Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az örökbefogadás visszavonhata...

Az örökbefogadás visszavonhatatlan?

Figyelt kérdés
Ha az örökbefogadó szülő valamiért úgy dönt hogy mégsem szeretné a gyereket, lemondhat róla?
2015. febr. 19. 09:39
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Vissza lehet vonni. Undorító, de sajnos ahogy a saját gyerekedről is lemondhatsz bizonyos feltételekkel, úgy az örökbe fogadottról is. De ettől még.... pfujj. :(
2015. febr. 19. 14:21
 12/14 anonim ***** válasza:
melyik lelkisérült pontozott le? nem én tehetek róla, hogy ilyen a törvény
2015. febr. 19. 14:24
 13/14 anonim ***** válasza:

Nem, nem mondhat le róla!

Undorító a kérdés is. ÖRÖKBEfogadás!

2015. febr. 19. 22:20
 14/14 anonim ***** válasza:
de lemondhat róla és már ketten is megírtuk minek kell történnie ahhoz, hogy felbontsák az örökbe fogadást, és itt "rendes" örökbe fogadásról beszélünk, mert még mindig nem derült ki, hogy a kérdezőt melyik érdekli... (tanfolyamon meséltek nekünk egy olyan esetről amit leírtam, hogy később derült ki, hogy a kislány nagyon súlyos szellemi és mozgássérült is és egy idő után nem bírták a szülők ezt a terhet és felbontatták az örökbe fogadást... azt hagyjuk most, hogy számunkra ez mennyire etikátlan, de van rá lehetőség... én egy saját sérült gyermeket nevelek és egy örökbe fogadott kicsim is van, egyikről se tudnék lemondani)
2015. febr. 20. 07:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!