Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy lehet így gondolkozni?...

Hogy lehet így gondolkozni? Vagy neki volt igaza?

Figyelt kérdés

Volt barátommal pénteken szakítottunk, most agyalok a problémán. A helyzet az, hogy ő nagycsaládból származik, tisztességes magyar emberek a szülei, de 8 gyerekkel a megélhetést mindig úgy oldották meg, hogy segély+családi pótlék+GYŰJTÉS. Ezen azt kell érteni, hogy ha szükségük volt valamire, akkor elkezdtek kilincselni, hirdetni, a helyi plébánián is kihirdették, és akkor gyűjtöttek nekik. Így kaptak telket az építkezéshez, így lett szinte mindenük.Namármost: én nem származom nagycsaládból, anyu egyedül nevelt fel, testvérem nincs, ezért soha nem voltak jogosultak semmire. Anyu tisztességesen dolgozik, én még egyetemre járok, és felmerült a kérdés, hogy nem biztos, hogy lesz pénz a további tanulásomra. Én javasoltam a diákhitelt, a volt barátom pedig bedobta ezt a gyűjtés-ötletet. Hogy hozzak létre egy alapítványt és hirdessek én is, a tanulásomra meg anyunak a havi számlákra. Aha, ahogy azt ő elképzeli. Mondtam is neki, hogy ennyi erővel a fél ország kéregethetne, mert nagyjából mindenki ilyen, ha nem még rosszabb helyzetben van. Soha nem lenne p.fám ilyenért kéregetni, hiszen nem halálos beteg vagyok, hogy a külföldi gyógyíttatásomra kellene a pénz, na meg ilyenek, és amúgy sem jutott eszünkbe anyuval sohasem az a szó, hogy kéregetés vagy gyűjtés. Ennyi erővel már az aluljáróba is kiállhatnék. A problémát másképp kell megoldani. Szó szót követett, mire a volt barátom erre azt mondta, hogy ez egy jó ötlet volt szerinte, és én direkt leszólom az ő jó ötletét, hogy ne legyen igaza, na meg ne önérzeteskedjünk anyuval, igazán kihirdethetjük mi is a plébánián az anyagi gondjainkat. Mondom, aztán melyik család vagy idős néni fogja nekem a diplomámat kifizetni? Csak azt hajtogatta, hogy ez egy jó ötlet, mert nekik is így lett meg a telkük, csak én vagyok túl büszke.

Megkérdeztem csak úgy kíváncsiságból, hogy mi lenne, ha családot alapítana, és a saját családjában halmozódnának fel a csekkek? Azt mondta, hogy elégetné őket. Biztos nagyon poénos akart lenni, de miután állandóan azt hajtogatta mindenre, hogy ilyen még nem volt a praxisában és ezért nem tudja, valamint egyetlen megoldás csak az, ahogyan a szülei éltek és élnek a mai napig a kiskorú gyerekeikkel együtt, érzékeny búcsút vettem tőle és leléptem. Azt is meg kell itt jegyeznem, hogy ő, 28 évesen még mindig a szülei nyakán él, mert őt "idegesítik" a gondok, amelyek a munkával járnak (2 munkahelyet hagyott ott 1 hónap után), diplomája nincs, mert az is melós dolog, hiába fizet egyet az állam, a szülei szerint pedig ez rendben van, és mivel ők így gondolják, én beszélhetek bármit. Olyan jól bejött nekik ez a gyűjtés, hogy a 28 éves kicsi fiuk is profitál belőle, sőt, ebből él, és egész nap keresztrejtvényt fejt, mert más dolga nincs. Amikor arra akarta anyu megkérni, hogy majd nyáron kaszálja le a füvet, ha nem nagy kérés, mert ketten vagyunk nők, akkor megsértődött és arra is azt mondta, hogy ilyen még nem volt a praxisában, és mire szerződött ő? hogy kaszáljon? Mert hogy otthon sem kell semmit sem csinálnia a (gyűjtésből összeadott) ház körül, mindent az a szegény 60 éves jóbolond édesapja csinál meg. Mondtam neki, hogy én még 28 évesen is nyakon csapnám a fiamat, ha ilyen lenne és keresztrejtvényt fejtene akkor, amikor derékig ér a fű. Arról nem is beszélve, hogy anyu karácsonyra egy zsák ajándékot adott neki (mindenféle kajákat), mert kedvezni akart neki az utolsó kis pénzéből, hogy szegény gyerek. Amikor meg a kesztyűjét elhagyta, akkor is szaladt neki anyu venni, hogy szegények, segítsen rajta valahogy. És ez a hála, amit volt képe anyámnak meg is mondani (ilyen még nem volt a praxisában+kaszálásra szerződött-e)

Hát még most is dühös vagyok, hogy ezeket írom. Én eddig azon voltam, hogy támogassuk a nagycsaládokat, oké, de remélem, hogy nem mindegyik ilyen élősködő fajta, mert akkor nagyon csalódnék...eddig felnéztem azokra a magyar családokra, akik ennyi gyereket vállalnak, de így... hát nem tudom. És most is meg van sértve, hogy nekik milyen jó bejött az élet, és mi meg anyuval biztos túl büszkék vagyunk. Hát így is lehet? Ha ezer évig élnék, akkor sem tudnám ezt megtenni...biztos bennem van a hiba.

2010. febr. 8. 00:28
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%

Huha, igen sokat irtal, a feleig olvastam csak el, bocsi. Jo hogy szakitottal a sraccal, soha nem letettek volna boldogok. Teljesen mas felfogasotok van. Nincs neki igaza, vagyis az o csaladja szerint igaza van, ez a normalis. De neked mas a normalis!

Ne haragudj, de ne sajnald ezt a fiut, ez nagyon durva!!! Felejtsd is el azonnal!

2010. febr. 8. 00:35
 2/23 anonim ***** válasza:
98%
Sajnos nem egyedi eset az exed családja. Éppen az a baj, hogy már túl sok ember vallja ezt az elvet az országban. :-( Nagyon meg tudlak érteni, a diákhitel tényleg megoldás lehet. Nekem is és a férjemnek is így lett diplománk, sőt már vissza is fizettük a diákhitelt 6 év alatt. Lett lakásunk is, igaz hitelből és tényleg mindenünk megvan. Meg lehet oldani, sőt meg is kell, mert a diploma nagyon sokat jelenthet. Most már 26 évesen a kettő és félszeresét keresem annak a pénznek, amit diploma nélkül kerestem 7 évvel ezelőtt. Tanulj csak, én szurkolok neked!
2010. febr. 8. 00:37
 3/23 anonim ***** válasza:
80%
Hát ez érdekes, még ilyet se hallottam! Persze h túlzásba viszi a dolgot. Szerintem nyugodj meg. Sajnos a társadalmi különbségek más gondolkodást eredményeznek, meg más problémamegoldást. Több bleérzőképesség kell mindkét részről. Lehet azt hiszi lenézed mert ő szegényebb. Nehéz ügy.
2010. febr. 8. 00:38
 4/23 anonim ***** válasza:
95%
Nem semmi amit leírtál! a jó ég mentsen meg az ilyen ingyenélőktől,élősdiktől..nincs undoritóbb a parazitánál.Nagyon jól tetted hogy kidobtad,ilyen hozzáállással csoda hogy nő egyáltalán szóba áll vele.
2010. febr. 8. 00:38
 5/23 anonim ***** válasza:
100%

"Azt mondta, hogy elégetné őket"

Ezt úgy hívják hogy nagyfokú ostobaság.Igen mi lenne ha mindenki azt csinálná amit ők.Felelőtlenség felelőtlenség hátán. Kell ez neked?

2010. febr. 8. 00:40
 6/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, tényleg nagyon aranyosak vagytok! Feltétlenül tanulni fogok, ha kell, akkor diákhitelből, hiszen ez az egyetlen megoldás addig, amíg nem tudok dolgozni. Természetesen ez az egész már így nem kellett nekem, ezért szakítottam vele. Mert mindent meg lehet oldani, de amikor a leendő családot veszélyezteti egy ilyen felelőtlen gondolkodással, akkor nemcsak rólunk van szó, hanem a leendő gyerekeinkről is, akiket nem lehet úgy nevelni, hogy vagy gyűjtenek nekünk vagy nem. Hát ez is a megismerkedés része volt, még jó, hogy hamar kiderült.
2010. febr. 8. 00:45
 7/23 anonim ***** válasza:
100%

00:38-as.

Tévedsz! Ittnem szegénységről hanem nagyfokú ostobaságról van szó!Ostoba az az ember aki nyolc gyereket hoz a világra anélkül hogy tudna róluk gondoskodni és ezt másoktól várja el! Aki arra nem képes hogy egy füvet lenyírjon az meg ingyenélő! Olyan ez a gyerek hogy nyugodtan lehet mondani nem épeszű, és ennek a szegénységhez semmi köze!

2010. febr. 8. 00:46
 8/23 anonim ***** válasza:
100%
Hm, mi lesz velük, ha meghalnak a szüleik?
2010. febr. 8. 00:47
 9/23 anonim ***** válasza:
85%

hihetetlen undorító ingyen élő pióca

én anyud helyébe elkergettem wolna

wéletlenül nem iszik wagy drogozik?

meddig woltatok együtt?

2010. febr. 8. 00:47
 10/23 A kérdező kommentje:
57 %-os 0:38! Én beleéreztem, hidd el! De pillanatnyilag ők állnak jobban a nagy szegénységükkel, mint mi ketten anyuval, mert ott 8 gyerek, még a 28 éves legnagyobb is vígan megél az adományokból meg a segélyekből, mi meg ketten alig tudunk 1 fizetésből.
2010. febr. 8. 00:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!