Mennyi idő után komoly a kapcsolat?
Szóval nektek mikortól számít komolynak egy kapcsolat?
Azért kérdezem mert se az én, se a barátom családja nem veszi komolyan a miénket.
1,5 éve együtt vagyunk,úgy hogy mindennap, vagy minden második nap órákat együtt vagyunk, és az egyik nap hétvégén kora reggeltől estig.
És az én családom arra se vette a fáradságot, hogy a nevét megjegyezze,megismerni se nagyon akarják mert tiniszerelem elmúlik. Az ő családja meg a kezdetektől fogva azt szajkózza hogy úgyse leszünk sokáig együtt.
Ti mit gondoltok, mikor lesz ennek már a vége, hogy ezt csinálják?
Jól megértjük egymást, és belátható időn belül szeretnénk össze is költözni.
De kb körberöhögnek. Pedig nem vagyunk már ovisok, én jól főzök, szeretek takarítani is, a barátom meg a ház körüli munkákban aktív. 19 és 20 évesek vagyunk.
Tudom, hogy nem kéne foglalkozni velük, de csak zavaró hogy mindkettőnk családja ennyire ellenünk van .
Vélemények?
Nem a mennyiség,hogy mikor,hányszor találkoztok a mérce,hanem a minőség.Ha találkoztok milyen minőségű a kapcsolat,mi kb fél év után döntöttünk úgy,hogy összecuccolunk.
Nem bántuk meg.
Azt,hogy ezt csinálják,nyakamat rá azért,mert nem tudnak mit kezdeni veletek:
Nem vagytok már gyerekek,de olyan nagy tapasztalt felnőttek se,pont határon vagytok.
Akkor fog megoldódni,ha külön lakásba,együtt összeköltöztök.
Szerintem ez nem az együtt töltött időtől függ, hanem a felek hozzáállásától. Lehet egy kapcsolat évekig komolytalan, és pár hónap alatt is már mondható komolynak, ha mindkét fél úgy látja, ennek még van jövője. Szerintem.
A szülőkkel ne foglalkozzatok, az idő majd titeket igazol.
Ez nem csak az időtől függ. Az életkortól és a körülményektől is és egyéni megítéléstől.
Pl. szerintem az olyan kapcsolatok eleve nem komolyak, ahol nem élnek együtt a felek ill. a szülők tartják el őket (pl. még diákok esetén). A kora huszonévesek kapcsolata is távol áll szerintem a komolytól, mert még maguk a személyiségük is komolytalan, kiforratlan (=azaz még rengeteget fog változni). Így a partnerválasztásuk sem igazán tekinthető komolynak.
Tehát ha úgy nézzük, én csak kifejezetten a hosszabb, együttéléses párkapcsolatokat tekintem komolynak, ahol önfenntartó a pár.
A barátom magát tartja el, vagyis igen, otthon él,de a kaját is magának veszi, bérlet,saját részre számlák,internet stb. Ha kell valami már évek óta magának veszi (telefon,gép,ruhák,tisztálkodási szerek)
Én még egyetemre járok és mivel 2 szakot viszek egyszerre, nem tudok dolgozni, de ösztöndíjat kapok.
Azt számolgattuk, hogy elégnek kell lenni egy hónapra kettőnknek, csak nyáron szeretnénk véghez vinni az albérlet keresést, és a bútorozást.
Tudom hogy nem az eltöltött idő számít, de mi úgy érzem minőségi időt töltünk egymással.
Volt olyan kapcsolatom ahol egész nap a tv előtt feküdtünk ,és amikor beszélgettünk az is kimerült a sulival és az időjárással. nem is ismertük ki egymást , több év ismertség után sem!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!