Hogyan hozzam fel a témát úgy, hogy ne veszekedjünk?
Kicsit hosszú lesz. Szóval a páromnak most járt le egy takarékossági szerződése, amiből lett 3,4 millió forintja. Anno amikor készült a ház, anyósom kölcsönadott 2 milliót, hogy be tudjuk fejezni (a többit az én családom állta), mert nem akartuk akkor még megbontani a szerződést. Most, hogy lejárt a férjem közölte, hogy a 2 millión kívül az egészet odaadja az anyukájának, mert ő éppen most készül lakást venni. Hozzáteszem anyukának van 7 milliója. Kicsit megdöbbentem, hogy majdnem másfél millióval többet akar neki, amikor nekünk is van még bőven a házon építgetni való. Ezen akkor jól összevesztünk, azóta nem beszéltünk róla. Viszont én szeretném, ha legalább 400-500 ezret megtartanánk, mert pl. annyiba kerülne a kandalló, ami azért kellene, hogy ne vizessünk ennyi gázt. Reális az, hogy én ennyit kérek?
Meg hogyan hozzam fel úgy, hogy ne legyen belőle veszekedés. Úgy érzem, hogy legalább ennyi járna nekünk, ha már a szüleim építették a házat!
Mindenképpen beszélj vele akár veszekedés lesz belőle akár nem!!
De próbálj meg higgadt maradni hátha nem lesz vezsekedés.
Mond meg neki,hogy van valami amit meg kell beszélnetek mert nem hagy nyugodni.
Mond meg ,hogy mielött ellenkezik halgasson végig aztán ő is elmondhatja amit szeretne.
Te is hallgasd végig anélkül,hogy beleszólnál vagy ellenkeznél és amikor elmondta akkor mond meg,hogy te hogyan látod a dolgokat.Mond meg ,hogy nem értesz egyet vele.Ne hagyd magad mert a pénz megmérgezheti a kapcsolatotokat.Mind a kettőtöknek engedni kell kicsit!!!
Nézd, itt kölcsönről írtál, a kölcsönt pedig vissza kell adni, a kölcsönző anyagi helyzetétől függetlenül. Ne haragudj, de én nem értek veled egyet. Mi is kerültünk már olyan szituációba a párommal, hogy egy tehetősebb rokontól szorultunk kölcsönre, de eszembe se jutott volna, hogy amiatt, mert van x milliója a bankban, ne adjuk vissza a pénzt.
Az jó ötlet, hogy legyen megtakarított pénzetek, de szerintem ilyen esetben első a kölcsön visszaadása.
szerintem ezt meg lehet vele beszélni..
én egyetértek veled..
ha 2 mill adott kölcsön miért adnátok neki többet vissza, hiszen nektek is szükségetek van rá..
Igazad van. Volt itt valaki aki szelektíven olvasott, hogy a kölcsönt vissza kell adni. Ja a kölcsönt és nem majdnem kétszer annyit. Főleg, ha nektek is van még mit csinálni.
Én mikor ilyen probléma volt megjegyeztem, hogy khmm szívem ugye tudod, hogy anyáméknak van a négyzetméter árak alapján pár szobányi pénze a házban, szóval nem csak a tieid kis kölcsönkéjére kéne duplán gondolni.
Igen, itt sokan félreértettek. A 2 milliót persze, hogy visszaadnánk, de a párom ezen felül akar adni még 1,4 milliót. Akárhogy is nézzük ezt én sokallom. Pláne, hogy a szüleimnek is rosszul esik, hogy ők felépítették, és végre lenne pénzünk, hogy mi is hozzátegyünk valamit, de nem, mert anyósnak kell adni. Én már abba is belemennék, hogy adjunk még pluszba 1 milliót, de 400 ezret tartsunk meg.
Lehet, hogy én látom rosszul?
A te szüleidnek nem kell visszaadni semmit csak a férjed szüleinek??
2 milliót kértetek akkor 2 milliót kapjon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!