Lehetséges, hogy nagyapámon "kiütközött" egy kelta
gén? Vagy inkább más volt az apja?
Figyelt kérdés
Nagyapám (édesapám apja) élénkvörös, hullámos hajú, szeplős arcú volt, teljesen más külsővel rendelkezett, mint a testvérei, magasabb is volt náluk. Még az arcformája, szája is különbözött bátyjaiétól. Egyedül a barna szemeit örökölte a dédmamámtól.
Nagymamám elmondása szerint, néha mondogatta is, hogy ő nem abba a családba való, mert más az apja. Ezt a következtetést abból vonta le, hogy a dédmamám annak idején szolgálni járt egy nemesi család kastélyába, és állítólag az ottani gróf nagyon úgy nézett ki (mint a nagyapám).
2015. márc. 20. 19:35
1/9 anonim válasza:
Hát valószínű, hogy más volt az apja, főleg ha még mondogatta is... Egyébként a kelta gén honnan jött volna? Voltak kelták a nagyszülei, dédszülei stb. között?
2015. márc. 20. 19:45
2/9 anonim válasza:
:):)Hát igen!
2015. márc. 20. 19:46
3/9 anonim válasza:
Vörös haj zsidóknál is gyakran előfordul, meg magyaroknál is bár ritkábban. Mondjuk simán lehet hogy más az apja, de nem kell hogy kelta legyen.
2015. márc. 20. 19:47
4/9 A kérdező kommentje:
19:45
Csak onnan gondoltam a keltát, hogy előfordul néha olyan, hogy egy nagyon régen élt őst örököl valaki.
19:46
Mire érted a "Hát igen!"-t?
19:47
Nem zsidó. Inkább magyar, akiben nagyon régről kiütközött egy kelta gén.
2015. márc. 20. 20:07
5/9 A kérdező kommentje:
Vagy simán magyar, aki vörös hajú.
2015. márc. 20. 20:13
6/9 anonim válasza:
Guglizz rá arra, hoyg recesszív gén. Kezdem látni az értelmét a gimis biológia óráknak.
2015. márc. 20. 20:15
7/9 anonim válasza:
régen nem volt meglepő, hogy az uraság szolgálójának az uraságtól lett gyereke, akit aztán valaki magára vállalt, és még lett mellé pár saját is ... anyám is így lett a '900-as évek elején, mint felnőtt koromban megtudtam
2015. márc. 20. 20:19
8/9 A kérdező kommentje:
20:19
Akkor nem vagyok ezzel egyedül. :) Ha tényleg igaz, hogy nemesi származású volt, az esetben vissza tudom vezetni a családfámat az ősmagyarokig.
2015. márc. 20. 20:29
9/9 anonim válasza:
#8 még az is lehet, csak találd meg, hogy az uradalomban kivel jött össze a mama ... nekem több választásom volt, és sajnos nem tudom
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!