Mennyire varjatok el rokonoktol tiszteletet sajat otthonotokban?
Ha ilyenek, akkor nagy harc áll előtted. Talán idővel, és alapos "átneveléssel" meg tudod őket rendszabályozni. Ha kőbunkók, akkor erre nem sok esély van, de ha szorult beléjük kis intelligencia, akkor meg tudják tanulni a ti házi szabályaitokat. Hiszen (szerintem) úgy illik, még ha közeli rokonhoz megyünk is, minimum megkérdezzük, nem zavarunk-e. Cipőt levesszük, kabátot letesszük a bejáratnál. Bevallom, kezet mosni nem szoktam, ha csak beugrom egy kis csevejre, de evés előtt azért igen. És nem nyúlkálok a hűtőbe.
Nagyon-nagyon közeli barát vagy testvér esetében tudom esetleg elképzelni, de csak akkor ha ez már szokás és a házigazda nem bánja.
"hogy nem beszeljuk meg, hanem felkaputelefonalok"
Hát, ha nálam ilyen történne és nem lenne vészhelyzet, akkor bizony lent is maradna az illető. :)
"Konkretan meg ok sertodnek meg"
Ez miért is baj amúgy? Az ő dolguk.
A cipő levételért, meg a koszosan hagyott wc-ért én is harapok(őrjöngök).
A többi viszonylag elfogadható, mert nem vendégek, hanem a rokonaitok. Sőt, kifejezetten idegesít, ha körbe kell ugrálnom őket. Szolgálják ki magukat. Az ágyba is, ha nem munkás ruhában, hanem sima utcaiban fetreng bele, akkor nem gáz nekem.
Jó, tudom, ez téged nem boldogít. Ők otthon érzik magukat nálad. Csak az a baj, hogy mellé még bunkók is. Párodnak kell ezt lerendeznie, nem neked.
En este eleve nem is reagalnek kaputelefonra. Postas/hivatal olyankor mar nem jon, aki meg hivatlanul/varatlanul akar beallitani annak kivul tagasabb.
Ez meg elment husz eve, de most hogy mar mindenkinek van mobilja a minimum hogy odaszolok elotte.
Ha kerdezi, akkor 'ja, miert nem szoltal elore, nem voltunk otthon'
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!