bőven elég, így nyugodtan mehet segíteni máshova, vagy utána akarta elvégezni a házimunkát. amúgy ajánlom mindenkinek az empátia gyakorlását...
2015. ápr. 2. 14:42
 17/24 anonim ***** válasza:
84%
Hát én biztos kivágnám a balhét. Már csak amiatt is, hogy nem a cselédje vagyok, hogy ő csak besegítsen néha... de amiatt meg főleg, hogy megígér nekem vmit, aztán pofára ejt... az tuti, hogy egy ideig nem kapna vacsorát, az a minimum :D.
2015. ápr. 2. 14:43
 18/24 anonim ***** válasza:
8%
Biztos én csinálok valamit rosszul, vagy vagyok ósdi felfogású.... Nálunk én (nő) csinálom a házimunkát. Ez alap. Elég hülyén is nézne ki a férjem a vasalóval a kezében, vagy ha ő mosna fel. Néha megkérem, hogy teregessen ki, de aztán rájövök, kár is, mert úgy is újra kell csinálnom. Mondjuk nálunk a felállás az, hogy ő dolgozik és én gyerekeket nevelek (mellette üzletet vezetek, de az nem jár folyamatos munkával). De amikor gyerekek előtt én is dolgoztam, akkor is úgy voltam vele, ez az én dolgom, az övé meg pl. a kerti munka, kocsi takarítása. Nekem annyira bu zisak azok a pasik, akik nekiállnak takarítani! :D Bocsi, de így van (a bu zit arra értem, hogy ennyire be tudnak nyalni egy nőnek, hogy nekiállnak takarítani is. Azok a nők meg, akik elvárják tőlük ezt, hát messze túl vannak a házisárkányságon!) Szóval szerintem vegyél fel egy cuki kis takarítórucit, amit a szexshopokban lehet kapni és úgy várd haza. Kitakarítani tuti nem fog, de legalább megmutatja, mennyire férfi! :D VAgy válaszd amit előttem sokan írtak, harapd le a fejét és legyél igazi házisárkány! A döntés a te kezedben.
2015. ápr. 2. 15:23
 19/24 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem semmi jót nem jelent, hogy a barátait választja helyetted. Te vagy a párja, neked kéne mindig az elsőnek lenni! Veled akar családot alapítani is, nem? Milyen ember az, aki letojja a családját? Hát ilyen...egyszer-egyszer előfordulhat ilyen, mindenki hibázik, de ha rendszeresen te kerülsz a háttérbe a barátaival szemben, az nem sok jót jelent. De már az is eleve rossz, hogy nem felesbe megy a háztartás.
2015. ápr. 2. 15:23
 20/24 anonim ***** válasza:
91%

Nagyon egyszerű lenne, szépen meghagynám a részét, és küldenék egy sms-t ,hogy úgy ossza be a mai napját és a barátjánál lévő elidőzést, hogy ma még itthon is vár rá a munka,amit természetesen ma még megcsinál(hisz megígérte,azt pedig szokás betartani). Attól,hogy még ő másnak segít, nem jelenti azt,hogy az övét Neked kell megcsinálni.

Addig csinálnék neki valami finomat vacsorát,hisz az egész napos munka után biztos éhes lesz. Am nem haragudnék :)

2015. ápr. 2. 15:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!