Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A ti családotok szégyenli...

A ti családotok szégyenli hogy parasztok vagytok?

Figyelt kérdés
Mert én nem.

2015. márc. 17. 21:06
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Nem minden paraszt gazdag. Van aki dolgozik vkinek a földjein vagy gondozza az állatait és van akinek földjei vannak vagy állatokat tart és embereket alkalmaz a munkára.

Az én mamám mezőgazdasági munkából élt javarészt de nem szégyenli. Itthon is műveli a kertet. A szüleim már nem ilyen munkát végeznek és én se.

2015. márc. 17. 23:23
 12/16 Bence_ ***** válasza:

Az előítéletek.

Pesten született tehet róla, hogy itt született?

Aki máshol?

Semmit ne szégyellj. Ha zavar akkor változtass rajta.

Mindegyik munka fontos. Táplálék előállítása meg eléggé fontos az életben maradáshoz.

2015. márc. 18. 06:27
 13/16 anonim ***** válasza:

9

Olyan érdekes dolog amit írsz. Én egy faluban élek. Általános iskolába a közeli kisvárosba jártunk. Ott a falusiakat volt " divat" lenézni, szekálni stb.. Pedig az a kisváros nem egy nagy szám, el van adósodva, nem fejlődik hiába van fürdője. Mégis akkora arcú emberek vannak. Még a tanárok közül is volt aki kategorizálta a gyerekeket. Egy vidéki nem lehetett kitűnő, csak a városi. Érdekes, hogy téged azért szekáltak mert városi vagy, minket meg azért mert falusi.

2015. márc. 18. 10:50
 14/16 anonim ***** válasza:
Nem. Bár mi a gyerekek, már nem foglalkozunk a földekkel, de a nagyszüleim és a szüleim igen. Soha nem szégyellte senki nálunk! Ezen nincs mit...
2015. márc. 18. 11:16
 15/16 anonim ***** válasza:

Ahogy mondani szokas: nem a munka a szegény, hanem amit kapunk érte.

Én egy kis városkában élek, itt nőttem fel de a nagyszüleim parasztok voltak és ez apukámra is ráragadt egy kicsit. Nem nevezném magam parasztnak de tudok néhány dolgot ami a paraszti világgal kapcsolatos. Érdekel a téma mert szerintem valamiért szép dolog. A páromba részben ezért is szerettem bele (hogy bekapcsolódjak az előttem szólókhoz, ő egyáltalán nem gazdag). Amúgy nem szégyellem a dolgot.

2015. ápr. 2. 09:05
 16/16 anonim ***** válasza:

A magyar parasztot először megsanyargatja a C-populáció. A maradék termény hasznát pedig lefölözi a ZS-populáció.

Az első ellen nem nagyon lehet tenni, mert az állam támogatja.

A második ellen viszont lehetne. Odamész a szomszédhoz oszt mondod neki "Hé paraszt! Melyik út megyen itt Budára?" Felpakolod a kis terményedet aztán szépen eladod te. Vagy felveszel árusokat, ha te magad nem tudsz ezzel foglalkozni.

2015. máj. 16. 16:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!