Mit tettél v. tennél, ha a szüleid közül az egyik alkoholista lenne a másikat elveszítenéd és az alkoholistával maradnál egy házba?
Otthagynád v beadnád vhova?
Viszont ha a házba hagyod, te elköltözöl vhova(ha van pénzed),akkor az ott hagyott házat felélné, az alkohol miatt, nem csak ő de a ház is leamortizálódna, így nem tudnád eladni később. Ha viszont nincs pénzed,akkor kénytelen leszel egy ott maradni vele, kivéve,ha be tudod adni vhova. Viszont az ilyen gondozói intézetekbe is nehéz bekerülni, ráadásul elég drágák is.
Mi lenne a legértelmesebb döntés szerintetek?
Kedves első! Látom neked sem volt alkoholista a környezetedben. Csinálhat akármit az ember, ha az alkoholista nem akar leszokni. Már pedig ha rászokott, akkor biztos nem egy nagy jellem....
Kérdező! Én hagytam mindent a francba. Az apám, majd anyám új pasija is alkoholista volt. Nekem annyi szerencsém volt, hogy apám meghalt, így kaptam én is meg tesóim is az árvaságit utána, plusz vállaltunk diákmunkát, így már hamar leléptünk. A ház maradt, a haszonélvezet az anyámé. Tény, hogy le lett teljesen lakva. Mikor elmegyek előtte (nem voltam "otthon" több mint 10 éve, anyámat sem láttam) el tudnám hányni magam tőle. De nem érdekel, inkább ne legyen semmim, mint idiótákat nézzek.
Én így élek.
MENEKÜLJ!!! Az én életemet már taccsra vágta, mert nem volt/nincs esélyem menekülni...
Ezekkel nem lehet mit kezdeni!
23/L
23/L vagyok: nem tudok mit tenni! Minden állásra jelentkeztem már, már csak a k*rva hiányzik a repertoárból és semmi, így kénytelen vagyok itt élni, mert pofám nincs páromékhoz menni. Így is minden este ott alszom, mert elegem van az itthoni létből...
Ráadásul nem vállalhatok akárhány órás melót sem, mert beteg is vagyok, kezelnem kell magam...
Pszichológus? Alkoholelvonó?
Nincs már ilyen. Az alkoholistának jogai vannak..nem lehet kényszer elvonóra küldeni.Önként meg nem megy, mert melyik ismeri el? Egyik sem! Mindíg talál okot az ivásra. Ha nem talál, keres.
Mindenki meneküljön, amerre lát!
Mert alkesszal együtt élni, maga a pokol. És ami a felháborító: ök 80-100% rokkantsági nyugdíjat kapnak. Ez magával hozza a közgyógy igazolványt, mert nekik jár!
Családtagnak nincsenek személyiségi jogaik, csak az alkoholistának..:((
Szerintem, látszik, hogy érintett vagyok..:((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!