Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok, nem furcsa,...

Mit gondoltok, nem furcsa, hogy egy ilyen kicsi gyereket ilyen sok időre elengednek a szülei mindenfelé?

Figyelt kérdés

3,5 éves gyerekről van szól. Amiket eddig hallottam, legalább 4 hétre megy nyaralni (a nagyszülők elváltak mind a két oldalon, így minden nagyszülővel lesz egy hetet).

Balaton, Velencei-tó, vidéki nyaralás. Mindez a szülők nélkül, legalább 4-5 éjszaka.

Értem, hogy az ovis szünet hosszú és annyi szabadságot nem tudnak kivenni a szülők, de mások is megoldják.

2015. febr. 3. 11:21
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
100%
Miért is kellene máshogy megoldani kedves kérdező? :D Meg mi ez a "mindez a szülők nélkül" megjegyzés? Lehet, hogy azt írod, hogy szerinted sem 0-24-ben kell az anyával lennie a gyereknek, de hogy nem ezt gondolod az tuti. Annak a gyereknek egy cseppet sem árt, hogy nem állandóan anyuka szoknyája alatt van. Lát új dolgokat, tanul olyasmit amit a szüleitől nem tudna. És ha megnézed a válaszolókat ez mindenhol jól működő dolog. Én is mindkét nagyszülőmnél 2-2 hetet töltöttem a nyáron régen és imádtam. És még élek és szeretem a szüleimet. Jééézusom :D
2015. febr. 3. 12:11
 22/39 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk a nagyobbik elsős, 10 hetet kell megoldanunk nyáron, a kicsi négy éves. Neki csak hat hét nevelésmentes nyári szünet van, amikor még ügyelet sincs. (megjegyzem, az óvodai ügyeletre még a gyerek plüssmedvéjét se bíznám.)

Három választásunk van nagyjából. Vagy felveszünk egy bébicsőszt, akit most el kellene kezdeni keresni, kifizetjük neki a gatyánkat és még így sem biztos, hogy a gyerekeinkkel is kijön. Viszont tövig rághatom a körmöm, hogy vajon eszébe jut-e a fagyisnál, hogy ne tölcsérbe kérjen a lisztérzékeny fiamnak fagyit és rákérdezzen, minden gluténmentes-e.

B) opció: A nagyobbat elküldjük bejárós táborokba, minden héten másikra, hátha nem fáradt le eléggé az iskolában, a kicsit meg beadjuk a közeli családi napközibe, ahol lesz ideiglenes nyári csoport, ideiglenes dadusokkal, és vagy választható gluténmentes étrenddel, vagy nem. A nem reálisabb.

C) verzió: szépen beosztja a család, mikor hol vannak a gyerekek. Nagyszülőkkel, akik felismerik, ha baj van és nem húzzák az időt, hogy jajj,most ezzel fel kell-e hívnom a szüleit, vagy csak színlel?

Remekül ellesznek, a fél nyarat a szüleimmel,anyósékkal, nagyszüleimmel töltik, meg kis időt lesznek bátyáméknál is (sógornőm még gyesen van).

Te hogy oldanád meg? ha tudsz jobbat, várjuk az ötletet.

2015. febr. 3. 12:18
 23/39 anonim ***** válasza:
100%
én se értem, hogy miéRt kéne inkàbb az ovodàba mennie, mikor lehet a nagyszülökkel is, akik szivesen vigyàznak rà??
2015. febr. 3. 12:39
 24/39 anonim ***** válasza:
100%
Igazából azt tudom mondani, hogy nekem fontos lenne, hogy a gyerekemmel legyek amennyit csak tudok, nyilván nem 0-24 órában, de hogy más ezt hogyan csinálja, ahhoz semmi közöm. És senki másnak sem. Ha ez nekik így jó, akkor tegyék, én nem csámcsogok rajta!
2015. febr. 3. 12:41
 25/39 anonim ***** válasza:
100%

Tesóm kiscsoportos volt, én elsős, amikor 180 km-re költöztünk a nagyszüleimtől. Minden nyár elején lekerültünk mamáékhoz, akik beosztották egymás között, hogy mikor kinél leszünk, és augusztusig nem is láttuk anyuékat.

Imádtuk a nyarakat :)

2015. febr. 3. 13:07
 26/39 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, te most irigykedsz, mert te nem tudod elvinni a nagyszülőkhöz a gyereket, vagy mi?

Engem meg a te gondolkodásod háborít fel. Mindenfele? Könyörgöm, nagyszülőkhöz megy a gyerek, gondolom meg is bíznak a nagyszülőkben a szülők. Most mi ebben a rossz? Én is 1-2 hónapot voltam mindig a nagyszüleimnél nyáron még a 80-as években és imádtam. Ha a gyerek is szeret menni, akkor mi a gond? Inkább fizessenek méregdrága táborokat és idegenek közt legyen a gyerek?

Én meg azt nem értem, hogy mi ez a divat manapság, hogy magamnak szültem a gyereket, nem a nagyszülőknek! Ez igaz is, de könyörgöm, nehogy már az is gond legyen, ha a nyári szünetben a nagyinál van a gyerek! Sőt, jobb helyen nem is lehetne, ha szeretik. Lehet, hogy csak a nyáron látják a nagyszülők az unokát. Most tényleg mi a gond? Ez a mai modern gondolkodás már lassan odáig fajul, hogy a nagyszülők még 1 órát sem vigyázhatnak a gyerekre, mert nem nekik szültök őket. Ez már beteges, Kérdező, menj orvoshoz.

2015. febr. 3. 13:24
 27/39 anonim ***** válasza:
100%

Miért lenne ez probléma?

Inkább az olyan szülők felfogásával van gond, akik inkább bevágják egy ügyeletes óviba a gyereket, akkor is ha van segítség. Az ilyen anyának nem a gyerek a fontos, hanem az, hogy a gyerek csak és kizárólag vele érezze jól magát, csak őt szeresse. Képtelenek megérteni, hogy attól, hogy egy gyerek boldog a nagyszülőkkel/rokonokkal vagy bárkivel, attól még a szülőt nem szeretik kevésbé.

2015. febr. 3. 13:32
 28/39 anonim ***** válasza:
100%
Óvodáskoromtól az összes nyarat végig a nagyszülőknél töltöttem falun. Imádtam, haza se akartam menni. A szüleim vasárnap jöttek ebédre mindig, de a hétköznap dolgoztak, és ez így sokkal jobb volt, mint óvodába vinni. Szerintem nem baj, ha ennyi időt tölt egy kisgyerek a nagyszüleivel, ráadásul viszik is mindenhova. Felnőtt korában majd jó érzéssel fog visszaemlékezni ezekre a nyarakra.
2015. febr. 3. 13:36
 29/39 anonim ***** válasza:
100%
Basszus, én annyit voltam nagyszüleimnél nyaranta, hogy ha olyan igazi jó húslevest eszem, felcsendül a fülemben a Bartók Rádió.
2015. febr. 3. 13:37
 30/39 anonim ***** válasza:
100%

A bátyámmal és két unokatestvéremmel, amióta az eszemet tudom, minden nyarat a nagyinknál töltöttük. Imádtuk, életem legszebb nyarai voltak azok! Az utcában szinte csak idősek laktak, nyárra megtelt élettel a környékén. Mindenkinek ott nyaraltak az unokái, kint dagonyáztunk a sárban, bicajoztunk, játszótérre jártunk, görkoriztunk, imádtuk, csak hétvégére jártunk haza, de akkor sem mindig akartunk. :)

Nyár elején nehezen jött bele mindig a nagyim a dologba, kiakasztottuk, a végén napokig pityergett mindig, hogy hirtelen milyen csendes lett a ház.

A mai napig emlegeti, hogy nézzük meg, hogy megöregedett. Bezzeg amíg kicsik voltunk, volt aki fiatalon tartsa őt. Nem mondom, hogy neki nem voltak nehézségei abban, hogy 4 gyereket kapott a nyáriszünetre, de ő is nagyon szívesen emlékszik azokra az időkre és mi, unokák is. Bármit megadnék, hogy legalább külső szemlélőként újra megélhessek egy olyan nyarat!

Sokszor vigyázott ránk akkor is, ha betegek voltunk, vagy ha iskolai szünet volt és anyuék nem tudtak elmenni szabira.

A másik nagyimnál is nyaraltunk mindig egy-egy hetet, sőt olyan 4 éves lehettem, amikor nagybátyám feleségének az anyukájánál is nyaraltunk 1 hetet az unokatestvérekkel, akikhez nekünk ugye érdemben nincs közünk. Amíg meg nem halt szegény nagyon sokat emlegette, hogy milyen jó volt az a hét, amikor megtelt gyerekzsivajjal a ház.

Nem értem miért lenne probléma, hogy az amúgy már nem olyan nagyon pici gyerek a nagyszüleivel tölti a nyarat! Szerintem nagyon is jó dolog ez, szerencsés család, hogy minden nagyszülőre lehet számítani és a tenyerükön hordozzák, nyaralni viszik! Inkább küldöm a gyerekemet a nagyszülőkkel nyaralni, mint hogy betegyem az ovis napközibe... Szerintem ég és föld, össze sem lehet hasonlítani.

2015. febr. 3. 13:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!