Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy adjátok tudtukra a...

Hogy adjátok tudtukra a szeretteiteknek, ha az ajándék nem a megfelelő?

Figyelt kérdés

Én ma ilyen helyzetbe kerültem, és teljesen leblokkoltam. Édesapám vett nekem is Valentin napra ajándékot, persze jelképesen, mert ugyebár az igazi ajándékot édesanyám kapta, és láttam rajta mennyire örül, hogy tud adni (nem igazán álltunk jól anyagilag). Egy deo-tusfürdő szettet kaptam, csak az volt a gond, hogy férfiaknak való. Édesapámat megtévesztette a csomagolás (bevallom, engem is), ugyanis piros-fekete színű volt a doboz, és egy nőt ábrázolt. Én rájöttem aztán, hogy férfi deo, és tusfürdő, és valahol nagyon piciben írta is rajta. Nem tudtam hogy szóljak neki, annyira örültem, hogy örült mikor adta, nem volt szívem megmondani, hogy tévedett. Aztán mégis sorra került végülis nevetett a tévedésen, én meg biztosítottam, hogy a tusfürdőt elhasználom, mert beleszerettem az illatába. Annyira rossz érzés volt, nem akartam elrontani az örömét, legszívesebben elhallgattam volna. Engem nem zavart, hogy nem női, ugyanúgy örültem neki, merthát a gesztus, amivel adta többet ért bárminél!

Ti hogy viselkedtek, mit mondtok ilyen helyzetben?

2010. febr. 14. 22:46
1 2 3
 1/22 A kérdező kommentje:

Ja és kimaradt, de gondolom rájöttetek, hogy lány vagyok :)

20/L

2010. febr. 14. 22:47
 2/22 anonim ***** válasza:
100%
itt tényleg a gesztus a fontos... Én nem mondtam volna semmit, csak megköszönöm neki... mert hát örült, hogy adhatott, és én örültem volna annak, hogy ő örül, és boldog :)
2010. febr. 14. 22:50
 3/22 anonim ***** válasza:
100%
Ha velem fordult volna ez elő, és még élne apukám, biztos így lett volna (magunkat ismerve). Ő odaadja, én nézek, persze örülök. :) Egy idő múlva azt mondtam volna, Te apu, imádlak, de a deo-t neked adom, a tusfürdőt megtartom, mert imádom az illatát, de tudd, ez férfi csomag volt" :)) Szerintem egy nagyot nevettünk volna rajta, apu elvette volna a deo-t, én a tusfürdőt.
2010. febr. 14. 22:50
 4/22 A kérdező kommentje:

Én sem akartam megmondani, de meg szerette volna mutatni édesanyámnak is (aki később érkezett haza), és így óhatatlanul kiderült volna, hiszen az első az, hogy megnézzük milyen az illata. :)

Így hát odamentem édesapámhoz és mondtam, hogy "hmmm, milyen kellemes illata van a tusfürdőnek" (ami igaz is, mert enyhe illatú, és szinte nem is érzik, hogy férfi), aztán jött a deo, amire annyit mondtam, hogy "te édesapa, ez erős női illatnak, te nem úgy érzed;)" Aztán nevetve jött rá, hogy ez valóban férfi illat. Mégis jobb, mintha hirtelen szembesült volna vele :)

2010. febr. 14. 22:57
 5/22 anonim ***** válasza:
100%
Én nem szóltam volna, de ha ilyen jó a kapcsolatotok, jó, hogy megemlítetted neki. Főleg ha nem esett rosszul neki.
2010. febr. 14. 23:09
 6/22 A kérdező kommentje:
Mondom, hogy én sem akartam megmondani, de úgyis kiderült volna...
2010. febr. 14. 23:13
 7/22 anonim ***** válasza:
100%

Én bárkitől, bármit kapok ajándékba, bármilyen haszontalan ajándék, soha nem mutatom ki, vagy mondom, hogy nem tetszik az ajándéka!!!

Szerintem ez nagyon nagy illetlenség!

Te ezt a helyzetet jól oldottad meg, végülis nem te reklamáltál a nem megfelelő ajándék miatt, másképp derült ki.

Igen, a gesztus az, ami számít és amit értékelni kell, bármilyen is az ajándék!

Nagyon figyelmes volt az apukád, hogy nem csak a feleségére gondolt, hanem a lányára is (ő is kapjon ajándékot, ne essen neki rosszul, hogy ő nem kap semmit).

2010. febr. 14. 23:18
 8/22 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ahol laza, és szeretetteljes a kapcsolat, ott nyugodtan meg lehet mondani viccesen, hogy nem ez az ágytál, amire vágytál :))

Ahol feszültebb, sérülékenyebb a kapcsolat, ott tényleg jobb inkább hallagatni.

Nálunk hálistennek az elő van.

2010. febr. 14. 23:20
 9/22 anonim ***** válasza:
100%

Én is jártam így :) Nem szóltam, mert nem is érdekelt, sőt ki lehet nevetni, vállalom, de én a férfiaknak készült cuccokat sokszor jobban szeretem. Nem mindennek, de pl samponnak, tusfürdőnek jobb az illata, sőt az állaga is, több van benne és jobb az ára is.

Szóval ez tényleg nem fontos, a gesztus a lényeg, és ez nagyon ari volt, hogy rád is gondolt. Innentől kábé semmi nem érdekes.

Amúgy meg mi a lótúróért raknak nőt egy férfikozmetikumra? Jó, a koncepciót értem, csak mégis...

2010. febr. 14. 23:24
 10/22 anonim válasza:
100%
Velem is volt már ilyen, egyszerűen azon nevettünk, hogy ki volt az a barom, aki ilyen csomagolást csinál a dolognak. Ilyenkor a nehezebb dolog az, amikor egy mélyen sajnálkozó ajándékozó tudtára akarod hozni, hogy higgye el, az ég világon nincsen semmi probléma. :)
2010. febr. 15. 00:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!