Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tudnátok nekem segiteni?...

Tudnátok nekem segiteni? (NAGYON FONTOS SOS LENT)

Figyelt kérdés
Barátnőm apja egy állat veri üti ordít vele kis piti dolgokon mért marad ugy a fűtés ilyen dolgokon és az apja barátnője is. Anyukájával el váltak anyját agyon verte ujjait eltörte...csak azért nem jelentette fel mert anyja nem tudná őket eltartani min 2 év két lányát is közöttük a barátnőmet is veri gyomoridege van fél hazamenni fogyott 10 kg 1 hónap alatt ... És én arra gondoltam hogy 16 éves kortól én lehetek a gyámja mivel én 19 vagyok ez hogy működik? nagyon fontos lenne mert minél előbb szabadulni szeretne otthonról hozzám !!
2015. jan. 24. 22:49
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

A te szüleid mit szónak ehhez? Ha te magadhoz vennéd, gondolom a szüleiddel élsz még, azért ehhez az ő együttműködésük is szükséges lenne, nem gondolod?

A házassághoz még igencsak fiatalok vagytok. A gyámságot nem hiszem, hogy engednék 19 évesnek, max a szüleidnek, ha a lány szülei is beleegyeznek (lemondanak). Azt írtad, hogy a szülők külön váltak, akkor az apa nem él velük, csak az anyjával él, miért akar szabadulni otthonról? Mondd csak, nem inkább arról van szó, hogy szerelmesek vagytok és szeretnétek együtt élni? Még ha a te gyámságod alá is helyeznék (amit korodnál és minthogy gondolom, nem rendelkezel önálló keresettel, amiből eltarthatnád, nem tartok valószínűnek, de tekintsünk most el ezektől), akkor is, amíg a barátnőd nem lesz nagykorú, az apának láthatási joga (és kötelezettsége) van, aszerint, amit a bíróság a váláskor megállapított.

Ha feljelentik az apát, akkor lehet kérni, hogy ne kelljen találkozniuk vele, sőt, távoltartási kötelezettséget is elrendelhet a bíróság, így lényegében mindhárman "megmenekülhetnek" ettől a görénytől.

Nekem csak ott akadt fent a szemem, hogy "fél hazamenni" , kicsit itt mintha sántítana a sztori, de persze a részleteket nem tudom...

2015. jan. 25. 00:22
 12/13 anonim ***** válasza:
A te szüleid kérd meg, hogy legyenek a gyámjai!Menj anyukáddal és apukáddal a gyámhivatalba kérvényt benyújtani!
2015. jan. 25. 04:18
 13/13 A kérdező kommentje:
Azért fél hazamenni mert bármit csinál egyből verést kap .. hajtépést 7 évesen kivágta az utcára mert kiboritotta a kávéját hogy lehetne ezt nagyon gyorsan megoldani? a lány 3 hónap mulva lesz 16
2015. jan. 25. 12:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!