Egy vallasos ember miert kenyszeriti ra az egesz kornyezetet, hogy ugy gondolkodjon, eljen, mint o?
Kerdezo, ne legyel mar id.ota alszent!
Ne mondd mar, hogy nem talalkoztal ugyanilyen eroszakos voluntaristakkal, akik nem voltak vallasosak! Pl. a politikai elvek menten!
Kotelezo templomba jaras? Hol elsz te? A katolikus egyhazrol legalabbis fingod sincs, azt latom a megnyilvanulasaidbol! Csak jelzem, az emberek vallasos tevekenysegre kenyszeritese bun az egyhaz szerint is, mert a vallasossag hitbol kell hogy fakadjon, es a hit ajandek, amire kenyszeriteni senkit nem lehet. Ezt lathatnad Mo. keresztenyseg 1000 eves tortenetebol, ha akarnad. Egyebkent Erdo Peter ruhelli az egesz bagazst semjenestul, harrachostul egyutt, ugyhogy ne gazolj, nem kell misere jarnod, ha az egyhazon mulik. Ami pedig az "allami tamogatast" illeti, a katolikusok legalabb is az egy szazalek lehetosegen felul csak a karpotlasra tartanak igenyt, de mar ez az irany is megvaltozni latszik, a penzkozpontu politikahoz dorgolozo korok kezdenek kiszorulni egyhazon belul. A kenyelmes habzsidozsit az uj Pápa sem tamogatja.
Látszik a keresztény nevelés és a hittan:) Te is aludni jártál akkor oda...Apostolok nem születtek 100-200 éve sem tömegesen. Annyi volt belőlük, amennyiről a Biblia beszámol. Az apostolok leszármazottai pedig a ma élő papok. Pappá szentelésükkor kézrátétellel kapják meg az apostoli szerepkört. Akármelyik papot megkérded, tudni fogja, hogy melyik apostol leszármazottja. Ennyit a hittanról.
A másik, nem fogják kötelezővé tenni a 10 falunként templom dolgot és a kötelező vasárnapi misét. Nem Szent István korában élünk. Én vallásos vagyok, templomba is járok, áldozok és gyónok rendszeresen, még sem akarom a munkahelyemet megtéríteni. Az én korosztályom már nem az a típusú, hogy akkor is ráerőltetem a másikra. Amit te mondtál inkább az idősebb, 70-80 éves nénik szokása, vagy ha iszonytatóan bigott az illető.
Az üzletek vasárnapi zárva tartásához ennek semmi köze. Van egy olyan a 10 parancsolatban, hogy az Úr napját szenteld meg, de nem ezért zárták be őket. A családok életét helyezték előtérbe, hogy töltsék együtt ezt a napot és ne a vásárlási platformon merüljön ki a családi élet.
PostalCorgi697
Itt most Te is bizonyítottad, hogy nem viszed túlzásba a toleranciát. Én nem azt mondom, hogy vallásos vagyok, hanem inkább azt, hogy Istenhívő. De mégse mondom arra aki nem hisz Istenbe, hogy fogyatékos. Mindenkinek saját joga eldönteni, hogy hívő, vagy hitetlenként kívánja leélni az életét. Azok akik a nemhívők felé szolgálnak Istennek, azért teszik mert szeretnék, ha minél több ember eljutna az üdvösségre. Ez még nem azt jelenti, hogy mindenkinek meg kell térni. De egy hívő emberben benne van az az ösztön, hogy minél több ember megmeneküljön az örök kárhozattól. Ezt az úgynevezett Evangélizációt, lehet finoman is végezni és lehet teljes erőbedobással. Sajnos az utóbbi módot választó hívők, sokszor pont az ellenkezőjét érik el, mert az emberek úgy érziik, hogy rájuk akarja erőltetni azt, amit ők nem szeretnének. Az Istenfélő emberek is emberek és azok is olyanok, mint a nemhívők. Vannak erőszakosabb és vannak mérsékeltebbek. Ezért, nem szabad 1-2 emberből megítélni egy embercsoportot. Nekem se csak hívő barátaim vannak, hanem vannak ateisták is. Ismerek szelíd és ismerek durva viselkedésű embereket. Nem csak olyan embereket ismerek, akik igyekszenek Isten igéje szerint élni, hanem ismerek olyanokat is aki mindent elkövetnek azért, hogy minél inkább fürödjenek a bűn fertőjébe. De hogy kivel vállalok közösséget, azt én döntöm el. Ha meg is van a véleményem az emberekről, de az ítélkezés nem az én dogom. Majd Isten mindenkit (még engem is) megítél az Ő cselekedetei szerint.
25 eve elek kulfodon sok helyen megfordultam budhista orszagokban is
Soah nem zavart a boltok vasarnapi zarvatartasa se itt se masol
24 economia rossz dolog pihenni kell Kell egy nap ikor minden zarva van es pihen a nep. Tolem hivokent mondom lehet ez hetfo is vagy szerda.
Na szóval.....
Elöször is üdv kedves kérdező!
Másodszor:
Én kereszténynek(pünkösdi-karizmatikusnak vagyok megkeresztelve de nem is vagyok vallásos és egy másik vallás felé hajlók....
Egyébként én is ezt vettem észre mint te!
A nagymamám (aki nagyon "konzervatív" keresztény)
ő pl. mindig I-tenel jön.
Ami időnként kezd cinkes lenni számomra.
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!