Mit lehet tenni a drogos családtaggal?
Figyelt kérdés
A "testvérem" furcsán viselkedett mostanában és ki is derült róla, hogy drogos. A rendőrök hozták haza. Egyelőre csak elterelőt kap, de semmi megbánást nem látni rajta. Hallottam a barátnőivel is csak röhögcsélnek ezen az egészen. Eddig is voltak hülye dolgai, de anyukám miatt nem szóltam bele, ő ugyanis arra kért, hogy ne avatkozzak bele. Hát meg is lett az eredménye. El fogok költözni, mert nem vagyok hajlandó egy ilyennel egy lakásban élni. Látszanak rajta az elvonási tünetek is, tiszta idegbeteg. Viszont anyukámat féltem, ő a korlátozásban látja a megoldást. A "testvér" alias kis szörnyeteg a másik szobából 18 éves és azt hiszi, hogy ezért már mindent lehet. Kb. 2 hónapja drogozik, metamfetamint meg füvet használ, ha hihetünk neki, hogy "csak" ennyi ... Azt olvastam a metamfetaminról elég nehéz leszokni. Van rá mód, hogy normális ember legyen még belőle? Én nem hiszek benne és nem fogok a dologhoz asszisztálni. A drog előtt a cigi és az alkohol volt a mindene. Anyukám szerint felesleges tiltani, mert akkor titokban csinálja ... hát így aztán tényleg jobb. Elrontotta, de most már ezzel a helyzettel kell valamit kezdeni. Nem lehet valami intézménybe küldeni a drogosunkat? Ilyen embereken is segít? Én nagyon haragszom rá ...2015. febr. 11. 13:05
21/24 anonim válasza:
utolsó voltam:
Nyugodtan nyomtasd ki neki a jogszabályokat is. Ha az eleterelőn megbukik a teszten,vagy utána 2 éven beül lesz ilyenben ügye,mehet a börtönbe. Ott pedig nem fogják pátyolgatni.
22/24 anonim válasza:
Kérdező, egyvalamit felejts el, k'rvára nincs olyan, hogy normális család. "ugyanolyan neveltetéssel ő a drogokat választotta helyettünk"
Megint csak tévedésben élsz, ha azt hiszed, hogy neked nincsenek problémáid. Mindenkinek vannak. Még nagyon az elején jársz. Mindenesetre sok sikert a nővéreddel, ne rontsátok el a kapcsolatotokat.
24/24 anonim válasza:
14: " Ő meg van róla győződve, hogy a tiltással majd kezelhető lesz a helyzet."
Na de mi alapján van meggyőződve?
A háziorvos vagy az addiktológus mondta neki, hogy ez így működik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!