Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Együttélés, külön kassza?

Együttélés, külön kassza?

Figyelt kérdés

Nem vagyunk házasok, csak együtt élünk. Jelenleg kettőnk közül csak én dolgozom, a párom még egy évig munkanélkülin lesz. Nem szeretném, ha ő kezelne minden pénzt, közös számlát meg aztán végképp nem.

Tud felelőtlenül költekezni, most is van némi adóssága, amit majd nekem kell kifizetni, én inkább spórolósabb típus vagyok.

Jogos a részemről, ha miután kifizettem a kötelező költségeket, a fizetésem saját számlán szeretném tárolni, amihez csak nekem van hozzáférhetőségem? Ugyanez vonatkozik az ő bevételére is.

A kaja, szórakozás felesbe menne, hol egyikünk, hol másikunk fizet.

Nem szeretnék egy esetleges szakítás esetén egy fillér nélkül utcára kerülni.

Nem élünk bejelentett élettársi kapcsolatban.

Jogos az elképzelésem, vagy ha együtt lakunk, minden közös, legyen a pénz is az?

N

2015. márc. 12. 10:34
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
Esetedben normális a dolog, de azt nem értem hogy ilyenkor miért nem gondoltok bele: Mi lesz ha házasok lesztek? Akkor már elég gáz a külön kassza, mert hivatalosan minden közös, haszontól az adósságig. Meg amúgy is gáz. Szerintem mindenkinek olyan párt kellene választania, akivel ilyen téren egyformán gondolkodnak. Ez nagyon fontos lenne. Persze ez csak az én véleményem. Nem is az számít hogy ki mennyit keres, hanem hogy mennyire beszélitek meg a kiadásokat. Ez rohadtul fontos. Ha ilyen téren passzoltok, már nem is kell a külön kassza. Ha meg olyan dolgok miatt kell, hogy esetleg a másik felelőtlenül szórja a pénzt és megbízhatatlan, ott nem sok értelme van a komoly kapcsolatnak.
2015. márc. 12. 17:08
 22/22 anonim ***** válasza:
Jogos az elképzelésed. Amíg még nem mentem férjhez, de együtt éltünk a párommal, addig mi is így csináltuk. Nem szórtuk mi sem a pénzt, de volt, hogy hó végén valamelyikünknek több volt a kiadása. Olyankor a következő hónapban egyikünk kisegítette a másikat. Aztán közös számlát nyitottunk, költségvetést vezetünk (bevételek, kiadások), de van egy bizonyos összeg, amiről nem kell elszámolni. Havi x összeg, amit arra költünk, amire akarjuk. :)
2015. márc. 12. 21:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!