Meddig kellene még megértőnek lennem? Én várok el túl sokat a férjemtől vagy ez másnál is kiverné a biztosítékot?
A férjem egy elég hosszú munkanélküli időszak után végre kapott munkát. Hogy őszinte legyek én elhinni is alig mertem, hogy tényleg olyan jó lesz, mint ígérték (jó fizetés, irodai munka, utazás maximum 1,5 óra). Tényleg olyan jó lett, de csak szerintem. :( A férjem minden egyes nap halálosan fáradtan jön haza, leroskad a gép vagy a tv elé és ezzel lezártnak tekinti a napját.
A próbaidő alatt még próbáltam megértő lenni, új munka, más mint az eddigi, tanulnia kellett stb., de mostanra fogy a türelmem. Szóltam neki, hogy egy kicsit próbálja magát összeszedni, mert nincs ez így jól, de ahelyett, hogy változtatna, már sajnáltatja is magát, hogy én egy zsarnok vagyok és nem értem meg, hogy neki munka után pihenésre van szüksége.
Nem tudom, hogy mit csináljak!
Depresszió is hasonló tüneteket produkál, mint a fáradtság.
Amikor nekem anno volt még egyetemen napi 13 órákat tudtam átaludni és még amellett is fáradt voltam.
*13
Ne gyere ezzel a "minek kellett 3 gyerek"-kel!
Szerintem a 3 óra, az oda- és hazafele, szóval oda másfél és ha busszal megy az lehethogy csak 25-30 km.
Gratulálok a kedves hozzászólóknak, a faszit tutujgatjátok, hogy jajj szegény, másfél órákat kell utaznia naponta, de fáradt lehet szegényke, a kérdezőt meg lehordjátok, hogy minek neki 3 gyerek? Gondolom, kettőjüknek kellett a 3 gyerek, nem egyedül vállalta be.
Tudom milyen fárasztó tud lenni az irodai munka, főleg ha túlhajtják az embert, de ha a haverokhoz van időm és energiám, akkor a gyerekeimhez is van.
Az egyik kolléganom pont ezt csinálja, mondjuk neki csak két gyereke van, de 1,5 órára lakik (ha dugó van akkor 2-re) és a buszra fél órát vár. Gyakran viszi haza a számlákat, amit a nap folyamán kiállított, otthon borítékokba rakja és megcímezi.
Lehethogy túloz a kérdezo... de igen, én beveszem.
Ilyenkor nagyon kell röhögnöm. Valaki egy irodában ül napi 8 órát, aztán fáradt egész délután-este,hogy a gyerekeivel beszélgessen vagy megkefélje a nejét .
Nem szeretném ledegradálni a munkáját,és a szellemi munka is lehet fárasztó . De hazaér,kicsit pihen ,megebédel ,egy óra után már nyugodtan foglalkozhatna a gyerekeivel .
Nem depressziós,hanem egy b@lfasz . Szégyellném magam,ha férfi létemre tutujgatni kellene délutánonként mert jajdenagyon fárasztó a munka . 13 óra fizikai munka után is van 1 óra amit ébren töltök,és azt az asszonnyal . Pedig nem vagyok egy energiabomba.
Minden munka lehet fárasztó. De elvileg azért van családod, hogy a szabadidőd 70-90%-át az ő társaságukban töltsd el, mert téged ez feltölt, megnyugtat, kikapcsol. Nem? Nem ezért házasodik, vállal családot valaki? Mert szereti őket és az is kikapcsolódás ha velük lehet?
A fennmaradó időben ehet barátokkal lógni, kettesben szórakozni, gyerek nélküli programra menni, egyedül elmenni valahova, beülni kávézni a barátokkal barátnőkkel stb. De elvileg a családnak, a velük töltött időnek is ki kellene kapcsolnia. Nem? Rosszul gondolom?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!