Lehetek-e még boldog 64 évesen?
Attol fugg kinek milyen a felfogasa. Aki egesz eleteben nem volt boldog az 64 evesen sem lesz mar valoszinuleg.
En ugy kepzelem el 64 evesen a boldogsagot, hogy behunyom a szemem es megprobalok majd megint 20 eves lenni. Tessek orultsegeket csinalni, megvalositani az almokat, ismerkedni, baratokat szerezni, meg kinek mi a boldogsag.
Én kicsit másként válaszolnék, mint az előttem szólók.
Valószínűleg azért, mert többségük tizen-huszon éves fiatal.Abban a korban máshogyan itélik meg azt, ha valaki túl van a 60-on. Én még innen az ötvenen, de csak pár évvel.
A 64 éves életkor kutyafüle! Az még nem öregkor, hanem közép. Magától az embertől függ, hogyan éli meg. Ha eldönti magában, hogy öreg...akkor valóban öreg. De ha nem foglalkozik az évekkel, ha szellemileg és fizikailag aktív, akkor bizony mindegy az évek száma. A boldogság főleg nem korfüggő!
Ezt azért merem állítani, mert a párom éppen egyidős veled. Nem ismerek nála okosabb, kedvesebb, jobb embert. Imádja és nagyon jól csinálja a munkáját, eszébe sem jut otthon várni a postást. Igaz, nem fizikai munkát végez, hanem tudós ember, de sokat dolgozik.
Sokat járunk társaságba, moziba, színházba. Boldogok és szerelmesek vagyunk (a szerelem minden velejárójával). Soha, eszembe sem jut hogy hány éves. Optimista, okos, életvidám, szerelmet adni-kapni tudó igazi társ. A párom, a szerelmem, a mindenem. Már hosszú évek óta, és remélhetőleg még sok-sok évig, évtizedig.
Tehát a válasz a kérdésedre: éppen annyira lehetsz boldog, amennyire képes vagy a boldogságra. Mindegy, hogy 20-40 vagy éppen 64 éves vagy. Csak rajtad múlik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!