Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért ítélnek el sokan amiért...

Miért ítélnek el sokan amiért 21 évesen a szüleim tartanak el?

Figyelt kérdés

Főleg itt írják sokan BÁRMI problémára, hogy ha nem tetszik akkor el lehet költözni, stb.

Ismerőseim között is sokan furán néznek rám. A közelebbi barátaim pedig mind a szüleikkel élnek, akik dolgoznak még azok is csak a saját cuccaikra (pl új telefon, ruhák) költenek a keresetükből, a szülőknek természetes hogy támogatják a gyereket amíg nem tud saját lábra állni.

Én nem tudnék dolgozni, ha akarnék se.

De mindegy, nekem és a szüleimnek így természetes. Miért fáj akkor másoknak???

21/L

2015. febr. 13. 17:21
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

Konkrétan ez az órarendem most, nincs időm sose: [link]

Ha lenne olyan munka, amiből heti 1 délután dolgozva el tudnám tartani magam, örömmel vállalnám egyébként. De kedd délutánt leszámítva nincs időm. Max éjszaka lehetne, de nem akarok megpusztulni, + így is örülök, hogy van lyuk a fenekemen a félév közepére, mikor mindenből 2 beadandó szakad a nyakamba, meg alapból kell gyakorolni óráról órára. Vizsgaidőszakról meg ne is beszéljek.

Nyilván ha nem tanulnék, mielőbb megpróbálnék munkát találni, addig meg pl a házimunkát vállalnám, szóval nem csak lógatnám itthon a lábam.

Amúgy azzal, hogy az itteni válaszolók mit reagálnak, nem csak a saját kérdéseimre gondoltam, MINDEN szülő-gyerek konfliktusról szóló kérdésnél megjelennek azok akik annyit válaszolnak, hogy "ha nem tetszik költözz el", szerintem el se olvassák a kérdést :D

2015. febr. 13. 18:04
 12/28 anonim ***** válasza:
84%
SZTE? ;)
2015. febr. 13. 18:08
 13/28 anonim ***** válasza:
79%
A funkcionális programozást hogy vetted fel? Az mesterképzés.
2015. febr. 13. 18:11
 14/28 anonim ***** válasza:
96%

A molnár, a fia meg a szamár

Egy apa fia meg szamara társaságában vonult Keshan poros utcáin a rekkenő déli hőségben.

1.

Az apa a szamáron ült, a fiú pedig vezette a jószágot. „Szegény gyermek! – vélekedett egy járókelő. – Rövid lábacskája alig tud lépést tartani a szamár gyors járásával. Hogyan is lehet valaki ilyen lusta, hogy tétlenül ül a szamarán, és elnézi, hogy a kisgyerek agyonhajszolja magát.” Az apa megszívlelte a bírálatot: a következő sarkon leszállt, és fiacskáját ültette fel a szamárra.

2.

De nem telt sok időbe, mikor egy újabb járókelő szólalt meg rosszallóan: „Micsoda arcátlanság! A kis csibész úgy trónol a szamáron, mint valami király, szegény öreg apja meg loholhat mellette.” Ez meg a fiút szomorította el, és kérte apját, hogy üljön fel mögé a szamárra.

3.

„Ki látott már ilyet?! – hallatta ekkor zsémbelődő hangját egy asszony a fátyla alól. – Micsoda állatkínzás! Szegény párának leszakad a háta, a két semmirekellő meg úgy terpeszkedik rajta, mintha egy dívány volna az a szerencsétlen jószág!” Apa és fia a szidalom hallatán összenéztek, és szó nélkül mindketten leszálltak a szamárról.

4.

De csak néhány lépést tettek meg a szamár mellett, egy idegen máris gúnyolódni kezdett rajtuk: „Hogy lehettek ennyire ostobák? Sétálni viszitek talán azt a szamarat? Minek tartjátok, ha nem is dolgozik, hasznot se hajt nektek, és még arra se jó, hogy vigye valamelyikőtöket?”

5.

Az apa egy marék szalmát adott a szamár szájába, másik kezét fia vállára tette, és így szólt: „Bárhogyan teszünk is, mindig akad valaki, akinek nem tetszik a dolog. Azt hiszem, legjobb lesz, ha eztán csakis a magunk feje után megyünk.”

2015. febr. 13. 18:13
 15/28 A kérdező kommentje:

ELTE-IK :)

Nálunk nem mester, sima bsc-s tárgy, egyik szakirányon kötelező, nekem csak speci.

2015. febr. 13. 18:21
 16/28 anonim ***** válasza:
91%

A "nem tetszik költözz el" válaszok nem azért jönnek, mert egy fiatal diák aki sokat tanul otthon él a szüleivel, és a szülők támogatják.

Ilyen esetben senki nem írja, hogy

-Ja te egyetemen tanulsz? ilyen sok órád van? Ezért nem dolgozol? Nekem ez nem tetszik költözz el!

Inkább akkor írják amikor a fiatal leírja, hogy utálja az anyját /apját mert 18 évesen nem engedik, hogy a 40 éves barátja ott aludjon nála, vagy mert a fiatal kikéri magának, hogy a szülei szabályokat hoznak a saját otthonukban. Na igen, ha valakinek nem tetszik az, hogy a szülők megszabják ki aludhat ott, vagy nem tetszik nekik a gyerekük viselkedése az igenis költözzön el ha nem tud alkalmazkodni, főleg ha el is tartják.

Az én fiam 23 éves, és még mindig itthon él, nem dolgozik, én támogatom. De mivel jól tanul, nem drogozik, nem alkoholista, és tudja, hogy vannak szabályok amit nem csak neki, de még nekem és a nevelőapjának is be kell tartani, így szó nélkül és örömmel támogatom. De ha itt hisztizne, és verné az asztalt, mert ez nem jó az nem jó, sőt a képembe vágná, hogy utál, akkor kívül tágasabb...

2015. febr. 13. 18:26
 17/28 anonim ***** válasza:
13%
emellett az órarend mellett nem tudsz elmenni dolgozni? o.O
2015. febr. 13. 18:29
 18/28 A kérdező kommentje:
Igen emellett az órarend mellett nem tudok, mert még ehhez jön az utazás (45 percre lakok a sulitól), vennem kell kaját, rendre este van mire hazaérek, akkor meg állhatok neki beadandót írni vagy csak simán gyakorolni az aznap vett dolgokat, mert a tudás nem fog a fejembe mászni magától. Így is ha napi 1-2 órát akarok kikapcsolódni, akkor hajnal 1 előtt nem kerülök ágyba.
2015. febr. 13. 18:32
 19/28 anonim ***** válasza:
20%
Nem az a baj, hogy a szüleiddel élsz, hanem az, amikor problémázol a házszabályon. 18 felett már csak a jóindulat kötelezi őket az eltartásra, ergó néhány kényelmetlenségért cserébe kapod a lehetőséget, hogy állják a rezsidet és a kajádat.
2015. febr. 13. 18:34
 20/28 A kérdező kommentje:
Igen ez teljesen érthető és jogos. De problémák akkor is vannak, ha 1 embernél több él együtt, akkor néhanapján van kisebb-nagyobb vita. Mért csak az lenne a megoldás, hogy lépjek le?
2015. febr. 13. 18:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!