Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha engem meghívnak valahova,...

Ha engem meghívnak valahova, de kikötik hogy a feleségemet nem vihetem, eszembe sem jut hogy elmenjek. Miért maradok az álláspontommal ennyire egyedül?

Figyelt kérdés

2015. febr. 9. 21:56
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
49%

ON: Szerintem se normális. Engem az is zavar, hogy a párom barátai rendszeresen CSAK ŐT hívják, de még olyankor is, mikor a párom mondja hogy VELEM VAN, mert velem MEG LETT BESZÉLVE hogy együtt töltjük az estét, olyankor is tovább erőltetik hogy de igenis menjen már.

OFF: Szerintetek ez mennyire normális egy komoly kapcsolatban, hogy akár a férfi, akár a nő MINDIG KÜLÖN járjon a barátokkal szórakozni (máshova pl mozi, színház, nem nagyon mennek pénz miatt)? Tehát kvázi van egy teljesen külön életük.. Én nem azt mondom, hogy legyenek összenőve, de ha már egy komoly kapcsolatban vannak, nem az a normális, hogy EGYÜTT IS eljárnak szórakozni meg KÜLÖN IS a másik/közös barátaival/okkal, mondjuk fele-fele arányban, vagy mondjuk 4 hétből 3x együtt, 1x külön - ha nagyon szeretnek együtt lenni, és jól érzik magukat együtt más társaságában is?

2015. febr. 9. 22:36
 12/19 anonim ***** válasza:
72%

Mindig tudtam, hogy mi a férjemmel valószínűleg a Marsról jöttünk. Sose értettem, hogy miért akkora probléma ez, szerencsére a férjem sem éli meg az ilyeneket tragédiaként. Szerintem legyen szó bármiféle rendezvényről, a házigazdának jogában áll megszabni, hogy kit hív meg. Persze a meghívottnak meg jogában áll megsértődni és nem elmenni, de ez meg már az ő baja.

Amúgy, ha konkrétan kikötik, hogy a feleség/férj/élettárs/háziállat nem mehet, annak valószínűleg van valami oka. Erre nyugodtan rá lehet kérdezni, nem kell rögtön megsértődni és elzárkózni.

2015. febr. 9. 22:42
 13/19 anonim ***** válasza:
61%

Nekem egy esküvőre egyértelmű hogy a párom nélkül nem mennék el.

ha pl egy kanbuli, vagy legénybúcsú, vagy ugyanúgy leánybúcsú akkor érthető. hogy egyedül megy. Meg hogyha csak munkatársak lehetnek ott.

De egyébként akármilyen családi rendezvény vagy, szülinap névnap esküvő, csakis a párommal mennék.

2015. febr. 9. 22:45
 14/19 anonim ***** válasza:
92%
Én azt utálom, amikor régi osztálytársakkal összeülünk, és ott ül a "pár" kukán. Szánalmasabb látvány kevés van. Volt egy csaj, aki kiakadt, hogy miért nem hoztunk pasikat, hogy elszórakoztassák az övét.
2015. febr. 9. 23:32
 15/19 anonim ***** válasza:
83%
volt, hogy elmentunk egymas nelkul, volt, hogy nem. Pl olyan kozegbe, ahol a kutya nem ismeri a ferjemet, es o se senkit. Nyilvan en is beszelgetnek a meghivokkal, ugy hogy a ferjem a nyakamban ul, mert senkit nem ismer nehezen kivitelezheto. Arrol nem is beszelve, hogy mindenkinek kell egy kis kikapcsolodas a masik nelkul. Ha csak teged erint az adott esemeny, nem kotelesek felesegedet is meghivni es finanszirozni az o etkezeset, helyet, ahogy te sem vagy koteles elmenni! akar meghivnak akar nem.
2015. febr. 10. 00:26
 16/19 anonim ***** válasza:
90%

A "nen vagyunk összenőve" az azt jelenti, hogy majd mi kitaláljuk, ki meg, ki nem.

Van egy csomó természetesen külön alkalom, ahova eljöhetne, de eszünkbe se jut, hogy jöjjön, és elmehetnék, de hát nem szeretnék.

Továbbra is örülök annak, hogy nincs semmi ilyen kapcsolatunk, ahol, ahogy a kérdező felvetette "kikötnék".

2015. febr. 10. 09:47
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Én megnézném a körülményeket.

Pl:

-kérlek, gyere el, de a férjed ne hozd...

-miért is ne?

-mert csajbuli lesz, tudod, csak csajok...

-ja, oké, akkor megbeszélem vele, és megyek ha épp nem jön közbe semmi.

2.

-kérlek, gyere el, de a férjed ne hozd...

-miért is ne?

-mert hát... tudod, nem bírja őt a micike se, meg a mütyike is mondta hogy akkor ő nem szívesen jön, és amúgy is a szöszi férje is féltékeny volt múltkor mert ő kopaszodik a férjed meg nem, és tudod hogy a férjed kamaszként együtt volt a szöszivel, stb...

-oké, oké, ha ennyire gond akkor mi ebből ki is maradunk, de nektek jó bulizást, ugye nincs harag?

ennyi :)

2015. febr. 10. 14:45
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy gondolom, hogy ezzel semmi probléma nincsen. Attól, hogy két ember egy párt alkot még lehetnek különböző szokásaik, különböző hobbijaik, különböző baráti körük. Szerintem attól is függ, hogy hogyan szól a meghívás. Mármint, ha mondjuk munkatársról vagy számomra idegen ismerősről, barátról vagy tőlem abszolút távol álló tevékenységről lenne szó, akkor, ha a párom nem kérne meg rá, eszembe sem jutna, hogy én is elmenjek. Fordított esetben sem tartom szükségesnek a párom jelenlétét. Ha egy közös ismerősről van szó vagy nem látom indokoltnak, hogy a párom otthon maradjon, akkor rákérdeznék az okára, megbeszélném az illetővel illetve a párommal és ezután döntenék. Ha mondjuk az lenne az indok, hogy nem kedveli a páromat, én megmondom őszintén, nem zavarna mert van ilyen és értékelném és örülnék neki, hogy az illető őszinte volt. Ezeket a dolgokat meg lehet beszélni. Szerintem semmi rossz nincs abban, ha a pár két tagja külön jár ide-oda és szerintem ez egészségesebb is valamennyire mint mikor folyamatosan kéz a kézben mászkálnak. Engem például zavarni szokott mikor egy barátnőm magával hozza az új párját mert nyitott vagyok mások felé meg próbálok vele beszélgetni, ismerkedni, de teljesen más az egész hangulat, úgymond zavarban vagyunk meg olyan feszélyezettek, hiszen nem ismerjük egymást vagy a másik helyet mikor a pár két tagja csak egymással foglalkozik.
2015. febr. 10. 16:23
 19/19 anonim ***** válasza:
Gólya viszi a fiát, marha meg a feleségét :) Bocs, de ez az életből idézve. Öreg barátunk mondta anno.
2023. ápr. 16. 03:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!