Hogy adjátok tudtukra a szeretteiteknek, ha az ajándék nem a megfelelő?
Én ma ilyen helyzetbe kerültem, és teljesen leblokkoltam. Édesapám vett nekem is Valentin napra ajándékot, persze jelképesen, mert ugyebár az igazi ajándékot édesanyám kapta, és láttam rajta mennyire örül, hogy tud adni (nem igazán álltunk jól anyagilag). Egy deo-tusfürdő szettet kaptam, csak az volt a gond, hogy férfiaknak való. Édesapámat megtévesztette a csomagolás (bevallom, engem is), ugyanis piros-fekete színű volt a doboz, és egy nőt ábrázolt. Én rájöttem aztán, hogy férfi deo, és tusfürdő, és valahol nagyon piciben írta is rajta. Nem tudtam hogy szóljak neki, annyira örültem, hogy örült mikor adta, nem volt szívem megmondani, hogy tévedett. Aztán mégis sorra került végülis nevetett a tévedésen, én meg biztosítottam, hogy a tusfürdőt elhasználom, mert beleszerettem az illatába. Annyira rossz érzés volt, nem akartam elrontani az örömét, legszívesebben elhallgattam volna. Engem nem zavart, hogy nem női, ugyanúgy örültem neki, merthát a gesztus, amivel adta többet ért bárminél!
Ti hogy viselkedtek, mit mondtok ilyen helyzetben?
Bevallom, egyik szülinapomra kaptam egy mini-hifit apámtól, azelőtt meg csupa kacatot mindenkitől. Előbbieket elfogadtam, de el is ajándékoztam tova, vagy a hulladékgyűjtőbe dobtam. Utóbbinál viszont már elegem lett, ugyanis fateromat abszolút nem izgatja az, hogy nekem mi az amire szükségem van, még akkor sem, ha itt-ott "véletlenül" elkottyantom magam. Így aztán nem rejtem véka alá csalódottságomat.
Anyuval vagy a rokonsággal azonban már más a helyzet. Őnekik is megsúgom, de udvariasan, esetleg elkacagjuk magunkat, elvicceljük a szépséghibát, tőlük uis semmilyen értékesebb dologra nem számítok.
Az meg, hogy illetlenség-e vagy sem megjegyezni, ha nem tetszik vmi... amennyiben megfelelően kommunikálod le azzal, aki adta, nem hinném, hogy illetlenség lenne.
Nem tudom pl. azt sem, ne jegyezze meg vhogy vki, ha pl, nászajándékként 24 kávéfőzőt kapjanak kedvesükkel, kivéve, ha tréfáról van szó, bár sztem ha mindenki látja lesül a képe is. Ilyenkor nem kell szégyellni, rákérdezni a blokkra.
A te esetedben jópofán elő le7 adni kedves Kérdező úgy is, hogy nem bántod meg, vagy ha ezt nem akarod, max elcseréled egyik barátnőddel, akinek pasija van. Ő sztem örülni fog neki, te meg ve7sz helyette vmi "hasonlót".
28/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!