A családokban miért ennyire "lealacsonyodott" az anya (szülők) szerepe?
Nos, nem igazán értem a kérdésedet (bocsi), lehet hogy csak én vagyok így vele, de az biztos, hogy a társadalomban az anyákat csak szülőgépeknek és ingyen cselédnek nézik. Csak akkor jó a nő, ha szül, mert akkor gyarapszik a lakosság száma. Az anya szerepe a legtöbb a kapcsolatokban és ő is van a leginkább kiszolgáltatva (pénz telenség, munkahely, családi gondok).
Nekem nagyon jó anyukám van, majdnem hogy barátnők vagyunk máig is, és szinte mindent meg lehet vele beszélni. amikor egyetemre akartam menni, benne volt, a saját döntésem. Pedig nagyon szegények vagyunk, de államilag finanszírozottra jelentkeztem és ami a városban van. Ők mindig támogattak. És soha sem akart rosszat.
Talán a mai fiatalok azért nem tisztelik a szülőket, mert el vannak /voltak kényeztetve és a szülői tanácsot semmibe veszik. Pedig sokszor jót akarnak.
Igen egyet értek az első válaszolóval, mert az én apám is csak ingyen cselédnek nézi anyukámat és ez nagyon nem tetszik. Amikor csak tudok segítek neki, de sajnos én sem vagyok sokszor itthon mert kollégiumban lakom. Nagyon sajnálom. Apu csak egész nap fekszik az ágyon mint egy rongy és semmit nem segít anyunak, persze azt elvárja tőle, hogy legyen mindig friss kaja, rend legyen stb.. és még dolgozzon is három műszakban...
Nagyon rossz példát látok itthon úgy hogy én nem is biztos, hogy szeretnék gyereket. Sajnos nem a legjobb családmodellt láttam/látom. :(
De igazad van kérdező. Hálásnak kéne lenni az alapokért. És én igenis anyukámat becsülöm többre a családban!!! De ezt szerintem minden gyerek majd csak akkor fogja fel mikor kicsit érettebb lesz, utólag szerintem majd biztos mindenki látni fogja (remélhetőleg). Nekem is csak azután jött meg az eszem (ha mondhatok ilyet magamra), miután elmúltam 20 éves. Azóta 4 év eltelt és teljesen máshogy látom már a világot! Biztos csak idő kell mindenkinek.
Sajnos ez manapság egy általános jelenség. Ahogy csökken a házasság, a család szerepere, úgyanúgy csökken a szülők tekitélye és megbecsülése is.
Éppen most készülök egyik közösségi oldalon egy klubot alapítani ezzel a címmel: "Megalázott és méltatlanul mellőzött anyák lubja" Kiváncs vagyok, kik jelentkeznek és mennyire nyílnak meg az érintett anyák.
Szerencsére kezdenek átalakulni a szerepek. Végre felfogják az emberek hogy a szülőség nem a világ legnehezebb dolga, sok nehezebb van. És azért mert valaki felnevelt gyereket még nem kap glóriát, mivel saját maga válazotta hogy szül, akkor már kötelessége jól nevelni. Régen azért tisztelték a szülőket, mert azok nem verték a mellüket hogy ők most a világ legnehezebb és legszebb dolgát csinálják, nem viselkedtek gyerektelen emberekkel úgy mintha ők felsőbbrendűek lennének, hanem teljesen természetesen mentek a dolgok, neveltek, dolgoztak stb. Most meg amilyen visszataszítóan és beképzelten viselkednek a mai szülők, jó hogy nem becsülik őket.
Amúgy meg igen ennyi rossz szülő van, de szerintem a gyerekeknek régen is ennyi bajuk volt a szüleikkel csak akkor nem tudták hova leírni.
Nem tudom,én inkább azt veszem észre,hogy aki nem akar szülni,vagy szingli,vagy 30 évesen szül,az ugatja le azt,aki szeretne gyereket,mert ma már szülni is szégyen,sőt,én ha szülni merek huszonévesen,azt egyenesen csak a ,,segílyír" teszem,pff...Egyébként egy szülő igenis megérdemli a tiszteletet,ha ő is szeretettel és tisztelettel neveli fel a gyerekét,és a lehetőségeihez mérten mindent megtesz azért,hogy boldognak lássa a gyerekét.Ha én 6 ezer forintos pólóban rohangálhattam volna otthon,befogtam volna a pofámat.Nem voltam földre szállt angyal,de nem is pocskondiáztam nyíltan a szüleimet,mikor tudtam jól,hogy én sem vagyok tökéletes.Ma is több így gondolkodó kamasz kéne.
Az álszent és hasonló megjegyzéseket nem fogom felvenni,kár erőlködni.
A 19:34-sel teljersen egyett értek. Azt biztos h aki jó családban nevelkedett fel az el nem tudja képzelni, h a szülők milyen bunkók lehetnek a gyerekkel, és terorizálják, levezetik a feszültséget rajta. És nem kell hozzá pia. Sajnos ilyen a magyar társadalom. A gyereket lelkileg tönkre tehetik teljesen, leépíthetik az önbizalmát, szorongóvá tehetik, és kiszolgáltatottá. Meg akarnak felelni a társadalmi elvárásoknak, képmutatóak, olyat követelnek meg a gyerektől, amire ők sem képesek, pl cigi, rendrakás, őszinteség. Nem hiteles szülők, rossz minták, és ha a gyerek felnő, a társadalom újratelmeli ezt a sok rossz viselkedést. A gyerekek rosszul szocializálódnak, és szerintem ez nem attól függ h szegény v gazdag család. A gazdag családban is le lehet rázni a gyereket pénzzel, vagy ott is vannak bunkó szülők.
Sajnos ez a jelenség létezik! Énis csodálkozok rajta, h nemcsak nálunk vannak balhék, meg tapló viselkedés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!