Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Házas/párkapcsolatban élő...

Házas/párkapcsolatban élő emberek hogy szerezhetnek új barátokat, ha?

Figyelt kérdés

Itt látom mindig hogy ha a férj a kolleginával találkozik/munka után kávéznak, egy-egy este chat-en beszélnek, az már azt jelenti hogy akar tőle valamit a férj. Mert ha nem érdekelné úgy, meg nem is ismeri akkor mit akar tőle és minek foglalkozik vele.

Most akkor ellenkező neművel nem is barátkozhat az, akinek felesége/barátnője van? Nem is szerezhet új, ellenkező nemű barátokat az ember, ha párja van?

Bocsi a ffi példákért, telefonról írok és hosszú lett volna mindenhova odaírni a nőt.

2015. márc. 23. 09:58
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Na jó, úgy látom sokan félreértették.

A kérdésem arra irányul, hogy miért baj az, hogy ha egy ember ÚJ barátokat próbál szerezni az ELLENKEZŐ NEMBŐL. Pl ha én nő létemre nem jövök ki jól más nőkkel, akkor én már nem is szerezhetek barátokat mert van férjem?

Én speciel szeptembertől megyek egyetemre Pestre, úgy, hogy a barátom is odajön tanulni, és ott nincsenek barátaim. Egy olyan karra megyek, ahol 80-90%-ban fiúk vannak. Most akkor nem lehetnek fiú barátaim, nem mehetek el velük suli után egy üdítőre, nem építhetek ki egy-egy emberrel egy kicsit közelebbi baráti viszonyt? Meg kell rekednem a "bulizni, szórakozni megyünk"-szintnél, és nem építhetek ki olyat hogy "ha baj van számíthatunk egymásra, jól ismerjük egymást, közösen nézünk filmet, néha mozizunk"-szintet? Nem tudom így értitek-e.. szóval a haveri-kapcsolat és az igaz barát-kapcsolat különbsége. Nem lehet ÚJ igaz barátom mert fiú, ha én lány vagyok? Mert az ilyen igaz barátságok azzal járnak hogy közös programok vannak néha, elmennek egymáshoz filmezni, néha kávéznak/üdítőznek, stb.

2015. márc. 23. 14:32
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Van férfi barátom, de az még a házasságunk előtti, és ő is megnősült. A felesége is a barátnőm lett, de a jó viszony szerintem abból is fakad, hogy tiszteletben tartom, hogy én csak barát vagyok, és nem ütöm bele az orrom olyan dolgokba, ami szerintem a feleségére tartozik.

Arra nincs igényem, hogy új férfibarátot szerezzek, mert nálam a barát kifejezés azt jelenti, hogy a lelki dolgaimat is meg tudom vele beszélni, de ezt inkább férjemnek tartogatom. Tehát tegyünk különbséget barát, haver, meg kolléga/kolléganő között, akivel szünetben meg lehet inni egy kávét.

Nekem belefér, ha a már meglevő barátnővel tartja a kapcsolatot, az is, ha baráti házaspárral együtt/ vagy külön elvagyunk (de mindkét fél mindkettőnk barátja), és az sem zavar, ha a munkahelyén jóban van valakivel, vagy egy buliban beszélget valakivel...stb.

Viszont a fentebb említett rangsor szerint nem örülnék neki, ha egy barátnő befurakodna az életünkbe. Mivel a felesége vagyok, velem bármit megbeszélhet, nem látom értelmét, hogy erre még egy személyt keressen. A munkaidő után kevés idejét, meg az estét elvárnám, hogy velem, és ne egy másik nőnemű illetővel vagy a chat előtt töltse. Ne értsetek félre, ez nem azt jelenti, hogy kisajátítanám, mert sportol, van, hogy nélkülem megy el valahová...stb, de mivel így is kevés az időnk egymásra, nem örülnék, ha még egy barátnő is "rabolná" a potenciálisan együtt eltölthető időt. Mivel úgy döntött, hogy feleségül vesz, és gyerekeket is vállaltunk, a fontossági sorrend azért ez legyen.

Szóval én nem preferálnék még egy nőt, pedig nem gondolom, hogy meg akarna csalni.

2015. márc. 23. 14:36
 13/18 anonim ***** válasza:
Látom közben írtál egy hozzászólást. A te eseted azért más, mint az enyém. Én egy kétgyerekes anyuka vagyok te meg egy leendő egyetemista. Ebben az esetben barátkozz nyugodtan, az én férfi barátom is az egyetemről "származik". Viszont 30 évesen már lehet, hogy te is az én szemszögemből fogod nézni a helyzetet:))
2015. márc. 23. 14:39
 14/18 anonim ***** válasza:

hja hogy fiatal vagy meg, most mesz egyetemre?

akkor annyi baratod lehet amennyit csak akarsz. amugy sem huzza ki a kapcsolatotok, ha mindketten most mentek a felsooktatasba. tok mindegy kivel baratkozol.

2015. márc. 23. 14:45
 15/18 A kérdező kommentje:

Én nem azt mondom hogy heti 3x legyen közös program, de mondjuk 2 hetente 1x tényleg akkora bűn?

Szerintem a barát nem attól barát, hogy lelki szemetesládának használom, hanem hogy számíthatok rá, ha baj van! Ilyen szempontból nem árt igaz barátokra szert tenni, mert kedves 12-es az se biztos, hogy együttmaradtok a férjeddel, akkor egyedül állsz majd ott? Vagy ha egyikőtökkel történik valami, akkor mégis ki álljon mellette, ha nem egy barát?

Persze, tudom hogy számomra még más, de sok kérdésnél kiakadtak, hogy mégis mit akar egy idegen nőtől férfitől a férj/feleség, miért találkozik/beszél vele néha (chaten), és nem nagyon értem hogy miért.

2015. márc. 23. 15:24
 16/18 anonim ***** válasza:

Teljesen értem a kérdésed, és igazad is van: barátkozz nyugodtan.

De az én életemben azt figyeltem meg, hogy ha túl közel engedtem magamhoz fiú barátokat, akkor az első pillanatban, hogy az aktuális kapcsolatom épp lefelé kezdett ívelni, ezt valahogy kiszúrták, ha nem is mondtam rögtön, és elkezdtek hajtani, ami csak még nehezebbé tette a helyzetem.

Most, 30 évesen már óvatosabb vagyok, persze érettebb is, jobban szét tudom választani a magánéletem a barátoktól, szóval persze vannak ellenkező nemű haverjaim, barátaim, jó ismerőseim, akikkel néha lejárunk ide-oda, de általában nem kettesben. Kevés olyan pasi ismerősöm van, akivel kettesben szoktam találkozni, nem szeretném, ha sok év után egy hirtelen fellángolással veszélyeztetném azt, ami mindennél többet jelent: az igazit. :)

2015. márc. 23. 16:32
 17/18 anonim ***** válasza:
Szerintem azzal valami nagy gáz van, aki akármilyen nemű és akármelyik nemmel "nem jön ki".
2015. márc. 23. 18:47
 18/18 anonim ***** válasza:
Általában az ember még férjhez menetele, illetve megházasodása előtt szokott szert tenni barátokra, a gimiből, az általános iskolából vagy az egyetemről. Ha már férje van, akkor jó esetben a férje pótolja az olyan vágyait az embernek, hogy legyen mellette egy fiú/férfi is, akár csak barátként is. Akkor már inkább a házaspárok járnak össze, persze a régi azonos nemű barátnők/barátok megmaradnak, velük ápolni kell a kapcsolatot továbbra is. De új, ellenkező nemű barát keresése, találása az már furcsa, legalábbis nekem, ott valami nem stimmelhet a házassággal.
2015. márc. 24. 18:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!