Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az édesanyád ápolt, csinos nő?

Az édesanyád ápolt, csinos nő?

Figyelt kérdés
Ad magára? Tiszta a lakás, a környezete?
2015. jan. 19. 19:00
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:

54 éves.

A környezetére igényes, minden nap tiszta ruhát hord, este fürdik, reggel mosakodik.

Viszont nagyon leharcolt.

Csak deot használ, alig van egy két normális ruhája, a haja semmilyen, idegileg kész.

Nem voltunk jó gyerekek, na.

Pedig még van egy kamasz kistesóm.

2015. jan. 20. 09:28
 32/40 anonim ***** válasza:
65%

Édesanyám ha még élne 68 éves lenne.

Mindig büszke voltam rá, hogy tiszta, igényes asszony, mind magára, mind a háztartására.

Így nevelt bennünket is a testvéremmel.

Idősebb korában is rendszeresen, kb. 4-5-6 hetente festette a haját, az alapvető higiéné (napi legalább 1* fürdés, 2* fogmosás, pár naponta igény szerint hajmosás, hidratálás testen, arcon stb.) alapvető volt számára is.

Otthon is tiszta ruházatban volt mindig, pedig családi házban akad udvari tennivaló is- ilyen eetekre volt kerti ruhája/cipője stb.

A házunk mindig tiszta volt, a konyha is, így bármikor jött vendég, mindig rend és háziasság fogadta. Büszke voltam rá, hogy a lakókörnyezetünk ilyen tiszta, igényes, hogy a főztje is finom, higiénikus.

Ezt örököltem én is kb.

Már én is édesanya vagyok és nagyonis figyelek arra, hogy munka és kisgyermeknevelés mellett is vállalható legyen a kinézetem és az öltözetem minden pillanatban.

Természetes számomra a napi tisztálkodás, napi tiszta ruházat, havi fodrász, 2-3 havonta vagy igény szerint kozmetikus, közel 40-hez otthon is reggel-este alap bőrálpolás, munkába és alkalomra odavaló, megfelelő, ízléses smink.

Mellette hetente 3* mozgok az egészségem érdekében és természetesen az otthonunkra is figyelek.

Nap végén nincs ott hagyott mosatlan, rendszeresen mosok-vasalok, azt az elvet követem, amire édesanyám megtanított:

- a lakás (a mellékhelyiségek és a hálószobák is!) mindig nézzen ki úgy, ogy váratlan vendég vagy orvosi ügyelet hívásakor se kelljen szégyenkezni

- a ruházatom, testem legyen olyan tiszta és ápolt, hogy még egy sürgős orvosi vizsgálat vagy beavatkozás során se égjen le az arvomról a bőr :)

2015. jan. 20. 10:11
 33/40 anonim ***** válasza:

Nagyon ápolt, korához képest csinos, 71 éves.

Ránézésre 50-55. Mozgékony, a 10 kg-os unokájával simán csúszik-mászik a földön, emelgeti.

2015. jan. 20. 10:16
 34/40 anonim ***** válasza:

Nem. Rendszeresen tisztálkodik, de a haját már csak akkor mossa meg, amikor nagyon zsíros. El van hízva, de nem próbál ez ellen tenni, pedig majdnem másfél évtizede szülte a kistesómat. Ennek megfelelően kinyúlt, formátlan ruhákat hord, sosem sminkel (oké, ez nem számít bele az alap igényességbe, elismerem), nem manikűröz.

Nagyon lestrapáltnak néz ki, pedig 20 évig htb volt.

2015. jan. 20. 13:01
 35/40 anonim ***** válasza:
Lassan 60, se nem csinos, se nem kövér, de ápolt. Ad magára, mikor futja rá. Úgy értem fürdik, hajat mos rendszeresen, de pl nagyon ritkán vesz új ruhát, néha elcipelem turizni, akkor én állom, vagy pl fodrászra nem futja, a szomszédja vagy én vágjuk, festjük neki. A lakás nem patyolat, de próbálja tisztán tartani.
2015. jan. 20. 16:49
 36/40 anonim ***** válasza:

Az volt.

Már nem.Meghalt rég.

egy tizenéves lány

2015. jan. 20. 21:39
 37/40 anonim ***** válasza:

Igen.

A környezetére fokozottan igényes, amíg otthon volt egy váza nem állt másként, mint ahogy ő akarta. Sokat és alaposan takarít (szerintem túlzóan), mindig rend van.

Ő magára amíg otthon volt is adott, tiszta és ápolt volt. Csak otthoni, nem csinos ruhákban járt. Mióta újra dolgozik már ez is változott, nagyon csinos, erre is úgy figyel, mint a lakásra.

Minden főzés után elpakol, elmosogat, elrakja a leszáradt edényeket, pultot és gáztűzhelyt takarít, felseper, ha valami lecsöpögött akkor felmos. Minden nap elmosogat, ha nem főzött akkor is (amiből ettek pl).

Fürdőszobát hetente takarít, ilyenkor kádat, mosdókagylót, pakolófelületet, wc-t pucol, felsöpör, felmos, és kukát ürít.

Fodrászhoz 4-6 hetente jár, ahogy eljut. A körmeit szintén 4-6 hetente csináltatja meg (csak manikűr, nincs műkörme.) Ruhákat hetente mos (3-man élnek otthon.) Hajat kb 3 naponta mos, ha kell, akkor gyakrabban.

2015. jan. 20. 22:08
 38/40 anonim ***** válasza:
Nem. 40 éves, lestrapált, beesett arcú, láncdohányos, igénytelen. Nem ez vele az egyetlen probléma....
2015. jan. 20. 23:49
 39/40 anonim ***** válasza:
Le lehet pontozni, szerencsétlenek:) Attól még ez az igazság. A sok igénytelen "nő" háboroghat.
2015. jan. 21. 17:55
 40/40 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Én nem pontoztam le senkit. Nektek sem kellene egymást.Itt nincsenek jó és rossz válaszok.
2015. jan. 21. 20:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!