Miért akarja a barátnőm elhagyni az országot?
A barátnőmnek nincs munkája, és nem is Magyarországon szeretné elképzelni az életét. (pályakezdő)
Nekem viszont itt van biztos, jól fizető állásom, amit nem akarok itthagyni a bizonytalan külföldi munkáért és nem utolsó sorban itt van a családom, a barátaim akikre számíthatok, ezt nem tudja pótolni pár százezer ft.
De ezt a barátnőm nem tudja megérteni. Ő felsőszinten beszél németül és Ausztriába szeretne menni, én pedig egy szót sem tudok.
Igazából Magyarországon belül sem szeretnék költözni, én már itt alakítottam ki az ismerettségi, baráti körömet.
Mondtam, hogy eltartom amíg nincs munka, de őt ez nem érdekli sőt fel is háborodott ezen.
Már szinte napi szinten feljön a téma, ami kikészít, de látom is rajta, hogy nagyon rossz neki ahogy őrlődik.
Kinek van igaza?
köszönöm az eddigi válaszokat.
Igen, szeretné ha vele tartanék, ellenkező esetben távkapcsoaltként működne a dolog, amit meg végképp nem szeretnék, mert már nagyon összenőttünk :)
Sajnos nem a nyugati részen lakunk, hanem Borsodban, de én mégis szeretek itt élni.
Próbálom figyelembe venni az ő igényeit, helyzetét, de itt már felépítettem szinte mindent, nem akarok még egyszer a nulláról kezdeni az életem.
Hogy miért? Mert neki van esze. Ha nekem lehetőségem lenne én sem maradnék ebben az országban. Majd megtanulnám a nyelvet, majd találnék munkát. Ráadásul ha tolmácsként el tudna helyezkedni dolgozni, lehet, hogy 4x annyit keresne, mint te... Ezerszer jobb életetek lehetne.
Amúgy meg ha annyira jó vagy a munkahelyeden, és külföldön nem sikerülne még mindig van esély, hogy visszakéretőzz a régi a munkahelyedre. De ehhez az kell, hogy őszinte és megbecsült személy legyél a munkahelyeden. Ha nem vagy az, akkor meg felesleges a bizonytalanhoz ragaszkodni. Azt tanácsolnám, hogy menjen ki a barátnőd. Töltsetek távkapcsolatban pár hónapot még a párodnak biztos lesz a munkahelye, lakhatása, megélhetése és utána menj ki hozzá. Ha neki nem jön össze, akkor meg ő jön vissza. Fél év 1 év nem olyan hosszú idő. A távolság a kis tüzeket kioltja a nagyokat fellobbantja - ezt ne feledd! ;)
Oké, tegyük fel, elköltözünk Ausztriába, élünk ketten mint marci hevesen, tudunk haza is utalni pénzt, tudunk félretenni, nyaralni.
De azt az időt, amit a szeretteiddel tölthetsz semmilyen összeg nem kárpótolja és lehet jönne egy betegség a családban, ami rádöbbentene, hogy mi mégsem a pénzért dolgoznánk, hanem a boldogságért, és tudjuk hogy azt pénzen nem lehet megvásárolni.
Ki fogja a szüleinket ápolni?
Lehet, hogy te is egy anya kicsi fia vagy. Egy idő után, ha lesz gyereketek, ő lesz a családod. Te csak kifogásokat keresel, ha nem biztos állásod, mit csinálnál?
Tudod mit.. ugyanezt, mert ott vannak a haverok, meg a szüleid(akiktől nem tudsz vagy nem akarsz függetlenedni).
Én a helyében elmennék, sokkal jobb élet vár rá.
Különben meg ilyen "mi lenne ha" esetekből ezer van. Mi lesz, ha kimentek és a fejére esik egy tégla amint átlép a határon??
Betegek lesznek a szülők? Hát istenem, legfeljebb hazaköltöztök. Nagy kunkszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!