Mit gondoltok, tényleg papucsot csinálok a páromból ez miatt?
8 hónapos terhes vagyok,albérletben lakunk,én csak táppénzt kapok.
Párom fizuját viszi az albi,az én táppénzem kb 80.000FT(bruttóm 50%-t kapom),amiből vonnak egy hitel törlesztést,és fizetem az a telefonszámlákat. Szóval elég kevés marad kajára vmint a kelengyére.
Persze ha már a tgyást vmint gyedet kapok,sokkal jobb lesz a helyzetünk,majdnem dupla annyi pénz marad mint amiből most oldom meg a hónapokat.(lejárnak az elfizetések is,stb..)
Én ott spórolok ahol tudok,párom meg azt a keveset is elviszi sörözni. Nem sok marad 1500-2000FT.
Vita van belőle mindig h ne menjen el. Szerinte,meg a haverok szerint is én ez miatt papucsot csinálok belőle,h nem mehet sehova,ha még is engedélyt kell kérnie( az engedély abból áll,h megkérdezi h van e 1-2 ezer amit elvihet) és hasonló szöveg.
Én hiába mondom h nem korlátozni akarom,mert ha nem igy állnánk anyagilag,akkor felőlem minden héten mehetne 1-2 ezret elsörözni,de erre amig csak táppénzt kapok nincs pénzünk.
Szerintem nem csinálsz belőle papucsot. Amíg így álltok anyagilag, ne legyen sörözés, ezt a néhány hónapot ki lehetne bírni.
Aztán, ha jobban az anyagiak, majd menjen, amerre akar.
Ha saját magának meg tudja teremteni a haverokkal a sörözni való pénzecskéjét ám legyen.
De mikor így ki vagytok "fillérezve" akkor nem ennek kéne az első helyen lennie.
A babának meg van már minden?
Inkább arra tegyétek el azt az 1-2 ezer Ft-kat. Mert igen is túlzás hetente 2 ezer Ft-ot el sörözni mikor jön a baba és viszonylag kevés pénzből éltek meg.
Ezért nem csinálsz belőle papucsot szerintem.
Én is ezt mondom neki mindig amit az első irt,h ezt a pár hónapot birja ki. De mindig megy a vita rajta,h hivják,és én azt mondom nem mehet,mert nincs rá pénz!
Van ugy h elmegy pénz nélkül is,mert a hevrok állják az estát,de legközelebb ha hivják kell vinnie pénzt mert nem várhatja el mindig h a haverok fizetnek helyette is.
Havonta tudok megspórolni 1-2 ezer ft-t,nem is hetente. magamnak csak azt veszem meg amit nagyon nagyon muszáj. A babánk sincs meg még minden. Nézem a netet meg ezt azt mit hol tudok olcsón beszerezni amire meg lesz.
Már mondtam neki én is,h akkor kezelje ő a pénz ügyeket,de akkor meg belátja h igazam van,megérti h nincs péz,és mikor hivják kezdődik elölről az egész vita
Ha nem éri fel ésszel, hogy most egy kis ideig össze kell húznotok magatokat, akkor értelmileg nagyon visszamaradt a fejlődésben, úgy értve, hogy gyerekésszel gondolkozik.
Sajnos lesz ebből még problémátok elég.
egy sör kerül olyan 400-500ba általában.miért nem mondod, hogy elmehet a haverjaival persze, de ne költse el az egész 1500-2000et csak legyen nála vész esetére. még ha játszanak egy két csocsót akkor sem hiszem hogy ne lehetne ezt megoldania.
amúgy a haverjai is megérthetnék, hogy ha nincs rá keret akkor nincs. ez olyan mintha te az utolsó pénzetekből elmennél kávézni meg sütizni a barátnőiddel. ő se örülne szerintem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!