Szerintetek kinek a szégyene, hogy ennyi éhező gyerek van, a szülőké, vagy az államé?
Mindkettő.
A szülő, hogy felelőtlenül, kb. a semmire ne vállaljon gyereket.
Állam amiért pl. hagyták a bankokat akár ezekkel a dev.hitelekkel is átverni ilyen szinten az embereket. De ez csak egy példa. Illetve az állam olyan szempontból, hogy ösztönzi az embereket a felelőtlen gyerekvállalásra, hogy minél több gyereked van annál több adókedvezményt, segélyt, ... kapnak. Miért érdemel az én két gyerekem nagyságrendileg több állami támogatást, mint azok akik hárman vannak? Ha csak a családi kedvezményt nézzük. Az én gyerekem nettó 10e Ft/fő érdemel, míg mások ha már három gyerek van akkor 33e FT/fő jár?
És ez csak egy példa, nem is beszélve - kérdésre egyúttal visszatérve - az étkezési támogatásra is. Három gyerek már jóformán ingyen eszik (és egyenek is!!) az én két gyerekem után meg 10-12 Ft/fő/hó? Hol itt az igazságosság?
az az állam szégyenek,hogy bár dübörög a gazdaság,és Magyarország jobban teljesít,két minimálbéres ember teszem azt albérletben vagy lakáshitellel a nyakán nem tud normálisan eltartani mondjuk egy két gyerekes családot
vagy az egyik fél,vagy akár mindkettő elveszíti a munkáját,és hónapokig,vagy évekig nem talál,pedig bármit elvállal
a másik része a megélheti gyerekvállalók,akik annyira buták,hogy nem fogják fel ésszel,hogy lehet,hogy a gyerek születésekor ad az állam x ezer ft-ot,aztán gyest és családit,de ebből nem lehet gyereket nevelni,etetni,ruházni.sorba szüli,hogy mindig legyen 3 év alatti,hogy kapja a gyest.arról nem beszélve,hogy a fogamzásgátlás nem olcsó.
nekem viszonylag biztos munkám van,ugyanannál a cégnél dolgozok 17 éve.a férjem építőiparban dolgozik,ez korántsem biztos.nem mertünk csak egy gyereket bevállalni.nagyon vágyok másodikra,de nem merek
soknak inkább így kéne gondolkozni
szóval ez a dolog nem fekete vagy fehér,hanem árnyaltabb
Mindkettőé.
Az államé azért, mert nem tudja biztosítani azt, hogy két dolgozó szülő normális körülményeket teremtsen 2-3 gyereknek a fizetéséből.
A szülőké azért, mert nem mérik fel saját lehetőségüket és felelőtlenek. Pedig nem sok olyan ország van ahol 'csak' a gyerekvállalás miatt valaki évekig juttatásokat kapjon, utána pedig ingyenes bölcsőde, óvoda, iskola és a gyerekek számára ingyenes egészségügyi ellátás áll rendelkezésre. Szóval gyerek vállalással, ellátással kapcsolatban elég jó helyzetben vannak itthon az emberek.
Szerintem is-is.
Lehet mi is éheznénk ha a férjem nem keresne,de nem gondolom hogy az az én hibám lenne.Nem tehetek róla,hogy itthon vagyok a tartós beteg gyerekemmel akire lóf..t sem kapok,nincs itthoni munka vagy részmunkaidő,így mit csináljak? 1 gyerekünk van? Nem csak az éhezik aki 6-8 gyereket szül a putriba,és mondjuk ki,cigány.
Rengeteg magyar gyerek is éhezik,a nyugdíjasokról már nem is beszélve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!