Ti vállalnátok gyereket csak azért, hogy a meglévőnek legyen kistestvére?
Egyikünk sem szeretne több gyereket. Az egyetlen ok, amiért én gondolkozok rajta, hogy a lányunknak így nem lesz testvére.
Ez szerintetek elég ok? Ti vállalnátok így még egy gyereket?
Csak ezert nem.
De ezert IS tervezunk meg egy gyereket, ha vegre az anyagi helyzetunk megengedne.
Dehogyis! Semmi baja nem lesz egykeként a gyereknek - én is az voltam -, legalább megtanul egyedül is ellenni.
Viszont, ha ti úgy döntötök, szeretnétek még egyet, hát, hajrá.
a testvér nem minden esetben egyenlő a baráttal.
és a nővéremmel nagyon jól kijövök, akármit megbeszélgetek vele. 4 év van köztünk.
a párom és az ő nővére közt 2 év van, mégis ég és föld a kettő, utálják egymást, állandóan ölik egymást, veszekednek, nagyon ritka az, ha normálisan el tudnak beszélgetni, de azok is csak hétköznapi témák. náluk 2 perc elég ahhoz, hogy ajtócsapkodós vita legyen.
szóval ez hülye indok, már elnézést.
nekem anno a tanárom mondogatta azt mindig, hogy "egyszerre" kell szülni, hogy nagyon kevés legyen a korkülönbség, hogy együtt nőjenek fel, együtt játszanak, és addig is van 1-1- szabad fél órácska.
(a tanárom konkrétan úgy nézett ki, hogy tolta a babakocsit, mellette sétált egy 1 éves gyerek, és már nagy volt a hasa. :D nem roma)
én nem alapoznék ennyire a testvérre. persze sok függ a nevelésen, a családi háttéren, kapcsolatokon, de a párom esetében harmónia van az egész családban, csak kettőjük között nincs, mert éppen ilyen-olyan személyiségük van.
En vallanek es fogok is ezzel az egyetlen indokkal. :) Mivel vmiert nalam a gyerek utani vagyakozas sosem letezett igy elore a nem letezo utan. Fogalmam sincs miert van ez, de ettol fuggetlenul sosem bantam meg hogy bevallaltam a kislanyom. Miutan megszuletett es meglattam azota imadom. De ugyanugy vagyok most is mint egesz eleremben, hogy a masodikra sem vagyom igy elore.... Vmi oka biztos van ennek, de tudom hogy ha ismet megszulom imadni fogom ot is. Csak az en szemeben a masodik baba egyelore ismeretlen es nem is letezik. En igy elore nem tudok vagyakozni meg szeretni. Egyszeruen nem erdekel. Persze a kovetkezo terhesseget valoszinuleg nagyobb izgalommal elem majd meg, ebben remenykedem.
Az kapcsolatom nagyon nagyon jo a testveremmel es egyszeruen mindenkeppen meg akarom adni a kislanyomnak a lehetoseget hogy lehessen neki is tesoja. Tudom, hogy nem minden testveri viszony ilyen, de nem akarok en lenni az ok amiert neki lehetne de nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!