Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek kinek a szégyene,...

Szerintetek kinek a szégyene, hogy ennyi éhező gyerek van, a szülőké, vagy az államé?

Figyelt kérdés
2015. jan. 31. 19:37
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
90%

Mindkettő.

A szülő, hogy felelőtlenül, kb. a semmire ne vállaljon gyereket.

Állam amiért pl. hagyták a bankokat akár ezekkel a dev.hitelekkel is átverni ilyen szinten az embereket. De ez csak egy példa. Illetve az állam olyan szempontból, hogy ösztönzi az embereket a felelőtlen gyerekvállalásra, hogy minél több gyereked van annál több adókedvezményt, segélyt, ... kapnak. Miért érdemel az én két gyerekem nagyságrendileg több állami támogatást, mint azok akik hárman vannak? Ha csak a családi kedvezményt nézzük. Az én gyerekem nettó 10e Ft/fő érdemel, míg mások ha már három gyerek van akkor 33e FT/fő jár?

És ez csak egy példa, nem is beszélve - kérdésre egyúttal visszatérve - az étkezési támogatásra is. Három gyerek már jóformán ingyen eszik (és egyenek is!!) az én két gyerekem után meg 10-12 Ft/fő/hó? Hol itt az igazságosság?

2015. jan. 31. 19:53
 12/32 anonim ***** válasza:
97%
(11-es vagyok: ...kevesebbet...)
2015. jan. 31. 19:56
 13/32 anonim ***** válasza:
91%
5-ös vagyok. Azért azt hozzátenném, hogy az előttem szólóknak is igazuk van abban, hogy nagyon hülyék a szülők is... Szomorú, hogy nincs munka, meg nincs pénz, de könyörgöm, akkor minek 5+ gyereket csinálni??? Kissé röhejes, hogy a normális körülmények között élő emberek 2, nagyon max. 3-nál nem vállalnak többet, mert végiggondolják, hogy fel is kéne valamiből nevelni őket, aki meg a saját eltartását se tudja megoldani, az csinál 5-6 kölköt. Nem azt mondom, hogy a szegényeknek ne legyen (habár én most várom az elsőt, és bár jól élünk, alaposan átgondoltuk azért, hogy biztos mindent meg tudunk-e adni neki), de ha már szegények, akkor miért nem elég 1? Miért kell egy focicsapatnyi? Aztán lehet menni sírni a tévébe, hogy nincs pénz...
2015. jan. 31. 19:56
 14/32 A kérdező kommentje:
5-6 kölök, akik iskolába sem tudnak járni, mert nincs pénz cipőre. Ezáltal biztosítják, hogy még véletlenül se legyen jobb sorsuk a gyerekeiknek felnőtt korukban..
2015. jan. 31. 19:59
 15/32 anonim ***** válasza:
92%

az az állam szégyenek,hogy bár dübörög a gazdaság,és Magyarország jobban teljesít,két minimálbéres ember teszem azt albérletben vagy lakáshitellel a nyakán nem tud normálisan eltartani mondjuk egy két gyerekes családot

vagy az egyik fél,vagy akár mindkettő elveszíti a munkáját,és hónapokig,vagy évekig nem talál,pedig bármit elvállal

a másik része a megélheti gyerekvállalók,akik annyira buták,hogy nem fogják fel ésszel,hogy lehet,hogy a gyerek születésekor ad az állam x ezer ft-ot,aztán gyest és családit,de ebből nem lehet gyereket nevelni,etetni,ruházni.sorba szüli,hogy mindig legyen 3 év alatti,hogy kapja a gyest.arról nem beszélve,hogy a fogamzásgátlás nem olcsó.

nekem viszonylag biztos munkám van,ugyanannál a cégnél dolgozok 17 éve.a férjem építőiparban dolgozik,ez korántsem biztos.nem mertünk csak egy gyereket bevállalni.nagyon vágyok másodikra,de nem merek

soknak inkább így kéne gondolkozni

szóval ez a dolog nem fekete vagy fehér,hanem árnyaltabb

2015. jan. 31. 19:59
 16/32 anonim ***** válasza:
91%
Részben mindkettőé, de főleg a szülőké. Az államé abból a szempontból, hogy kevés a normális jól fizető munkahely, vagy nincs is munkahely. Viszont azok a családok akiket tv-be vagy itt-ott bemutatnak hogy milyen szegények, kb 5-6 gyerek van. Ha tudja a szülő, hogy nincsenek olyan anyagi helyzetben, hogy ennyi gyereket felneveljenek, akkor minek szülnek ilyen sokat. Más normális családok annyi gyereket vállalnak amennyit fel tudnak nevelni. De itt van persze a kisebbség, akik a majd megélünk a segélyből valahogy alapon sorra szülik a gyerekeket. Aztán meg persze hogy azok éheznek, nincs ruhájuk, meg semmijük. Ezzel a témával kapcsolatban elég a szomszédba átnéznem. Roma házaspár 6 gyerekkel, a nő még életében nem dolgozott, a férfi nem meg el közmunkára sem, mert ott nem fizetnek neki eleget, így élnek abból amit a gyerekek után kapnak. nem is tudom hogy a szánalmas szó megfelelő-e ezekre.
2015. jan. 31. 20:09
 17/32 anonim ***** válasza:
81%

Mindkettőé.

Az államé azért, mert nem tudja biztosítani azt, hogy két dolgozó szülő normális körülményeket teremtsen 2-3 gyereknek a fizetéséből.

A szülőké azért, mert nem mérik fel saját lehetőségüket és felelőtlenek. Pedig nem sok olyan ország van ahol 'csak' a gyerekvállalás miatt valaki évekig juttatásokat kapjon, utána pedig ingyenes bölcsőde, óvoda, iskola és a gyerekek számára ingyenes egészségügyi ellátás áll rendelkezésre. Szóval gyerek vállalással, ellátással kapcsolatban elég jó helyzetben vannak itthon az emberek.

2015. jan. 31. 20:11
 18/32 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem is-is.

Lehet mi is éheznénk ha a férjem nem keresne,de nem gondolom hogy az az én hibám lenne.Nem tehetek róla,hogy itthon vagyok a tartós beteg gyerekemmel akire lóf..t sem kapok,nincs itthoni munka vagy részmunkaidő,így mit csináljak? 1 gyerekünk van? Nem csak az éhezik aki 6-8 gyereket szül a putriba,és mondjuk ki,cigány.

Rengeteg magyar gyerek is éhezik,a nyugdíjasokról már nem is beszélve.

2015. jan. 31. 20:15
 19/32 anonim ***** válasza:
98%
Az állam abban lehetne a hibás, hogy sok pár nem mer gyereket vállalni a szegénység miatt. Abban pont nem hibás, hogy ennek ellenére meg sok szegény pár mégis vállal...
2015. jan. 31. 20:18
 20/32 anonim ***** válasza:
91%
Nekem ugyan nincs gyerekem, de amikor ilyeneket látok, mindig eszembe jut, hogy ha lenne gyerekem, és nem tudnék neki enni adni, vagy meleg lakást, meleg vizet, normális életet biztosítani, akkora lelkiismeret furdalásom lenne, hogy belehalnék. Kreálok egy kisembert, tőlem függ a jóléte, erre még enni sem tudok neki adni.
2015. jan. 31. 20:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!