Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Párom szerintem féltékeny...

Párom szerintem féltékeny arra hogy én táppénzen vagyok (veszélyeztetett terhesség), és mindenbe beleköt. Hogyan rakjam helyre?

Figyelt kérdés

Ő 3 müszakban dolgozik,plussz az utazás elvisz még oda vissza napi 4 órát kb. Sajnos mostanában sokat kell túlóráznia is.

Én itthon vagyok táppénzen mert veszélyeztetett terhes vagyok,előtte ugyanúgy dolgoztam mint ő 3 műszakba,túlórákkal.

Mivel nem dolgozom egyértelmű hogy én viszem a háztartást.Főzök,mosok,takarítok ami kell.

Heti egyszer portalanítok,két naponta felporszívózok,,felmosok. El készítem neki a munkába a szendvicseket.

Igaz,mostanában inkább 2-3 hetente portalanítok,mikor párom ráér hogy a szekrény tetejével segítsen. Mivel már egxre nagyobb a pocim,félek felállni a kis székre,múltkor is majdnem le estem.

Párom olyanokba köt bele,hogy én mikor ő kel pl délelőttös műszakba hajnali 3 kor,miért nem melegítek meg neki a kávét,és viszem be. Úgyis ébren vagyok,vagy miért nem töltök neki cigit és hasonlók.

Bevallom,felkelek én is ilyenkor mikor szól az ébresztő,de ha már elment szeretnék vissza aludni és úgy ha elkezdek aktívkodni nem tudok. Erre mindig azzal jön hogy itthon vagyok egész nap,addig alhatok amíg akarok,nem baj ha nem tudok vissza aludni. Hiába mondom neki,h nem alszom át az egész napot,és nem igazságos h azért mert én itthon vagyok el várná hogy hajnali 3tól ébren legyek,tegyem a dolgom itthon,ha megjön munkából én ne legyek fáradt kicsit beszélgessek-törödjek vele,stb...

Sokszor hétvégén is mikor nem dolgozik ő képes du 1-2ig aludni. Ha fel ébresztem mondjuk délelőtt 10 óra fele(akkor talán délre magához tér),h nem megyünk el együtt boltba,nem csinálunk vmit,kiakad hogy ő egész héten dolgozott fáradt,miért nem vagyok képes ezt megérteni. Mikor fel kel du 1-2 óra fele,mire összeszedi magát, van már 5-6 óra és nekem olyankor már nincs kedvem elmenni sehova.

Mindig mondom neki,h én is dolgoztam,tudom h milyen elfáradni,de milyen érdekes hogy én akkor se aludtam át az egész napot. PL ő du-s héten 12kor indulnia kell itthonról,alig tudom felkelteni 11kor,h ennie kell,készülnie munkába stb... Érdekes mikor én du-s voltam megfőztem mielőtt elmentem dolgozni. Ehhez fel kellett kelnem 7-8 fele boltba menni,megfőzni,és már mehettem is kb dolgozni.

Unom már h ő mindig mindenhez fáradt,mindig az kifogás h mert én ráérek,itthon vagyok egész nap. Elvárná h kiszolgáljam! A minap mikor szombat délelőttös túlórából megjött,fürdés után lefeküdt pihenni nem is evett. Elaludt,és mikor este 9 fele megébredt és nyafogott h éhes van e kaja,mondtam ott a hűtőben,melegíts magadnak.

Fél órával megint nyafog h olyan éhes vagyok,akkor mondom hogy hát menj ki és egyél. Csak nem ment ki,és mikor harmadszor is mondta h éhes,akkor már idegesen szóltam neki hogy ne legyen már ennyire életképtelen,nem igaz h nem tud magának szedni,és be rakni a mikróba. Meg ne egyem helyette?

Erre ő is ideges lett,h jó hát akkor ő nem eszik,ő heti 6 napot ledolgozott,én meg itthon vagyok csak egész nap és ennyit nem vagyok képes megtenni érte.

Összekaptunk kicsit,mondtam neki ha meglesz a baba keljek hozzá is etetni,meg még őt is etetni kéne,meg pelenkázni? Nem lesz ez így jó,ugyh ideje lesz ha befejezi ezt a gyerekes hisztit. Ha lehetne én is dolgoznék,de attól h itthon vagyok én is el tudok fáradni!

Olyan jó lenne vele cserélni,ő legyen itthon terhesen,én meg eljárnék dolgozni. Ha meg lesz a baba akkor cserélni fogunk és amint lehet ő megy el Gyedre,én meg dolgozni. De ez sem tetszett neki,mert h nem tud szoptatni. Kifogásokkal jön. Megmondtam neki h ha meg lesz a kicsi akkor elvárom pedig h ugyanugy vegye ki a részét a teendőkből,mint én. Nem kifogás az h mert ő dolgozik! Én se csak vakarom itthon!

A babát mindketten akartuk amúgy.

2015. febr. 16. 10:03
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
70%

Nagyon önző viselkedés ez tőle. Inkább elnézné, hogy több 10 kg-kat emelgess, akkor érezné jól magát. Ez gusztustalan!

Az apósom volt ilyen. Anyós nem vállalhatta el a könnyebb ülőmunkát a gyárban, ahol dolgoztak, ami ráadásul több fizetéssel jár, mert nem bírta volna elnézni, hogy annak jobban megy, és nála jobban keres.

2015. febr. 16. 11:17
 12/20 anonim ***** válasza:
54%
Értéktelen, önző, érzelmi nyomorék. Minél hamarabb eloldódsz mellőle, annál jobb. Ez az ember nem társ, csak önjelölt török basa. Egy napot is kár vesztegetni rá.
2015. febr. 16. 11:31
 13/20 anonim ***** válasza:
82%

Sajnálom, de baba mellett még rosszabb lesz. Akkor is otthon leszel és még a házimunkát sem mindig fogod tudni megcsinálni, akkor mit fog mondani? Én a helyedben megmondanám neki hogy vagy változtat vagy elköltözöl. Egy ilyen önző ember meg fogja keseríteni, az amúgy sem mindig könnyű első heteket, hónapokat a babával.

Én is a munkahelyem miatt voltam otthon, de volt olyan nap az első trimeszterben amikor egész nap csak aludtam, a férjem annyit mondott, hogy pihenjek csak a házimunka megvár vagy megcsinálta ő. Az első hetekben nagyon hasfájós volt a kislányunk és ő is sírt és én is, akkor egyszerre kettőnket vigasztalt, szerinted mennyi energiám volt bármit is csinálni otthon? Soha egy rossz szava nem volt. Pedig 12 órában dolgozik, váltott műszakban, hol éjszaka hol nappal.

Mondd meg a férjednek, hogy te a közös gyereketek egészsége érdekében vagy otthon, pihenned kell, hisz később nem lesz rá időd. Nehogy már egy felnőtt embernem segítség kelljen a mindennapi élethez.

2015. febr. 16. 12:42
 14/20 anonim ***** válasza:
72%
Ő nyitott rá, hogy gyedre menjen? Mert akkor az lehetne egy megoldás, hogy amikor már nem kel szoptatni, onnantól legyen otthon ő. Ugyan a jelenlegi helyzetet nem oldja meg, de hosszútávon talán segít.
2015. febr. 16. 18:20
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
hány hetes terhes vagy?
2015. febr. 20. 14:57
 16/20 anonim ***** válasza:
84%

Én is veszélyeztetett terhes vagyok (8. hó) és az első perctől otthon voltam mert nem akartam ezt a munkát terhesen végezni, és ilyenkor veszélyeztetettként kiírnak (minden csaj elmegy tőlünk táppénzre nem én vagyok ilyen kényes).

A párom ugyanúgy dolgozik, sőt mivel szakács itthon is ugyanúgy főz mert őt kikapcsolja ha úgy van porszívózik. Igen, ha este 9 kor szól az emeletről h éhes akkor melegítek neki ételt meg reggel kap kávét, reggelit de nem vár el semmit.

A nagyobb gyerkőccel (7éves) én írok leckét én viszem iskolába én hozom el... szóval rám marad, de Ő meg játszik vele az udvaron, amit én már nem így szülés előtt.

Sajnálom hogy a párod így áll hozzá, tényleg nem lehet neked könnyű. Ha te tényleg veszélyeztetett vagy (nem csak papiron) akkor meg főleg pihenned kellene, sőt, akár fekvésre is ítélhetnek ha indokolt, akkor mi lenne?? Éhenhalna mert nem tud megmikrózni egy adag pörköltöt?

Egyre több fórumot olvasok unalmas perceimben, annál boldogabb vagyok hogy nekem milyen normális férfim van...

2015. febr. 20. 17:58
 17/20 anonim ***** válasza:
41%
Húha, komoly bajok lesznek. Bizonyy rosszabb lesz, ha meglesz a baba. 8-as válaszadóval értek egyet.
2015. febr. 20. 18:04
 18/20 anonim ***** válasza:
48%

Mi lenne ha kórházba kerülnél hosszabb időre? Éhen pusztulna és elkésne minden nap?

Szerintem komolyan beszélgessetek el arról, milyen érzés várandósnak lenni és mi a tétje annak, ha te rendszertelenül kelsz-fekszel a magzattal a hasadban vagy ha netán leesnél a székről. Jó lenne, ha van baráti vagy rokoni pár, ahol a férj rendesen besegít otthon, velük összeülni és hadd mondják el, miért kell két ember egy kisbaba mellé. Aki csinálta már, az tudja, hogy 24 órás meló egy újszülött, meg a szülőség úgy általában.

2015. febr. 20. 20:13
 19/20 mi a fene ***** válasza:
41%
EGYETÉRTEK AZ ELŐTTEM SZÓLÓKKAL.találj ki valamit, hogy itt fáj ott fáj, küldjön be az orvos néhány napra a kórházba. Na akkor majd megtudja ! Én mindkettőt kórházban hordtam ki, a másodiknál ugye problémásabb volt mert a nagy itthon volt, hol a mamánál, hol az apjával-szerencsére óvodás volt még, nem volt gond, ha néha nem ment-de soha nem kaptam szemrehányást. Most is beteg vagyok, max. számithatok a férjemre, igaz én is igyekszem, amit csak tudok megcsinálok, de sokszor ő mondja hogy pihenjek.Már nem vagyok kismama, hanem nagymama, de a betegség nem válogat. Önző gyerek a férjed, de valakinek el kellene beszélgetni vele a családból, vagy baráti körből.Ez egy új élethelyzet, meg kell oldani, és lesz még újabb is, ha a baba megszületik. Akkor nem biztos hogy alhat délig, mi lesz, szállodába megy ?
2015. febr. 21. 09:23
 20/20 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem fáradt és egy kicsit depis. Mond neki hogy vegyen ki szabit vagy menjen táppénzre.
2015. febr. 21. 14:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!