A párom gyermekeinek van néhány számomra nagyon zavaró szokása. Hogyan szoktassam le őket róla, ha még nem is fogadtak el engem? Hogyan érjem el, hogy a férjem kicsit komolyabban vegye a problémámat?
A párom rengeteget dolgozik és sokat van távol. Amikor épp velünk van, nem erre pazarolja az idejét, amit valahol meg is értek, de mégis sokat ront az esélyeimen.
11 éves a kisfiú és 10 éves a kislány. Elég nehéz velük és nagyon nehéz úgy bármit is megbeszélni velük, hogy ne a "csakazértse" érzést váltsam ki belőlük.
A párom mindig azzal jön, hogy legyek türelmes, majd elhagyják ezeket a dolgokat, ha összeszokunk, csak az a baj, hogy ez a módszer eddig sem vált be.
Az a baj, hogy amíg nem nálunk laktak, minden meg volt nekik engedve, tehát most úgy jön le, hogy én állandóan csak parancsolgatok nekik. Néha úgy érzem, hogy még rá is játszanak, és ez méginkább elkeserít.
Próbálok türelmes lenni, de nagyon nehéz, ha közben azt látom, hogy még a legegyszerűbb dologban sem hajlandóak alkalmazkodni.
Csak üvegpohárból isznak, még fogmosópohárnak sem voltak hajlandóak műanyagot használni. Flakonból egyáltalán nem isznak. A pohár szigorúan az ágy mellé a földre kerül, a rágcsálni való meg a párna alá...
Mosogatásnál is elmondtam, hogy hogyan szeretném, de a mama így tanította, így kell csinálni... Egyébként nem én pakolok el utána, hanem ő teszi vissza az edényeket a szekrénybe, ezért van sokszor meglepi. Hogy kivel van, mikor nem veszem észre? Az apjával, anyukámmal, tesóimmal.
Mindennek az a vége, hogy ha szólok az apjuknak, hogy beszéljen ő is velük, közli, hogy majd leszoknak róla, ne nyaggassuk őket mindig mindennel. Utána meg nekem dohog, hogy csináljak valamit, mert megint húgyszag van a wc-ben.
hmm.... leülnék és megbeszélném velük h ha itt vannak ezek a szabályok ha meg otthon az anyjukkal akkor meg amit az anya mond
itt tilos fogmosás lefekvés után az ágyba vinni italt vagy ételt
itt kötelező lehúzni a wc használat után
mosogatás - mutasd meg a kislánynak h miért kell elöblíteni a habot :-)
tudatosítani kell bennük h ha a szabályokat megszegik akkor bünti jön
ezt spec érdemes velük együtt kitalálni - hidd el sokszor sokkal szigorúbbak magukkal mint te lennél velük :-)
lehet egy nagy papíron vezetni h ki mit ront el és ki mit csinál helyesen
hét végén értékelés és jutalom annak aki helyesen jól csinálta
1-2 hét és tuti rászoknak :-)))
Próbáld játékosan... Egy cetlit a wc-hez: Húzz le kérlek, mert büdi leszek... és valami vicces fejecske. A konyhába másik a habos tányérok miatt..például egy síró tányér hogy csípi a hab a szemét.
A nassolni való pedig és a víz - jó lenne, ha éreznék azok a gyerekek, hogy van aki vezesse/nevelje őket és nem arra "szédelegnek" amerre akarnak. Az én gyerekeim is megszomjaznak, és viszek inni nekik, de a poharat nem hagyom az ágy mellett. Ha lázasak, palackban hagyok nekik vizet. Attól még, hogy a nevelt gyerekek, nekik is be kell tartaniuk bizonyos szabályokat. Hogy utálni fognak? Szerintem az én fiam is utál engem, amikor beparancsolom az ágyba, vagy reggel felébresztem, hogy menjen suliba. Vannak dolgok, amiket ők még nem értenek meg. Szerintem te éppen eléggé odafigyelsz az érzéseikre, talán túlságosan is, de van ami egyszerűen nem engedhetünk meg nekik, az ő egészségük/épségük miatt.
Azért szerintem itt a ledves mama eléggé ellened idomítja a gyerekeket. Mert nem tudom elképzelni, hogy lehet
1) nem lehúzni a wc-t
2) Nem elöblíteni a tányért
3) A rágcsát a párna alatt (!) tartani. Mert ha az éjjeli szekrényen, azt értem.
Ha a férjével ezért váltak szét, akkor tisztázni kellene neki a saját gyereleivel, hogy más szabályok szerint játszunk. Ha nem, akkor meg nem értem, otthon nem zavarta a húgyszag?
Amit tehetsz? Legyél a gyerekekkel kedves, hátha opyan helyed lesz az életükben, ami felülírja az igénytelen anyjuk szabályait, de ha pl. feldöntik a poharat vagy morzsálnak, takarítsák el ők, és ez is szerencsésebb lenne, ha a párod szájából hangzana el. Ha a wc-ben pisiszag van... Nos, párszor a kedves papa bevonhatná őket a wc-takarításba, hátha elmegy a kedvük :)
A szappanízű tányérra sajnos nincs ötletem.
Én elgondolkodnék, hogy kell-e nekem olyan férfi, akit ez a viselkedés nem zavar? Ez az apjuk igénytelensége is.
A rágcsát éjjelre a párna alatt pedig tényleg nem értem, hát teljesen tönkre fognak menni a fogaik ha éjszaka nassolnak, nagyon egészségtelen.
Műanyagpoharat elmennék velük venni, választhatnának valamilyen kedvenc figurásat.
Fognyűvő manókról van mesekönyv, azzal próbálnék érvelni a rágcsa mellett.
Wc-hez én is kiírnám a szabályokat.
Kislánnyal közösen mosogatnék, elmagyaráznám neki, h miért fontos az öblítés (állítólag rákot okoz, ha sok mosogatószer marad az edényeken).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!