Nagyon kiszurt velem a parom! Mik a lehetosegein?
Mi lehet a párod baja?Próbáld meg ezt megkérdezni.Munkahelyén vannak gondok?Vagy talán másik nő van a dologban?Szerintem annyit tehetsz,hogy ezt megpróbálod kideríteni,de attól függetlenül bunkó,ha így viselkedett.
Sok sikert a babához!
Szüleid, rokonaid nem tudnak segíteni?
Ettől a pasastól még az anyaotthon is jobb, ne haragudj! Hogy tud így viselkedni valaki egy kiszolgáltatott terhes nővel?
Az nem derült ki, hogy mi baja van a párodnak, miért ilyen szemét? Nem tudom, kitől kérhetnél anyagi segítséget, de gondold végig az összes rokonodat, barátodat, aztán ha megszületett a pici, és már utazhattok, inkább gyertek haza, azért mégiscsak nagyobb biztonságban vagy itthon!
szia én úgy tudom hogy ha hazajössz, és a lakhelyeden bejelentkezel akkor kapsz gyest.
de az lenne a legjobb ha az interneten rákeresnél a lakóhelyeden található önkormányzatra ott megkeresnéd az elérhetőségüket (email cím pl.)és megkérdeznéd tőlük hogy mik a kilátásaid ilyen esetekben.
sok sikert kívánok
Szerintem is hagyd ott a picsába!Egy ilyen bunkó alak nem érdemel meg téged!
Meg kellene értenie hogy nem dolgozhatsz és igen is felelősséggel tartozik mert az övé is lesz a gyerek.
A nővéremnél is ez a helyzet.De a nővéremnek 5 gyereke van.Az önkormányzathoz vagy kihez kellett mennie és bejelentette hogy a férje nem akarja fizetni a gyerektartást és a gyerektartást levonták a keresetéből.
szia na újra én vagyok (aki az internetes dolgot javasolta)
szóval nővérem mondta hogy ha hazajössz,akkor biztos hogy kapsz támogatást a baba után
szia
Én is Angliában élek, szintén babát várok és nálunk is volt szó róla, hogy ha megszületik a baba, akkor hazamegyünk. (Én a férjemmel együtt.)
Most a párod viselkedéséhez és élethez való hozzáállásához nem szeretnék hozzáfűzni semmit, inkább mondom, amit én megtudtam.
Ha van hol, akkor érdemesebb itt maradni. Ahogyan te is mondtad: itt dolgoztál, itt van bejelentett munkaviszonyod, itt fizettél biztosítást, a maternity pay-t csak akkor kapod meg, ha hivatalosan maradsz is. Ha jól értelmezem, akkor te még nem kaptál semmit, gondolom akkor kezdik el folyósítani, amikor megszületik a baba. Nem tudom, hogy mi volt a csúszás oka, de ha valami nem világos, akkor minél hamarabb menj be a munkáltatódhoz és tisztázzátok a helyzetet, mert ő kezd el fizetni. Hat hétig a fizetésed 90%-át, majd a 39. hétig az alap kötelező maternity pay-t, ami 120 font alatt van picivel egy héten. Ez nem sok, de ha vidéken élsz és vannak olyan barátaid, akikkel összeköltözhetsz, akkor nehezen, de ki tudsz belőle jönni.
Az első három hónapban pedig egyáltalán nem lesz más választási lehetőséged, mint itt maradni, hiszen a baba születése előtt hazajönni már nem tudsz (repülőre nem engednek fel, a kocsiutat pedig nehogy bevállald, mert lehet, hogy akkor Franciaország közepén fog megszületni a babád), a baba születése után viszont meg kell várni, amíg készen van az útlevél, és ez minimum kettő, de inkább három hónap.
Sajnos abban, hogy utána, otthon milyen segélyekre vagy jogosult (a normál gyedre biztosan nem) nem tudom megmondani, de valamit biztosan kapni fogsz egyedülálló anyaként, amiből talán ki tudsz jönni egy jó nagy adag szülői és családi támogatással.
Ügyes legyél!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!