Nők, ti elfogadnátok ezt az "ajánlatot"?
Válunk a férjemmel. 3 gyerekünk van, emellett anyósom is velünk él, aki képtelen ellátni magát.
Jelenleg itthonról dolgozok napi pár órát, de vissza tudok menni a munkahelyemre.
A férjem felvetette, hogy maradjon minden így, ahogy most van; leszámítva persze, hogy ő elköltözik. Ne menjek vissza, továbbra is legyek itthon és lássam el az anyját.
Nagyon szeretem anyósomat, tudom, hogy rossz lenne neki egy idegennel, esetleg egy otthonban. Emellett ha dolgoznék, bébiszitterre is szükségünk lenne a gyerekek délutáni programjai miatt.
A házat az én nevemre íratnánk teljesen és havi 200.000 ft-ot fizetne a férjem. Mindezt hivatalosan, bíróság előtt.
A munkám megmaradna, anyósomnak és a gyerekeknek is jó lenne.
Ti elfogadnátok?
Én elfogadnám. A munkád megmaradna, nem függnél a férjedtől. Anyósoddal jól kijössz, eddig is így volt. Ha a férjed tényleg fizet havi 200000-at, cserébe biztos helyen tudja az anyját, akkor szerintem mindenki jól jár.
Ha te ebben a helyzetben jól érzed magad, akkor egyértelmű igen. Azt meg csak te tudod, hogy neked jó-e így, de külső szemlélőként a feltételek korrektek. Főleg, hogy a ház is a tied marad, és anyósodat sem "ingyen" ápolod.
Én nem látok ebben semmi kelepcét, vagy kockázatot.
Ha a ház a tulajdonodba kerül, akkor a gyerekeiddel nem kerülhetsz lehetetlen helyzetbe, a 200 ezer havonta meg elég tisztes összeg, remélhetőleg az ő életében meg nem lesz olyan változás, hogy nem tudja ezt fizetni.
És arról se ártana gondolkodni, hogy mi lesz az anyós halála után, bár nem hiszem, hogy ezek után meg a gyerektartással szívózna.
Én a helyedben elfogadnám.
1. Ha ennyire jó kapcsolatban vagyok anyósommal, miért ne?
2. Ha még házat és havi juttatást is kapnék a segítségemért, miért ne?
Ha van róla papír, és NEKEM is megfelelne, lazán. :)
Ha viszont csak az exemnek lenne jó, akkor viszont nem.
A leírásod alapján a helyedben én elfogadnám.
Annyi, amit én még 'lepapíroznék' bíróság előtt, hogy mennyi lesz majd a gyerektartás, ha a mama meghal szegény. Sajnos erre is gondolni kell, és ha most bíróság elé mentek, akkor már most úgy kellene megállapodni, hogy ne kelljen majd még egyszer.
Meg persze arra is érdemes lenne valahogy kitérni, hogy valami új nő ne tudjon ebbe a megállapodásba bekavarni.
De ha ez jogilag is megállja a helyét, úgy értem tulajdonjog teljes rád ruházása, havi fix 200.000 Ft, ami a mama halála esetén X összegre csökken, és te is jól éreznéd így magad, akkor hajrá.
Tényleg bánhatja a férjed, hogy mit dobott oda kalandokért cserébe, nagyon rendes nőnek tűnsz.
"Megmarad a családod, a gyerekeknek akár tudnia sem kell az egészről!
"
Na ezt ne.Velem megcsinálták a szüleim,azóta is tüske maradt utána.Gyereknek csak őszintén,és nem sumákolni.Ilyen hülye tanácsot...
Kérdező,ha ez neked így megfelel,akkor tedd.Ha bármi miatt nem,akkor lelkiismeretfurdalás nélkül elutasíthatod.Talán annyiban látom csak a negatívumát,hogy így picit olyan lenne,mintha függnél a férjedtől.De lehet rosszul látom.
Egyébként nekem is jóban van apukám az anyósával (mamámmal) hiába elváltak a szüleim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!