Középiskola után szeretném elhagyni az országot, külföldön tanulni tovább és ott is élni. Hová érdemes menni tanulni és hová költözhetnék azután?
Nem szeretnék ebben az országban élni, ennek több oka is van.
Legtöbben nyilván a bérek miatt vándorolnak ki, ez nekem is jelentősen számít. Nem azért tanulok most éjjel-nappal, hogy ezután minimálbérért dolgozzak egy szalag mellett nyelvvizsgával és mérnöki diplomával. Ezt valahogy én sem tartom túl vonzónak.
Emellett itt az emberek hozzáállása a dolgokhoz, a munkához, a többi emberhez szörnyű. Ha csak valami egyszerűbb papírmunkáról van szó, ahhoz is be kell járni a fél országot, hogy minden baromságot megszerezzek hozzá. A kórházban a haldokló betegnek is 3-4 órákat kell várnia, mert az orvosok nem is törődnek azzal, hogy nekik a szokásos traccsparty helyett dolgozniuk is kellene egy keveset.
A felső vezetőség célja, hogy az emberek minél hülyébbek legyenek és a többieket is hülyítsék. Nem tudom máshol hogyan megy ez, de a környezetemben élő emberek számára a művelődést a Való Villa csodálatos világa jelenti, egymás árkába dobálják át a szemetet, ahelyett, hogy a kukába dobnák el, a menőségi faktor a naponta elszívott füves cigi, az elfogyasztott alkohol térfogata, a Zarában elköltött húszezresek száma és a megnézett Éjjel-Nappal Budapest epizódok számával egyenesen arányos.
Az emberek rasszizmusa végtelen határokba nyúlik. Apukám részben román származású, ez látszik is a bőrszínemen. Emiatt sápadt cigány, indián és bueno kid gúnyneveket kaptam a tizenévesek kevésbé művelt csoportjától.
Többször láttam már olyat is, hogy felnőtt emberek nevettek ki olyanokat, akik tényleg szeretnének művelődni, okosodni, netán környezetvédők, hívők vagy csak szimplán segíteni akarnak másokon. Láthatja mindenki itt, gyakorikérdéseken is, sokan csak szórakozni járnak ide, nevetni mások problémáin, trágár, értelmetlen, de számukra vicces válaszokat szórva.
Nos körülbelül ez az átlagos magyar kultúra 2014-ben.
Hogy visszatérjek a kérdéshez:
Olyan országban szeretnék felsőoktatásban tanulni, ahol az ottani körülményekhez képes nem drága az egyetem és iskola mellett meg tudom keresni annak az árát és a szállást, netán olyan ahol ingyenes a felsőoktatás (bár lehet csak én élek álomvilágban).
Egyébként építő- vagy építészmérnök szeretnék lenni.
Emellett érdekel a ti jövőbeli terveitek és személyes tapasztalataitok is.
Előre is köszönöm szépen a válaszaitokat :)
16/F
Nem azt mondtam, hogy máshol nincs ilyen, de feltételezem, mashol nem ez az elfogadott norma.
Nem vagyok totál tájékozatlan a témában, nagyon szeretnék például a sydneyi egyetemen tanulni, de az számomra megfizethetetlen.
Írországra is gondoltam, mert az angol nyelvterület és úgy tudom ingyenes az oktatás. Több egyetemet is nézegettem már onnan.
Nem azért tettem fel a kérdést, mert lusta vagyon megkeresni Googleben (de egyébként pontosan ezt csinálom napok óta, interneten olvasgatok utána), hanem mert érdekel más elképzelése, tapasztalata. Biztosa vagyok, hogy van itt olyan, aki többet tudna mondani nekem erről, mint egy-két Google keresés.
Jaj, fejezzétek már be ezt a hülyeséget, hogy ez Magyarország, az Magyarország... minden országban vannak hülyék, buta emberek, és primitívek, ugyanúgy, mint Magyarországon. Én pl Ausztriában élek, itt se jobb a helyzet a magyar mentalitáshoz képest. Bőven van itt török, itt ugyanúgy utálják őket, mint Magyarországon a cigányokat, sőt, annak tekintik őket, nem véletlenül. Magyarul, ők az Ausztriai cigányok, és jogosan ítélkeznek róluk. Némelyik olyan proli, műveletlen tuskó, hogy az valami hihetetlen. 16 éves vagy, nem csak azt kell hallgatni, amit anyuci meg apuci mond Magyarországról, meg amiket a TV-ben látsz. Én sem csípem az országot, de reálisan kell látni a helyzetet, mert sok tájékozatlan suhanc a "kolbászból van a kerítés" szindrómában szenved.
Mehetsz Angliába, Ausztriába, bárhova, ahol jól keresel, viszont ezek mind mind drága országok, a lakások nagyon drágák a fővárosokban, ott ugyan úgy eltud fogyni a pénzed egy pillanat alatt. Itt is járkálnak beképzelt, felsőbbrendűbb-sznob egoista majmok, meg tinik, mint minden máshol, mert csuklóból kapják a szüleik a több ezer eurós fizetést, és ezt a gyerekek ki is használják.
Nem kell egyből ítélkezni, meg a levegőbe beszélni hülyeségeket, még 1x mondom, először szerezz tapasztalatot, és utána ócsárolj mást, vagy másokat. Bárhova mész, bármilyen országba, iskolába, városba, munkahelyre, mindenhol vannak idióta emberek.
Pont nem jó példát hoztál, mert nem nézek tv-t. Azt mondom amit tapasztalok a saját bőrömön. Külföldön még nem jártam, de Mo.-n akárhol voltam, mindenhol többségében a sok lélektelen barmot láttam. Nem mondom, vannak nagyon jó emberek is. De azokat úgy kell keresni.
Ismerek egy lányt aki Ausztráliába költözött. Azt mondja ott az emberek ha azt se tudják ki vagy, akkor is köszönnek és leállnak veled beszélgetni. Egyszer küldött egy fotót, hogy a barátaival van pizsamában meg zokniban egy plázában, van akin sombrero volt, meg olyan is volt, hogy pelenka meg cumi. És nem nevették ki az emberek, volt aki fotózkodott is Velük.
Ez szerintem azért jelentős különbség a magyar viszonyokhoz képest.
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Dániában van egy Eu-s egyetem, ahol angolul folyik az oktatás, minden országból jönnek tanulók, és ingyenes.
Nagyon sokféle diplomát ad, de pontosan mi a nevük, sajnos nem tudom.Azt hiszem, van egy magyar ügynökség, ami külföldi egyetemekre közvetít magyar diákokat, azt kéne megkeresni, hogy segítsenek.Google-ba beírva, biztos kidob valamit.
ezek szerint azok, akik nem ertenek egyet a kerdezovel az allaspontja miatt, azok nem eltek meg kulfoldon (es pont abba a kategoriaba tartozak, amit a kerdezo leirt, csak nem a legveszesebb esetbe)
franciaorszagban vagyok szeptember ota erasmusszal. az emberek itt nem neznek le masokat a munkajuk miatt, a kukast nem rohogik ki es dobaljak meg szemettel, bar itt meg egy kukas is igenyes magara. itt nem bliccelnek a vonaton, es nem csak azert, mert megtehetik, hanem azert is, mert erkolcsileg igy tartjak helyesnek. arrol meg ne is beszeljunk, hogy ha esetleg meg bliccelnenek is, nem tudom elkepzelni, hogy meg ok verjek meg a kallert...
ha bemesz egy boltba, nem azt latod, hogy az elado a telefonjat nyomkodja unott plehpofaval, hanem azonnal a rendelkezesedre all, es nem felejt el koszonni, majd fizetes utan kellemes napot kivanni neked. ja, es mindemellett meg mosolyognak is rad.
arrol meg ne is beszeljunk, hogy lazan megallitanak az utcan, nem egyszer szolitottak meg pl, hogy ilyen szep kek a kabatom, es kitunik a sok szurke kozul, de ez csak egy pelda.
emellett fel tudom hozni azt a pesti peldat, hogy a pesten hallottam nevu FB csoportban felvetettek mar egyszer-ketszer, hogy legyunk szivesek a metro mozgolepcsojen a jobb oldalra allni, ez tolunk nyugatabbra olyan szepen mukodik, hogy orom figyelni, mig nalunk valahogy hiaba van kiirva, megbukott, es nem hiszem, hogy azert, mert sok lenne az olyan ember, aki nem tud olvasni. erre magyar reakci: ne siess, azert mert kesobb indultal el, en nem fogok neked segiteni, vess magadra, maskor indulj el korabban, az a 2 masodperc nem fog segiteni rajtad, en meg foleg, ha meg amugy nem sietsz csak nem szeretsz allni, hat igy jartal baratom.
erdekes valahogy az autopalyakon megszoktak, hogy a belso savban elozni szokas, es nem oltjak be oket, hogy hova sietnek...
jo, ennyi volt a delutani mesem az elalvashoz.
kerdezo, milyen nyelveket beszelsz?
Köszönöm, a dàn egyetemet megtaláltam, az Aarhus Egyetemről van szó, ha jól sejtem.
Angolul beszélek, azt hiszem elég jól meg tudom értetni magammal az embereket. Németül is motyogok valamit, most pedig szeretnék elkezdeni olaszul is tanulni. A francia nyelvre is gondoltam, de szerintem az nagy falat lenne nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!