Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért ilyen elítélendő, ha...

Miért ilyen elítélendő, ha nőként NEM akarok gyereket?

Figyelt kérdés

Minap beszélgettünk a szomszédommal és szóba került, hogy mikor szeretnék gyermeket, mert már "itt volna az ideje". Én határozottan rávágtam, hogy nem szeretnék gyereket, nem az én világom, nincs meg bennem az anyai ösztön sem, nem akarok egy apró emberért felelősséget vállalni, nem is tudnék és állandó stresszben lennék, hogy mikor vágja be a fejét az asztalba úgy, hogy ott marad... Itt gyakorin is nagyon sokan kb. elítélik azt, ha valaki nem akar gyereket, miszerint ez önző dolog. (Mások persze azt, hogy mindenki úgy éli az életét, ahogy akarja.) 2 hete voltam osztálytalálkozón is, kb a háromnegyedének már pár éves gyereke van, hülyének néztek, mert nekem még mindig nincs. Biztos lesz pár válaszoló, aki azt fogja mondani, hogy amíg nincs gyerekem, addig nem fogom tudni, micsoda "áldás" ez... Testvérem kislányára néha vigyázok, 2 éves és alig várom, hogy a nővérem hazaérjen, annyira nem bírok a kicsivel. Párom van 3 éve, ő sem szeretne gyereket. Mi problémájuk van ezzel az embereknek?

30N

2015. ápr. 1. 12:43
1 2 3 4 5 6
 51/58 anonim ***** válasza:
88%

"Mert minden gondolatuk maguk körül forog, nem kell (annyira) alkalmazkodniuk, hozzászoknak ahhoz, hogy csak a saját érdekeiket vegyék figyelembe"

Aki akar gyereket, az úgy ítélte, hogy neki jobban kell gyerek, mint önmaga. Ami ugyanúgy nem jobb dolog. Mindenki megkapja, amit akar. Mindenki "önző".

Szülők közt is vannak olyanok, akik nem tanulnak meg alkalmazkodni a gyerekeikhez, hogy mást helyezzenek előre, és gyermektelenek közt is vannak remek emberek. A kettőnek semmi köze egymáshoz. Ha én úgy döntök, hogy valami annyira fontos az életemben, hogy alkalmazkodok hozzá, az nem önmagam feladása meg egyéb szent dolog, hanem csak egy akarat.

2015. ápr. 1. 17:40
 52/58 anonim ***** válasza:
85%
semmi elítélendő nincs benne! én sem akarok gyereket, pedig szeretem a gyereket és tudok is bánni velük, egyszerűen csak sokat és nagyokat csalódtam a pasikban, plusz nem érzem azt, hogy jó anya lennék, az én anyám sem volt normális, első kézből mondhatom el, hogy a gyakorin itt kardoskodó, leelmebetegező, kiutáló, szánalmasan gyerekes, szerencsére csak 2-3 rohadt okos válaszoló úgyanúgy el fogja b***ni a gyereke életét (elnézést), mint az én anyám az enyémet, mert ilyen gondolkodásmóddal nem lehet egészséges mentalitású, boldog embert nevelni, csak egy megfelelési kényszeres, bizonytalan, érzelmileg elcseszet roncsot, vastaps! elveszi a levegőt mástól?! normális vagy, kedves válaszoló?! egy emberi lénytől sajnálod az életét?! úristen, milyen emberek vannak itt, az agyam eldobom! önző?! nem, az az önző, aki a saját céljaira (időskori gondoskodás, génörökítés) szüli a gyerekét, aztán hopp elfelejti szeretni és támogatni. kapják már azért össze magukat! felelősségteljes, felnőtt emberek, a jó istenbe már! ha ilyen bajuk van egy eltérő emberrel, gyorsan keressenek fel valami terapeutát, vagy tanácsadót, mert ott nagyon el van cseszve valami. tessék, lehet lepontozni, gyűlölködni, hisztizni, kardoskodni, kioktatni, pont annyira fog érekelni, mint hogy egy nő hány petesejtjét "használja fel" az életében.
2015. ápr. 1. 20:18
 53/58 anonim ***** válasza:
74%

" Visszaolvasva láttam olyan választ, kb. hogy milyen rossz lesz az ilyeneknek öreg korukban egyedül ücsörögni otthon a párjukkal."

És is ezen csodálkozom. Én nem is értem. A gyerekek garantáltan ott lesznek, ha majd 60 évesek leszünk? Mert szerintem csak akkor, ha jól csináljuk. Rengeteg idős embernek van gyereke, unokája, mégse látogatja senki. Nem szülni kell, hanem nevelni, foglalkoznia gyerekkel de ilyet az tud, akit ez érdekel, és aki szeretni ezt csinálni. Aki csak azért szül, mert a szomszéd azt mondja, azt a gyereke úgyis beadja majd idősek otthonába. Nem értem a problémát.

És azt se értem, hogy honnan tudjuk, hogy a kérdező nem tud semmi maradandót felmutatni. Most komolyan, honnan tudjuk, hogy a kérdező nem egy ismert regényíró, dalszerző, vagy ő tervezte a falu víztornyát, vagy csak szimplán úgy ismerik a faluban, mint akinek szép tulipánjai vannak az udvaron?

2016. jan. 11. 01:11
 54/58 anonim ***** válasza:
86%

" Az a szaporodásra képtelen egyed, amelyik csak feléli a környezetét, de nem szaporodik, fölöslegesen születik meg, hiszen rongálja a környezetét, a levegőt, a Földet, elvesz egy darabot belőle, de nam ad hozzá semmit."

Mondok pár embert, aki nem szaporodott:

Mozart

József Attila

Howard Hughs

Csajkovszkij

Nikola Tesla

Helen Keller

Szent Ágoston

Ferenc pápa

Kölcsey ferenc

Isaac Newton

Lóf///szt se tettek hozzá a társadalomhoz.

Rousseau viszont, aki megírta az Émile, azaz a nevelésről című könyvet, árvaházba rakatta a saját gyerekeit...

2016. jan. 11. 01:16
 55/58 anonim ***** válasza:
10%

"Mondok pár embert, aki nem szaporodott:"

Majd ha ennyire híres leszel, vagy legalább annyira, mint a Korda házaspár, akkor meg fogja érteni a világ, hogy nem fért bele az idődbe a gyereknevelés. Ha egy hétköznapi ismeretlen senki vagy, akkor rossz példával álltál elő.

2016. jan. 18. 14:25
 56/58 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem meg nekik nem az idejükbe nem fért bele. És miért, csak az valaki, aki híres? Kapásból tudok mondani mondjuk 10 nyelvészprofesszort, akik a maguk területén ismertek, de az utca embere életében nem hallott róla.

És még egy dolog. Hogy jön ide a személyeskedés? Én nem a kérdező vagyok. Őt védem, de én majd akarok gyereket. Utálom ezt, hogy ha kiállok valaki mellett, akkor biztos én is abba a csoportba tartozom, mint ő.

2016. jan. 18. 14:41
 57/58 anonim ***** válasza:
73%

01-18 14:25

Nem k*rvára mindegy, hogy a Kérdezőnk híres lesz-e vagy sem? Nagyon sz@r érvet hoztál fel.

Mindenkinek joga van eldönteni, akar-e gyereket vagy sem. A külvilág véleménye meg ki a bánatot érdekel?

Az a baj, hogy a mai álszent társadalom szinte leköpdösi azt a nőt, aki azt mondja, nem szeretne gyereket. Mert ők aztán baromira ismerik az illető lelkivilágát!

Mi van, ha alkalmatlannak érzi magát az anyaságra? Ha nem ez élete célja? Ismerek ilyen nőt, a férje sem akart soha gyereket, így is boldogok.

Sógornőm meg azért szüli csak a 3. gyereket, hogy ne kelljen dolgoznia. Apuka meg lassan munkahelyi bentlakó lesz.

2016. ápr. 15. 09:01
 58/58 anonim ***** válasza:
53%

Nekem uncsitesom most terhes a második gyerekével.

Szintén midnek dolgozzak ügyben.

Egyébként meg 1 magánügy és 2 van így is épp elég cigány a földön. Nem gondolnám h akkora gond ha 1 (ÉN) nem vállal gyereket.

Számosra sokkal fontosabb h elvégezem a főiskolát.

Értelmesebb dolog mint egy gyerek egyébként meg Nikola Tesla-nak v Isaac Newton-nak v Mozart-nak v Edgar Hoover-nek se volt gyereke v ott van Szapphó is.

"Ezek az emberek semmit nem tettek hozzá a társadalomhoz."

2016. nov. 20. 17:13
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!