Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egy vallasos ember miert...

Egy vallasos ember miert kenyszeriti ra az egesz kornyezetet, hogy ugy gondolkodjon, eljen, mint o?

Figyelt kérdés

2015. márc. 15. 19:09
1 2 3 4 5
 41/47 anonim válasza:
Ez a dolog azt rejti magában,hogy a vallás-mint egyébb szervezetek is -terjeszkedni akar, erősödni is így tud. Írták, hogy kötelező is lehet, volt már ilyen, hogy az eyház mindent uralt de nem bizonyult túl hsszadalmasnak. Úgy hívták, hogy inkvizíció. Persze ez már nem ildoms ezt emlegetni mert nem igaz az egész. Még ez is lehetséges de ez csak az én véleményem.
2015. márc. 21. 19:10
 42/47 anonim ***** válasza:
90%
Mer biztos olyan gyúlezet tagja amiben ezt elvárják a tagoktól. sajnos van ilyen. Egyébként meg az élő hit is ilyen. Biztos hogy kényszeriti? vagy csak őszintén fel vállalja hogy Hivő és ez idegesit téged mert képtelen vagy hinni. Ha ősszitén hirdeti a hitét és úgy érzi jó lenne ha mindenki megtérjen azzal semmi baj, Minden jó érzésú hivő szeretné ha mindenki az lenne. Ez egy szabad döntés erőltetni nem szabad. Döntse el mindenki hogy milyen utat választ. Szerintem a legjobb út az ha valaki tényleg hisz Istenben.
2015. márc. 21. 19:14
 43/47 anonim ***** válasza:
96%

kissé off, de még se:

Annak aki "nem olyan rossz" ötletnek tartják a vasárnapi zárva tartást üzenem hogy: Neki se kereskedelembe dolgozik valószínűleg mind 2 szülője. Édesanyámat 8 évnyi kiváló munka után most rúgják ki erőltetett közös megegyezéssel EZÉRT! Majd amikor (ne adj isten) édesapámnak is kiadják az útját szerinted mit fog csinálni a 3 gyerekes család?

A sima kérdésre a válaszom: ezt a rögeszmésséget én majdnem kizárólag a keresztényeknél látom csak. Szóval abban a vallásban van valami bibi. Sose láttam még shinto-t vagy buddhistát, hogy erőszakkal tolná a pofámba a szóró lapot és magyarázná, hogy én egy idióta és kárhozatra ítélt lélek vagyok. :D

A legrosszabbak a nagymamák.. egy idő után úgy felbőszítenek, hogy hiába a jó neveltetés, kicsit durvábban utasítom vissza a végére.

2015. márc. 22. 09:11
 44/47 anonim ***** válasza:
Mert egy bar*marcú sz*ralak :D
2015. márc. 22. 14:36
 45/47 Tit bird válasza:

Ez egy memetikai kérdés.

Egy-egy eszme könnyebben fennmarad, ha a követőinek előírod hogy kötelezően terjeszteniük kell azt.

Ha kitalálsz egy vallást, és előírod a kövektőknek, hogy soha nem beszélhetnek senkinek sem róla, akkor a vallás nagyon hamar kihal. A mém nem replikálódik. Fuccs az egésznek.

A legelterjedtebb vallásoknak szükségszerű tulajdonsága, hogy a követőinek büszkén terjeszteniük kell. És fontos, hogy az azonos vallásúakat segíteni kell, és nem szabad ártani nekik. Egy sikeres vallás alapja az erős erkölcsi útmutatás is.

Hogy egy egyszerűbb példával magyarázzam: ha egy levél végére azt írod, hogy olvasás után semmisítsd meg, nem lesz belőle világon átívelő lánclevél, olyat kell a végére írni, hogy "küldd el 30 ismerősödnek, és akkor nem halsz meg". Így már van esélye. A kérdésed pedig ezesetben így hangzik, miért kell a lánclevelet mindenkinek továbbküldeni?

Mert ez a létezésének alapja.

Az eredeti kérdésedre is ez a válasz: mert ez a vallások létezésének az alapja. Hogy terjeszteni kell.

2015. márc. 23. 15:15
 46/47 anonim ***** válasza:
Mindenki a saját világnézetéről gondolja azt, hogy az a helyénvaló, ezért jószándékból igyekszik másokat is meggyőzni erről. Ehhez nem kell vallásosnak lenni. Ha megjelenik egy cikk az abortuszról, azonnal mindenki feladatának érzi, hogy alatta hozzászólásban hangot adjon a "jogavan!"/"gyilkosság!" véleményéről. De hallgass csak meg egy vitát a fegyverekről, a marihuánáról, a védőoltásokról, a "cigánybűnözésről", politikai témákról, stb.
2015. ápr. 13. 15:02
 47/47 anonim ***** válasza:
A liberálisok is ugyanolyan hangosan, vehemensen és sokszor arrogánsan terjesztik a nézeteiket, mint a keresztény konzervatívok. Ez egyetemes emberi jellemvonás, nem a vallás okozza.
2015. ápr. 13. 15:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!