Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Aki elt mar egyutt alkoholista...

Aki elt mar egyutt alkoholistaval es esetleg sikerult kigyogyitani belole, meselne?

Figyelt kérdés

A parom fiatal kora ellenere alkoholista. Nem lehet ra hatni semmivel. Hiaba fenyegetoztem azzal, hogy elhagyom,2 napig tartott a valtozasa. Elmondasa szerint nem hajlando gyogyszeres kezeles ala vetni magat, mondvan nem fog kolat inni. Ti mivel tudtatok meggyozni? Vagy mi volt az ami hatott?

Az addiktologian azt hallottam, hogy alazni kell oket. Nos nem gondolom hogy ez hatna. Egyaltalan erdemes volna kuzdeni vagy hagyjam a fenebe? Tul nagy szerelem nincs a reszemrol csak orulnek ha rajonne hogy igazam van es ez az eletmod nem termeszetes.

23n 27f

2015. febr. 25. 17:38
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
95%

Ismerősöm 9 éve józanodik(értsd azóta nem iszik),AA gyűlésekre járt,végig csinált egy fél éves bentlakásos terápiát,ő jött rá,hogy változtatnia kell...Amit te tehetsz,lelépsz,hisz a szerelem se túl nagy,gyerek sincs,tulajdonképpen szabadon távozhatsz,és ha jót akarsz magadnak,megteszed...Amíg fenyegetőzöl,alkudozol,ugyanúgy részese vagy annak,hogy iszik. Ő alkoholfüggő,te meg társfüggő...Ő is tudja,hogy csak fenyegetőzöl,ha összepakolsz és elmész,azt azért tedd,mert neked nem jó a helyzet,amiben élsz..ne pedig azért,hogy ő ne igyon..

Mindenki a saját életéért felelős,te jelenleg asszisztálsz neki,ha majd ő elér egy mélypontot,ő fog rájönni,hogy változtatnia kell...

Te ha szeretnél vele maradni éld úgy az életed,ahogy szeretnéd,ahogy neked jó,és esetleg keress fel egy Al-anon csoportot.

2015. febr. 25. 19:39
 12/17 anonim ***** válasza:
Egy alkoholista sose gyógyul meg, hanem megtanul az alkohol nélkül normális élni. Ha valaki egyszer a rabja volt bármilyen függőségnek, mindig az marad-ezt óriási önfegyelemmel és motivációval lehet csak szinten tartani. És még ebben az állapotban is nagyon nagy sajnos a visszaesés kockázata. De ahhoz, hogy ezt az állapotot egyáltalán elérje valaki, neki magának is akarnia kell az alkoholmentes életet vagyis akarnia kell nem inni. Ez pedig sose működik úgy, hogy kívülről gyakorol rá valaki nyomást (ha szeretsz, abbahagyod..stb.) egyszóval meggyőzni nem lehet. Ennek belülről kell jönnie. A párodnál ennek egészen csekély jele sincs, teljesen feleslegesen vesztegeted rá az idődet- főleg úgy, hogy nem is szereted igazán. Nem igazán értem, hogy még min gondolkodsz...
2015. febr. 25. 22:31
 13/17 anonim válasza:

Rám sem hatott semmi. Bárki mondhatott bármit, fenyegetőzhetett bármivel.

Egy alkoholistánál a pia irányít.

A.A. csoportba járok én is. Magamtól mentem hozzájuk.

Mikor éreztem, hogy gáz van. Most józan vagyok.

[link]

Mielőtt összecsomagolsz, ezen az oldalon böngésszél kicsit.

Amíg a párod nem ismeri fel, hogy baj van, nem sokat tehetsz.

2015. febr. 26. 09:09
 14/17 anonim ***** válasza:
Éltem együtt, úgy sikerült kigyógyulnia, hogy belehalt.
2015. febr. 26. 09:30
 15/17 OlivO ***** válasza:
Apám is pont ezt mondta, hogy JÁR neki a pia, ennyit megérdemel. És persze mindenben anyám volt a hibás. Ő rontotta el a napját meg minden. 23 évesen ha nagyon szerelmes is vagy, hidd el, olyan pasit érdemelsz, akivel boldog vagy. Mindig tedd fel magadnak a kérdést, ha van barátod, hogy boldog vagy vele? 23 évesen még nem kell ennyire nehéz kompromisszumokat kötnöd, legyél kicsit önzőbb. És felnőtt embert keress, aki vállalja a felelősséget, nem téged hibáztat a saját dolgai miatt.
2015. febr. 26. 10:44
 16/17 donne válasza:
Sajnos az én párom dettó, szinte minden illik rá, talán annyiban h nem iszik olyan rendszeresen, kb 3 hetente de akkor 2-3napig részeg.Önző , mert neki ez jár.Én vagyok a sárkány mert kiabálok ezért vele....Csak sajna van egy 10 hós kislányunk.Nem mondom h ne igyon, denem tud leállni 1 feles után.Ma elzavartam.Nem azért mert nem szeretem, hanem azért mert látom anyámon is,(mert a szüleimmel élünk)h naon rosszul esik neki....ugyanúgy ahogyan nekem...Most jön a foci szezon, eljár a falusi meccsekre ő is szaladgál XD aztán meg jön a kocsmaaa.
2015. márc. 8. 15:44
 17/17 anonim ***** válasza:

A fel csaladom alkoholista. Sajna 🙁

Egyik sem ismeri el a bajt, pedig figyelmeztettve voltak.

A tobbseg mar fiatalon belehalt😔

Isten nyugosztalja oket!

2020. febr. 11. 20:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!