Megkeresztelik majd a babát, ha nem vagyunk házasok? Nem tudom ennek van e köze hozzá? Kereszt szülök kik lehetnek?
keresztelő előtt ki kell tölteni egy "információs lapot", a szülőknél szerepel az a kérdés, h milyen vallású, és talán az egyházi adó kérdése, a keresztszülőknél, hogy mikor gyóntak utoljára, egyházi adó kérdése (az is, hogy házasok, ill. együtt élnek-e, de ha nem házasokat választotok, akkor ugye ez nem kérdés)
ha nem volt esküvő, akkor lehet, hogy a római kat. templomban nem keresztelnek, inkább a reformátusnál vagy az evangélikusnál, de ha a párod görög katolikus ott is lehet (nem tudom biztosan, csak a római kat.nál)
Szerintem megkeresztelik így is, de ha ti nem vagytok vallásosak, akkor a keresztszülő mindenképpen gyakorló keresztény legyen. Nem fontos, hogy házas legyen (hajadon és nőtlen is lehet)csak legyen megkeresztelkedve és töltse be a 16.életévét.
Én mondjuk helyesnek tartanám ha rendeznétek a házasságotokat( úgy értem, hogy egyházilag, hogy létező,szentségi legyen). /de ha nem akarjátok, hát nem kötelező/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!