Mit csináljak? Nagyon összevesztem a párommal
Hazaértem és kicsit elegem lett hogy mindig én főzzek mossak takarítsak és nem mozdul meg. Ő meg hozzám vágta hogy ennyi dolgom van mint nőnek hogy ezeket megcsináljam és ha nem főzök akkor én vagyok a gyerek és költözzek haza, holott én nem láttam soha főzni. A söprésre is elöadta hogy 3 perc alatt megvan holott egyszer se láttam a kezébe a seprűt. "idióta, te nagyon hülye" stb hagyta el a száját.
Neki ezekszerint semmi dolga nem lenne? Kiborultam és engem nEz hülyének holott ő nem mozdul meg
Kérdező! Én két napja vesztem össze ugyanezért a párommal. Szintén mindketten dolgozunk. De egy csúnya, becsmérlő, szexista szó nem hagyta el a száját. Megvitattuk a dolgokat, megegyeztünk, ismét béke van. :)
Viszont ha hülyézne, idiótázna és szexista megjegyzéseket tenne, lekicsinyelné a munkámat, nem becsülné az értékét, ahogyan azt a te párod teszi, otthagynám a p1csába. :)
Úgyhogy hajrá!
Ki pontozgatja le a válaszokat?
Teljesen jókat írnak
Én már azért is otthagynám, ha valaki úgy beszélne velem, hogy kussoljál.
Egyébként meg, ha mindketten dolgoztok, akkor nem kizárólag a te feladatod minden házimunka. De úgy látszik, ő házicselédet akar, nem szerelmet.
Szerintem gyorsan költözz haza és keress egy értelmesebb férfit.
Mi már az elején tisztáztuk, hogy mivel mindketten dolgozunk, mindkettőnké a háztartás.
Nem is volt ezzel gond sosem.
Amikor otthon voltam a babánkkal, akkor én csináltam mindent, de most hogy újra dolgozok, megint közösen visszük a háztartást.
Barátnőm pedig pont az a típus, hogy ő a "rabszolga", övé a háztartás+gyerek+minden, a férje meg csak dolgozik, és amikor hazaér ki van szolgálva...
Szerintem te is érzed, hogy nem ő a megfelelő társ melléd, máshogy látjátok a női-férfi szerepeket. Még most lépj le, amíg nem pazaroltál rá sok időt.
Bocsánat, az előbb (# 13) nem tudom, hogy hogy, de sikerült valamit elbénáznom az egérrel, és elküldenem azt az egy sornyi idézetet, amire reagálni akartam.
Szóval:
"idióta, te nagyon hülye" / "kussoljál!"
Ilyen helyzetben én mondjuk tényleg elkezdném szervezni a hazaköltözést. Szerintem amit leírtál, az nem az a kategória, hogy valakivel időnként elszalad a ló, aztán kimond valami nem túl kedveset, amit maga is megbán, ha belátja, hogy nem volt igaza, esetleg bocsánatot kér, és normális hangnemben meg lehet vele beszélni a dolgokat.
Gondolom, a párod úgy szocializálódott, hogy ezt látta otthon, (a nő is ledolgozik napi 8 órát, és otthon minden háztartási teendő ráhárul, és ezt a természetes, nem pedig olyan dolog, amit értékelni kéne, hálásnak lenni érte, netalán besegíteni ebben-abban), és ezt a mintát szeretné veled is működtetni.
A te döntésed, hogy ebben akarsz-e, tudsz-e partner lenni, és tudsz-e egy olyan férfit szeretni és tisztelni, aki így viselkedik és ilyen hangnemben beszél veled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!