Aki megszökött otthonról annak most mennyire jobb a helyzete?
Én elköltöztem a barátomhoz, de nem azért, mert megszöktem, hanem mert szerelmes lettem és így esett.
Az alkoholista apámat viszont lekoptattam teljesen.
Anyámmal pedig csak akkor talizok amikor akarok, pl ha átmegyek hozzá, így nem tud beleszólni az életembe max adhat tanácsokat, amit vagy megfogadok, vagy nem.
Összességében, hát igen, nagyságrendekkel jobb így.
Az enyém már nagyon sok éves történet.
Ha a végeredményt nézem, nagyságrendekkel jobb, összehasonlíthatatlanul.
De, ha valaki a rossz körülmények közül menekül, nagyon nehéz a kezdet.
Képzelj el egy kutyát, akit láncon tartanak, vernek, hosszú időn át. Egyszer végre valami folytán kiszabadul, az ismeretlenbe.
Nem úgy viselkedik hogy végre szabad, nem.
Fél az ismeretlen világtól, senkiben nem bízik, hiszen eddig is mindig csalódott.
Így működik az ember is. Nagyon nehéz út. Sok-sok kísértéssel, ami ideig-óráig könnyebbé tehetné, de ez nem az igazi út.
Sajnos, mint a mesében, kell találni valakit, aki tényleg szeret, elfogad, és átsegít ezen a nehéz szakaszon.
Ez a legfontosabb, de a megélhetés, munka találása ott helytállni is mind komoly probléma.
De a legeslegelső a lelkünket, úgy-ahogy egészségesebbé tenni.
Akkor a többi is könnyebb. Valamivel.
Ja, és a kapcsolat teljesen megszűnt.
Ez már egy másik történet, bár az előzővel szorosan összefügg.
Együttesen véve is sokkal jobb.
De minden helyzet más, attól függ, mennyire rossz körülményekről van szó.
Ha csak anyagiakban szenved vki hiányt, azt nem nevezem rossznak.
Eltudod magad tartani?
Mi rossz? Nincs pénz, vagy a légkör?
Valaszokat el se olvasva irok ide neked.
Amikor en elmentem,nem elszöktem,hanem vilagga mentem,mert nagyon rossz volt a csaladi viszony,nagyon sok rossz dologban volt reszem.
Lany vagyok,nehezebb is volt.
Gondolhatod ahhoz hogy a baratoknal tudjak aludni,egesz ejszaka buliznom kellett velük,total reszegen ,eszmeletlenül stb...Na ez nagyon rossz volt.
De volt hogy idegen idösebb ferfi akart magahoz venni,aztan mikor eszrevette hogy ellenkezek,megkergetett baltaval a kukoricas mezön...Szerencse hogy gyorsabb voltam.i
Reszletekbe nem bonyolodnek bele,nagyon nem volt szep az elsö ilyen êvem..Viszont talatam egy ferfit,aki azota a ferjem,a gyermekem apja,együtt elünk egy alberleti lakasban több eve,vegre van egy stabil padlo a labam alatt.
Először is köszi a válaszokat.
Eltartani sajnos még nem tudom magamat, mert eddig csak diákmunkákat vállalhattam és ez nem egy biztos jövedelem, mert vagy van vagy nincs.
Nem érzem magam jól itthon, mert a családi összejöveteleken a szüleim eljátsszák a mintacsaládot, és emellett mindenbe beleszólnak és például úgy mentek haza a szalagavatóm felénél, hogy még egy SMS-t sem küldtek, hogy "ne várj ránk".
Ezek után nem igen fogok habozni, hogy elköltözzek-e.
Ezért érdeklődtem, hogy kinek mennyire sikerült a különválás.
Hát, ezek nem szép dolgok, de sztem. nem ok arra, hogy elköltözz.
Különösen, ha nem tudod magad eltartani.
Ezek olyan dolgok, amiket -esetleg - meg lehet beszélni.
Mi esik neked rosszul.
A tűrhetetlen kategóriába csak a megalázás, bántalmazás, erőszak tartozik. Ezek viszont oda!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!