Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy adjátok tudtukra a...

Hogy adjátok tudtukra a szeretteiteknek, ha az ajándék nem a megfelelő?

Figyelt kérdés

Én ma ilyen helyzetbe kerültem, és teljesen leblokkoltam. Édesapám vett nekem is Valentin napra ajándékot, persze jelképesen, mert ugyebár az igazi ajándékot édesanyám kapta, és láttam rajta mennyire örül, hogy tud adni (nem igazán álltunk jól anyagilag). Egy deo-tusfürdő szettet kaptam, csak az volt a gond, hogy férfiaknak való. Édesapámat megtévesztette a csomagolás (bevallom, engem is), ugyanis piros-fekete színű volt a doboz, és egy nőt ábrázolt. Én rájöttem aztán, hogy férfi deo, és tusfürdő, és valahol nagyon piciben írta is rajta. Nem tudtam hogy szóljak neki, annyira örültem, hogy örült mikor adta, nem volt szívem megmondani, hogy tévedett. Aztán mégis sorra került végülis nevetett a tévedésen, én meg biztosítottam, hogy a tusfürdőt elhasználom, mert beleszerettem az illatába. Annyira rossz érzés volt, nem akartam elrontani az örömét, legszívesebben elhallgattam volna. Engem nem zavart, hogy nem női, ugyanúgy örültem neki, merthát a gesztus, amivel adta többet ért bárminél!

Ti hogy viselkedtek, mit mondtok ilyen helyzetben?

2010. febr. 14. 22:46
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
33%
"Ajándék lónak ne nézd a fogát".
2010. febr. 15. 02:33
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Figyu,tényleg kiderült volna,igy szűk családon belül szerintem ilyet el lehet mondani,persze normálisan,elröhögitek,és kész.Más helyzetben viszont nem illik tudtára adni senkinek ha nem tetszik az ajándék,de szerintem ez még belefért.Feltűnt volna neki,hogy ha nem használod,vagy esetleg pasi illattal futkosol:-)
2010. febr. 15. 07:22
 13/22 anonim ***** válasza:
49%
A gesztus a fontos, nem kell megsérteni azzal, hogy az orra alá dörgöljük, hogy apuci tévedtél, ez nem nőnek való, hanem férfinak. Add oda egy férfi ismerősödnek, barátodnak, de ne bántsd meg apukádat!
2010. febr. 15. 14:30
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok, most olvasom, hogy megoldottad. Gratulálok, okosan csináltad!
2010. febr. 15. 14:31
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Bevallom, egyik szülinapomra kaptam egy mini-hifit apámtól, azelőtt meg csupa kacatot mindenkitől. Előbbieket elfogadtam, de el is ajándékoztam tova, vagy a hulladékgyűjtőbe dobtam. Utóbbinál viszont már elegem lett, ugyanis fateromat abszolút nem izgatja az, hogy nekem mi az amire szükségem van, még akkor sem, ha itt-ott "véletlenül" elkottyantom magam. Így aztán nem rejtem véka alá csalódottságomat.

Anyuval vagy a rokonsággal azonban már más a helyzet. Őnekik is megsúgom, de udvariasan, esetleg elkacagjuk magunkat, elvicceljük a szépséghibát, tőlük uis semmilyen értékesebb dologra nem számítok.

Az meg, hogy illetlenség-e vagy sem megjegyezni, ha nem tetszik vmi... amennyiben megfelelően kommunikálod le azzal, aki adta, nem hinném, hogy illetlenség lenne.

Nem tudom pl. azt sem, ne jegyezze meg vhogy vki, ha pl, nászajándékként 24 kávéfőzőt kapjanak kedvesükkel, kivéve, ha tréfáról van szó, bár sztem ha mindenki látja lesül a képe is. Ilyenkor nem kell szégyellni, rákérdezni a blokkra.

A te esetedben jópofán elő le7 adni kedves Kérdező úgy is, hogy nem bántod meg, vagy ha ezt nem akarod, max elcseréled egyik barátnőddel, akinek pasija van. Ő sztem örülni fog neki, te meg ve7sz helyette vmi "hasonlót".

28/F

2010. febr. 15. 18:07
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
semmit, nem akarnám elrontani a boldogságát. a szándék a fontos, tényleg
2010. febr. 17. 10:31
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem teljesen jól kezeltétek a helyzetet. Jó, hogy kiderült, hogy nem neked való ajándékot választott, mint ahogy az is, hogy te meg jófej vagy és inkább magadra kened, semhogy megbántsd.
2010. febr. 17. 11:57
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Én nem szoktam megmondani, inkább sumákolok, mert nem szeretnék senkit megbántani:) Persze a te eseted más! Szerintem nagyon aranyos apukád és jól is reagálta le, úgyhogy semmi gáz:)
2010. febr. 17. 13:44
 19/22 anonim ***** válasza:
75%
itt tényleg a gesztus a fontos... Én nem mondtam volna semmit, csak megköszönöm neki
2010. febr. 17. 14:27
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Jól reagáltál a dologra,de Apud meg is érdemelte mert nagyon kedves ember lehet.Az én apósomék mindenféle lejárt határidejü édességeket,meg megúnt cuccokat ajándékoznak nekünk,amivel nem tudunk mit kezdeni,de még is megköszönjük udvariasan,aztán mikor kettesben maradunk a párommal,nem győzünk mérgelődni.Pl. kaptunk egy régi bazi nagy bőröndöt ,mert hát majd jó lesz nekünk utazni,de hát akkora nagy,hogy egyik szekrénybe sem fért el,így az ágyneműtartóba préseltük be úgy ,hogy az agyneműket beleraktuk.Amúgy meg most 6hetes a pici babánk nem hiszem hogy elutaznánk mostanság valahová.Azt mondják ajándék lónak ne nézd a fogát,de sajnos ők ezzel visszaélve mindenféle kacattal megajándékoznak,hogy ök azt mondhassák hú mennyi mindent kaptunk tőlük,és elvárják,hogy te pedig minőségi ajándékokkal lepd meg őket.De hát ez az én tapasztalatom.Mindenesetre én sosem volnék képes ilyenre.
2010. febr. 17. 14:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!