Egy elvált férfi tényleg jobban szereti az első házasságból született gyerekét, mint aki a másodikban született?
Nálunk azt látom, hogy máshogy, bár ez adja is magát. Elég nagy a korkülönbség a két gyerek között, az első gyakorlatilag felnőtt, a második baba.
Így teljesen eltérő igényeik vannak. A nagyobbnak már ugye fontosabb a saját társasági élete, önálló. A kicsi még teljesen kiszolgáltatott.
Ezért a nagyot nem tudja babusgatni, megetetni, a kicsivel meg nem tud mélyreszántó beszélgetéseket folytatni, közös, felnőtt programokat szervezni.
Én úgy látom, hogy egyformán szereti őket, csak értelemszerűen a kicsivel többet foglalkozik. Ő "kéznél van", rá is van utalva, míg a naggyal néha nehézkes az időpontegyeztetés is, mert annyi egyéb programja van.
Sokszor szervez programokat hármasban (ő és a két gyerek), ez nekik is jó, meg nekem is, mert ilyenkor van pár óra szabadidőm :)
Ez attól is függ, hogy ki miatt ment tönkre az első házasság.
Ha az anyuka miatt, és nála marad a gyerek, akkor ott semmi beleszólása nem szokott lenni az apának a nevelésbe.
Ebben fel lehet ám idegileg őrlődni rendesen! Valahogy kezelni kell ezt a tehetetlen helyzetet, és az apa vagy elkezdi kárpótolni az első gyereket -ami szeretet megnyilvánulásokból áll voltaképpen, - vagy eltávolodik a gyerektől, és az új családjával kárpótolja a fájdalmát.
Ha ez igaz lenne, akkor nem lenne itt naponta kérdés, h apuka nem fizet gyerektartást v nem látogatja az első házasságából születő gyerekeit.
Szerintem mindig esetfüggő, van amikor az elsőt van amikor a másodikat szereti jobban, ebben nem lehet általánosítani, ahány apuka annyi apa-gyerek viszony van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!