Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy lehet így gondolkozni?...

Hogy lehet így gondolkozni? Vagy neki volt igaza?

Figyelt kérdés

Volt barátommal pénteken szakítottunk, most agyalok a problémán. A helyzet az, hogy ő nagycsaládból származik, tisztességes magyar emberek a szülei, de 8 gyerekkel a megélhetést mindig úgy oldották meg, hogy segély+családi pótlék+GYŰJTÉS. Ezen azt kell érteni, hogy ha szükségük volt valamire, akkor elkezdtek kilincselni, hirdetni, a helyi plébánián is kihirdették, és akkor gyűjtöttek nekik. Így kaptak telket az építkezéshez, így lett szinte mindenük.Namármost: én nem származom nagycsaládból, anyu egyedül nevelt fel, testvérem nincs, ezért soha nem voltak jogosultak semmire. Anyu tisztességesen dolgozik, én még egyetemre járok, és felmerült a kérdés, hogy nem biztos, hogy lesz pénz a további tanulásomra. Én javasoltam a diákhitelt, a volt barátom pedig bedobta ezt a gyűjtés-ötletet. Hogy hozzak létre egy alapítványt és hirdessek én is, a tanulásomra meg anyunak a havi számlákra. Aha, ahogy azt ő elképzeli. Mondtam is neki, hogy ennyi erővel a fél ország kéregethetne, mert nagyjából mindenki ilyen, ha nem még rosszabb helyzetben van. Soha nem lenne p.fám ilyenért kéregetni, hiszen nem halálos beteg vagyok, hogy a külföldi gyógyíttatásomra kellene a pénz, na meg ilyenek, és amúgy sem jutott eszünkbe anyuval sohasem az a szó, hogy kéregetés vagy gyűjtés. Ennyi erővel már az aluljáróba is kiállhatnék. A problémát másképp kell megoldani. Szó szót követett, mire a volt barátom erre azt mondta, hogy ez egy jó ötlet volt szerinte, és én direkt leszólom az ő jó ötletét, hogy ne legyen igaza, na meg ne önérzeteskedjünk anyuval, igazán kihirdethetjük mi is a plébánián az anyagi gondjainkat. Mondom, aztán melyik család vagy idős néni fogja nekem a diplomámat kifizetni? Csak azt hajtogatta, hogy ez egy jó ötlet, mert nekik is így lett meg a telkük, csak én vagyok túl büszke.

Megkérdeztem csak úgy kíváncsiságból, hogy mi lenne, ha családot alapítana, és a saját családjában halmozódnának fel a csekkek? Azt mondta, hogy elégetné őket. Biztos nagyon poénos akart lenni, de miután állandóan azt hajtogatta mindenre, hogy ilyen még nem volt a praxisában és ezért nem tudja, valamint egyetlen megoldás csak az, ahogyan a szülei éltek és élnek a mai napig a kiskorú gyerekeikkel együtt, érzékeny búcsút vettem tőle és leléptem. Azt is meg kell itt jegyeznem, hogy ő, 28 évesen még mindig a szülei nyakán él, mert őt "idegesítik" a gondok, amelyek a munkával járnak (2 munkahelyet hagyott ott 1 hónap után), diplomája nincs, mert az is melós dolog, hiába fizet egyet az állam, a szülei szerint pedig ez rendben van, és mivel ők így gondolják, én beszélhetek bármit. Olyan jól bejött nekik ez a gyűjtés, hogy a 28 éves kicsi fiuk is profitál belőle, sőt, ebből él, és egész nap keresztrejtvényt fejt, mert más dolga nincs. Amikor arra akarta anyu megkérni, hogy majd nyáron kaszálja le a füvet, ha nem nagy kérés, mert ketten vagyunk nők, akkor megsértődött és arra is azt mondta, hogy ilyen még nem volt a praxisában, és mire szerződött ő? hogy kaszáljon? Mert hogy otthon sem kell semmit sem csinálnia a (gyűjtésből összeadott) ház körül, mindent az a szegény 60 éves jóbolond édesapja csinál meg. Mondtam neki, hogy én még 28 évesen is nyakon csapnám a fiamat, ha ilyen lenne és keresztrejtvényt fejtene akkor, amikor derékig ér a fű. Arról nem is beszélve, hogy anyu karácsonyra egy zsák ajándékot adott neki (mindenféle kajákat), mert kedvezni akart neki az utolsó kis pénzéből, hogy szegény gyerek. Amikor meg a kesztyűjét elhagyta, akkor is szaladt neki anyu venni, hogy szegények, segítsen rajta valahogy. És ez a hála, amit volt képe anyámnak meg is mondani (ilyen még nem volt a praxisában+kaszálásra szerződött-e)

Hát még most is dühös vagyok, hogy ezeket írom. Én eddig azon voltam, hogy támogassuk a nagycsaládokat, oké, de remélem, hogy nem mindegyik ilyen élősködő fajta, mert akkor nagyon csalódnék...eddig felnéztem azokra a magyar családokra, akik ennyi gyereket vállalnak, de így... hát nem tudom. És most is meg van sértve, hogy nekik milyen jó bejött az élet, és mi meg anyuval biztos túl büszkék vagyunk. Hát így is lehet? Ha ezer évig élnék, akkor sem tudnám ezt megtenni...biztos bennem van a hiba.

2010. febr. 8. 00:28
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

81 %-os 0:47! Ezt én is kérdeztem tőle, de ezt sem tudta megmondani. Bele sem gondol, és én ezért nagyon felelőtlennek éreztem őt. Volt egy olyan ötlete is, hogy mire való a nagycsalád, ha nem arra, hogy összetartsanak- azaz rejtett utalás arra, hogy csak eltartja őt majd mindig valaki. Mondtam neki, hogy a testvérei nem fogják őt eltartani, erre nem számíthat ép ésszel, meglesz azoknak is a maguk családja, gyerekek, akiknek enni kell majd adni, de hajthatatlan volt. Szerintem én ezt nem tudhatom, mert sosem volt testvérem. Marha jó.

64 %-os 0:47! Nem drogozik, de való igaz, hogy nem veti meg az italt. Megmondtam neki, hogy mellettem nem ihat, mert addig volt barátnője, valahogy (elvileg) ki is bírta, legalábbis nem tudtam meg, de amikor volt egy kis szünetünk, az egyik haverjával meghívatta magát és a detoxban kötött ki egy buli alkalmával (kész szégyen). Szóval élelmes ő, mert s.ggrészegre tudja magát inni a más pénzén...hát hogy én miért nem tudok így élni? Már rég a Bahamákon sülnék a napon.

2010. febr. 8. 00:56
 12/23 A kérdező kommentje:
Ja igen, most lett volna márciusban egy éve, hogy együtt voltunk+kis szünet, azaz valójában 8 hónapot voltunk együtt.
2010. febr. 8. 01:00
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes történet. Nagyon jól tetted, hogy szakítottál vele, csak visszatartott volna az élet minden területén. Ha ő így "kéregetve" nőtt fel, ez számára a normális, és soha nem fogja belátni, hogy ahogy Te élsz, vagy élni akarsz, az is lehet jó, ha nem jobb, mint az ő életük. És ha együtt maradtok, mi lett volna? Dolgozhatnál, mint egy állat, hogy kifizesd az elégetni való számlákat, és meló után vehetnél keresztrejtvényt, hogy legyen mit csinálnia, amíg Te nyírod a füvet.

Nagyon jól döntöttél!!

2010. febr. 8. 02:51
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

ez borzalmas, hogy ilyenek léteznek, nagyon jól tetted, hogy otthagytad ezt a léhűtő, semmirekellő, számító, hálátlan "embert"!

ilyen egy élősködő, parazita családot, hihetetlen!

szégyen, hogy ilyen felfogású emberek is vannak köztünk, elszomorító.

bocs, kicsit kijöttek az indulatok most belőlem! :/

szívből remélem, hogy megoldódnak az anyagi problémáitok, te igazán megérdemelnéd, hogy ne kelljen diákhitelt felvenned, de ha mégis erre kényszerültök, akkor sem annyira rossz választás, a kamata úgy tudom, nem olyan borzalmas, mint a többi hitelé.

2010. febr. 8. 03:08
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
El vagyok képedve. Leginkább azon, hogy te hogy bírtad egy ilyen lúzer mellett 8 hónapig.. Mert értelmesnek és normálisnak tűnsz, de mégis leállsz egy ilyennel. 28 évesen tényleg csak egy félig ostoba és fogyatékos ember mond ilyeneket. nem normális. bocs de én is kiakadtam mint páran itt:D szóval egyet értek, jó hogy otthagytad.
2010. febr. 8. 03:31
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen igazad van.Sajnos léteznek ilyen emberek.

Szánalmas!

2010. febr. 8. 06:10
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi, csak félig olvastam el én is. Figyelj, hogyha te egy ilyen ember mellett nem tudod elképzelni a jövőd, akkor jól döntöttél. A gond csak annyi, hogy ő így nőtt föl. Te meg úgy, hogy meg kell dolgozni a pénzért. Valószínűleg már egyikőtök se fog változni :) Az ő szülei ott elrontották, hogy elkényelmesedtek ebben a nagy kéregetésben, és az exbarátodnak meg ez az etalon.. Hogyha kér, akkor úgyis kap.. Ami nem épp egészséges gondolkodás :/
2010. febr. 8. 06:17
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

ehh,korán reggelre ez igy durva

ezthiszem ezt megmutatom páromnak mikor legközeleb a diákhitelem miatt baszogat (fél év együttjárás után nem fogadtam el hogy fizesse ő a dolgaimat,sosem hagynám hogy egy pasi tartson el,most már jól keresek,iogy nem gond visszafizetni)

ne bánkodj az ilyen pasi miatt,ilyen felfogással normális ember nem tudna élni,főleg nem családot tervezni

tanulj,mellette másodévtől énis tudtam diákként dolgozni,te is fogsz tudni,keress normális pasit

22/L

2010. febr. 8. 07:15
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
ÚÚúúú, micsoda pasi, és micsoda família... Én nem hittem volna, hogy ilyen létezik... Természetesen neked volt igazad. Gondolj bele, ha esetleg együtt maradtatok volna, szerinted milyen életetek lett volna? Külön köztözött vonlna a srác valaha is a szüleitől? Hiszen egy saját háztartásba sok a gond, nem? Meg hát dolgozni is kéne, és azzal is soka gond. Egy 28 éves felnőtt ember, aki cseszik dolgozni, na az már nekem eleve gyanús, pláne hogy ilyen hozzáállása van a pénzkereséshez. Örülj, hogy megszabadultál tőle.
2010. febr. 8. 08:01
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
Élősködő és lusta a volt pasid. Adj hálát inkább, hogy megszabadultál tőle!!!
2010. febr. 8. 08:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!