Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek kinek a szégyene,...

Szerintetek kinek a szégyene, hogy ennyi éhező gyerek van, a szülőké, vagy az államé?

Figyelt kérdés
2015. jan. 31. 19:37
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
97%

Én azon gondolkodtam a riport alatt végig hogy ilyen nem létezhet...és hogy mi motiválta őket hogy ilyen sok gyerekük legyen!

De mint mondták,ők ennek ellenére boldogok(!)tehát nem kell a sok gyerek értelmét keresni...

2015. jan. 31. 21:32
 22/32 anonim ***** válasza:
32%

A lényeg, hogy épüljenek a stadionok annak a pár száz nézőnek,

aki még meg tudja venni a belépőket!!!

2015. jan. 31. 22:00
 23/32 anonim ***** válasza:
97%
Is-is, de az állam felelőssége nem csak abból áll, ahogy itt a többiek leírták, szerintem. Sokat számít a megfelelő felvilágosítás és a fogamzásgátló eszközök szociális alapon történő elérhetővé tétele, ugyanis az a sok gyerek általában nem tervezetten születik, hanem besikerül. Legtöbben az se tudják, hiába az iskola, hogyan is lesz a gyerek, és csak csodálkoznak, amikor potyog. A szexet nem fogja megtagadni a pár egymástól, ha jobbára alig van szórakozásuk, az alapvető nyomorban, de gumira/bogyóra már nincs pénz. Így keletkezik a mélyszegénység.
2015. jan. 31. 22:45
 24/32 anonim ***** válasza:
32%

"A lényeg, hogy épüljenek a stadionok annak a pár száz nézőnek,

aki még meg tudja venni a belépőket!!!"

Porcukormókus, attól eltekintve, hogy a jelenlegi kormány valóban nem képes egy elfogadható vezetést összetákolni, ugyanakkor nem kötelessége az ész nélkül potyogtatott 5-6 kölködről gondoskodni, az a te felelősséged! Azért, mert te ennyire életképtelen vagy, még nem kell az államot hibáztatni, inkább gondolkodj el azon, hogy TE mit tehetnél! Ha az államnak van vhol felelőssége az talán ott van, hogy stadionok helyett internátusokat kellett volna építtetni, s kiemelni az ilyen mélyszegénységbe született gyermekeket a hülye szülőktől. Ezzel csak egy gond van: egy demokratikus államban nem lehet egy gyermeket elszakítani a családjától, pusztán pénzügyi helyzetük miatt! Igen, igazatok van, hibás az állam, hogy nem veszi el tőletek a gyerekeket ( ezzel persze minden támogatást, amit így is kaptok elveszítve) és nem karolja fel őket, mert szülők ennyire életképtelenek...

2015. jan. 31. 22:56
 25/32 anonim ***** válasza:
79%
A magyar nők nem is mernek már szülni!Nincs mire!3 szakmával nem találok munkát!Ez kinek a hibája?
2015. febr. 1. 05:10
 26/32 anonim ***** válasza:
92%
Ne hogy azt gondold a magyar nő nem szül be a nyomorba 5-6 gyereket.Én sem értem ott van 7-8 gyerek,se kaja se villany de a 9-dik már ott nől a hasába.Bizonyára nagy nagy boldogság mikor sírnak éhesek.Aztán megy a sírás rívás a gyerekekre való hivatkozás.Hát ki a búbánatnak lenne szégyene ha nem a szülőé?Az ilyent agyon kéne csapni
2015. febr. 1. 07:34
 27/32 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem az államé. Engem is a semmire vállaltak a szüleim, hiszen még tanultak, kollégisták voltak, semmijük nem volt.

Csakhogy miután kiderült a terhesség, még a születésem előtt összeszedtek pénzt egy albérletre, plusz néhány hónapra elég megtakarítást. Utána be tudták fejezni az egyetemet ösztöndíjból és gyedből, apukám pedig diploma után másnap már dolgozott, ráadásul szolgálati lakást is adtak neki, így néhány éven belül összejött a pénz egy saját kis házra.

Nekem most kellene gyereket vállalnom. Sokszor gondolkozom az ő történetükön. Ma hasonlóra esély sincs. A támogatások összege csekély, jó ha a lakbér kijön belőle. Nyáron diplomázom, utána ki tudja, mikor találok állást, sok rémtörténetet hallani, hogy senkinek nem kell a pályakezdő. Bár már rég nem vagyok az, mert végigdolgoztam az egyetemet. Ha kifizetem a lakbért, saját lakásra nem tudok félretenni. Szolgálati lakásra esély sincs. Önkormányzati lakásra szintén. Akkor hogy?

Akárhonnan nézem, ma megélni Magyarországon nagyon nehéz. Ráadásul bizonytalan is, senki nem garantálja az embernek, hogy lesz állása. Ma már nem elég, ha valaki szorgalmas, szerencse is kell. Márpedig ezeken a körülményeken az állam tudna javítani.

2015. febr. 1. 08:35
 28/32 Költőnő? ***** válasza:
23%

kényes kérdés... Is-is. Mondjuk pl mit lehet tenni az ilyen családok esetében a fogamzásgátlással... Mer' ugye úgyse lehet ott a TEK h ne szexeljenek. De ha más dugnak azt kellene megakadályozni, h megfoganjon a nő. Ez önerőből költséggel jár ugye.

Nem is folytatom, mert szerintem ez ilyen farkába harapó 22-es csapdája.

2015. febr. 1. 09:39
 29/32 anonim ***** válasza:
17%
Annyira bírom, hogy egy ilyen kérdésnél mindig kiderül, hogy mindenkinek van 3 szakmája, meg 5 diplomája, meg különben is utcát seperni is elmenne. Miért van az, hogy más egy szakmával, vagy egy diplomával is képes megfelelő megélhetést biztosítani magának, de egyesek olyan különleges emberek, hogy nekik vhogy mégsem sikerül? Akkor vmit te csináltál rosszul kedves háromszakmás, nem jól választottál, nem vagy jó egyikben sem vagy nem nézel körül megfelelően. Ha tényleg 3 szakmád van, akkor a te szégyened, hogy nem találsz vele munkát és én a helyedben ezzel inkább nem dicsekednék. A másik : nincs olyan ország, ahol ingyen boldog-boldogtalan hátsója alá tolnának egy lakást és ezen felül még kapna n+1 támogatást. Ez Magyarországon volt divat az úgynevezett gulyáskommunizmusban, aminek az lett az eredménye, hogy lett egy halom életképtelen ember, akik nem értik, hogy miért nem jár nekik ingyen ez meg az. De miért járna? Kik vagytok ti, hogy nektek ez JÁR? Ugyanolyan utca emberei vagytok, mint minden más országban, csak nyugaton megszokott dolog dolgozni, és megküzdeni azért, amit szeretnénk, itt meg az emberek ahhoz szoktak hozzá, hogy ülnek, azt jön a semmiből a töltött galamb.
2015. febr. 1. 10:37
 30/32 anonim ***** válasza:
80%
Kedves előző.Nekem érettségim és 2 szakmám is van.Szívesen elmegyek akár takarítani is.Annyi,hogy van mellette egy tartós beteg gyerekem aki havonta 2 hetet biztosan beteg.Most 3 hétig nem ment oviba,mert beteg volt.Ha te tudsz nekem tisztességes munkát biztosítani (alacsony fizetés sem zavar,csak legyen) akkor ki vele.Ha nem,akkor fogd be a pofád,és ne okoskodj!
2015. febr. 1. 13:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!