Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem látom a megoldást. Ti mit...

Nem látom a megoldást. Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés
10 éve vagyunk együtt a párommal, 5 éve élüünk együtt (előtte egyetemre jártam, Budapesten, azért nem éltünk együtt) Miután befejeztem az egyetemet, otthagytam Pestet, és elköltöztem hozzá, pedig nem nagyon szeretem az ő városát, de neki itt volt munkája, így nyilvánvaló volt, hogy én jövök ide. Végül találtam én is munkát elvoltunk. Egy kis garzonban éltünk albérletben, de elég jól kerestünk mindketten, így eldöntöttük, hogy veszünk hitelre egy közös lakást. Sokan figyelmeztettek, hogy nem kéne hitelbe belemenni esküvő előtt, de nem hallgattam rájuk. Megvettük a lakást, odaköltöztünk, aztán egyre többet kezdtünk vitázni. Igazából minden onnan fakad, hogy én már nagyon szeretnék esküvőt, nemsokára gyereket is (gyereket semmiképp nem szeretnék esküvő előtt), de őt nem érdekli ez az egész. Elvan a kis világában, neki jó így minden. Azt se mondhatom, hogy sokat foglalkozik velem, a haverok mindig előbbrevalók. A kapcsolatunkban nincs már szinte semmi érzelem, sosem ölel, csókol meg, nem is nagyon érdekli mi van velem, csak úgy elvagyunk. De ha én nem cseszegetem akkor nem is veszekszünk. Nem látom a megoldást. Én is már harmincon túl vagyok, ő 36, már igazán kéne kezdjünk valamit az életünkkel. Vele nem lehet beszélni, nem érdekli semmi, azt mondja ne cseszegessem. Jó ez így. Neki. Nekem nem. Elhagyni nagyon nehéz lenne, főleg a közös lakás miatt, nagyon sok pénzt veszítenénk rajta, meg persze szeretem is. bár már nem vagyok szerelmes. De rosszul vagyok, ha arra gondolok, hogy hagyjak itt midnent, adjuk el az otthonunkat, költözzünk szét, ennyi év után, keressek mást... Nem tudom mi lenne a megoldás.
2015. márc. 8. 09:10
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Tehát benne vagy egy kapcsolatban, ami nem jó neked, de esküvőt és gyereket tervezel.... A megoldás otthagyni a pasit eladni a lakást. Ez nem olyan bonyolult, nem kell hozzá egyetemi végzettség se
2015. márc. 8. 09:56
 12/13 anonim ***** válasza:

Milyen érdekes, hogy kívülállóként másképp látjuk (sokszor jobban) a dolgokat. Azt írod, hogy ő elvan így, de szerintem ez rád is igaz. Most te is elvagy így. Te is kényelemből vagy ebben a kapcsolatban, mert mennyivel egyszerűbb, mint valamit tenni. Hidd el, hogy neki sem jobb ez, mint neked. Szerinted ő miért van inkább a haverjaival? Miért nem ölel meg, csókol meg téged? Mindketten ugyanolyanok vagytok. Lusták vagytok lépni. Ezzel nem bántani akarlak, szinte minden ember ilyen. Sokan nehezen lépnek ki a kényelmi zónájukból, félünk az újtól.

Én a helyedben először megpróbálnám megbeszélni vele a problémát. Adnék egy, de csak egy esélyt. Ültesd le azzal, hogy komolyan szeretnél vele beszélni. De ne cseszegesd! Beszéljétek meg, hogy ki hogy képzeli a továbbiakat. Ha neked elfogadható, amit mond akkor jó. Ha nem, akkor ideje kilépned ebből a kapcsolatból, bármennyire is macerás, mert ha ezt 5-10 év múlva teszed meg, akkor már nem biztos, hogy lesz időd gyereket vállalni mással.

2015. márc. 8. 10:33
 13/13 anonim ***** válasza:

"Elvan a kis világában, neki jó így minden. Azt se mondhatom, hogy sokat foglalkozik velem, a haverok mindig előbbrevalók. A kapcsolatunkban nincs már szinte semmi érzelem, sosem ölel, csókol meg, nem is nagyon érdekli mi van velem, csak úgy elvagyunk."

Te meg ennek ellenére hozzàmennél, és gyermeket szülnél??? :o

Meg is van a válasz a sokat ismételt kérdésre, miszerint miért van annyi vàlàs...

2015. márc. 8. 10:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!