Aki elt mar egyutt alkoholistaval es esetleg sikerult kigyogyitani belole, meselne?
A parom fiatal kora ellenere alkoholista. Nem lehet ra hatni semmivel. Hiaba fenyegetoztem azzal, hogy elhagyom,2 napig tartott a valtozasa. Elmondasa szerint nem hajlando gyogyszeres kezeles ala vetni magat, mondvan nem fog kolat inni. Ti mivel tudtatok meggyozni? Vagy mi volt az ami hatott?
Az addiktologian azt hallottam, hogy alazni kell oket. Nos nem gondolom hogy ez hatna. Egyaltalan erdemes volna kuzdeni vagy hagyjam a fenebe? Tul nagy szerelem nincs a reszemrol csak orulnek ha rajonne hogy igazam van es ez az eletmod nem termeszetes.
23n 27f
Ismerősöm 9 éve józanodik(értsd azóta nem iszik),AA gyűlésekre járt,végig csinált egy fél éves bentlakásos terápiát,ő jött rá,hogy változtatnia kell...Amit te tehetsz,lelépsz,hisz a szerelem se túl nagy,gyerek sincs,tulajdonképpen szabadon távozhatsz,és ha jót akarsz magadnak,megteszed...Amíg fenyegetőzöl,alkudozol,ugyanúgy részese vagy annak,hogy iszik. Ő alkoholfüggő,te meg társfüggő...Ő is tudja,hogy csak fenyegetőzöl,ha összepakolsz és elmész,azt azért tedd,mert neked nem jó a helyzet,amiben élsz..ne pedig azért,hogy ő ne igyon..
Mindenki a saját életéért felelős,te jelenleg asszisztálsz neki,ha majd ő elér egy mélypontot,ő fog rájönni,hogy változtatnia kell...
Te ha szeretnél vele maradni éld úgy az életed,ahogy szeretnéd,ahogy neked jó,és esetleg keress fel egy Al-anon csoportot.
Rám sem hatott semmi. Bárki mondhatott bármit, fenyegetőzhetett bármivel.
Egy alkoholistánál a pia irányít.
A.A. csoportba járok én is. Magamtól mentem hozzájuk.
Mikor éreztem, hogy gáz van. Most józan vagyok.
Mielőtt összecsomagolsz, ezen az oldalon böngésszél kicsit.
Amíg a párod nem ismeri fel, hogy baj van, nem sokat tehetsz.
A fel csaladom alkoholista. Sajna 🙁
Egyik sem ismeri el a bajt, pedig figyelmeztettve voltak.
A tobbseg mar fiatalon belehalt😔
Isten nyugosztalja oket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!