Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » 20 éves vagyok és néhány éve...

20 éves vagyok és néhány éve vettem észre, hogy remeg a kezem amit a környezetem is észrevett ezért nagyon zavaró. Mi lehet az oka?

Figyelt kérdés
Nyugalmi állapotban is remeg, de nem tudom mi lehet az oka. Lehetséges, hogy korai parkinson? Vagy idegi alapon lehet mert a körömrágást se bírom abbahagyni már kis korom óta.
2014. máj. 22. 18:00
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
ez elég sok minden lehet, érrendszeri probléma, pajzsmirigy...stb
2014. máj. 22. 18:02
 2/6 anonim ***** válasza:
Szerintem idegi alapon van. Ha tudod, hogy látnak mások, jobban előjön?
2014. máj. 22. 18:06
 3/6 anonim ***** válasza:
lehetséges az idegrendszer alultápláltsága, minimális mérték természetes. a parkinson főképp az idősebb korosztályre jellemző és nem feltétlenül jár rángással. illetve lehetséges alzheimer kór is.
2014. máj. 22. 20:47
 4/6 A kérdező kommentje:
értem, volt aki azt mondta szedjek b vitamint ez segíthet? eseteleg az is hozzá járulhat hogy nem nagyon eszek zöldségeket,gyümölcsöket?
2014. máj. 23. 12:41
 5/6 anonim ***** válasza:

1.az idegrendszert közvetlenül b komplexszel(összes b vitamin), kalciummal és magnéziummal lehet főképp támogatni. viszont ha eddig nem szedtél multivitamint, inkább azt ajánlanám az összes nyomelemmel.

1.1.érdemes utánanézned az összes elektrolitnak, mert a fenti kettőn kívül például a kálium és egyebek hiánya is okozhat görcsöt

2.a neurotranszmitterekkel közvetve lehet támogatni az ideg és izomműködést, ami már bonyolultabb. kezdésnek érdemes sportolni, meditálni.

3.a gyümölcsöket érdemes kerülni a cukrok miatt, vagy ritkábban fogyasztani, de a cukorszegény zöldségekre szükség van, főképp például a nyers spenótra, ami a legértékesebb zöldség, többek közt kalciumot és magnéziumot tartalmaz nagy mennyiségben.

illetve a cukor, alkohol, koffein is kiválthatja ezeket a tüneteket.

4.mivel nem tudjuk a remegés okát, bármi másra szükséged lehet.

itt érdemes lenne megkülönböztetni a remegést a rángatózástól és a görcsöktől. lehetséges, ahogy amiket ajánlok, csak az utóbbi kettőre jó, ugyanis, ha szöveti károsodás van az agyban, azon ez nem segít.

2014. máj. 23. 16:27
 6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat :)
2014. máj. 23. 17:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!