Mit tehetek, ha a két lányom már évek óta nem törődik velem, de az élettársam gondoskodik rólam? Kivették a vesémet és nagyon súlyos infarktusom volt. Hogy zárjam ki a két gyereket az örökségből?
Mondjuk nem ártana kicsit magadba nézni. Én a saját anyámat ok nélkül nem tiltanám le facebookon, valószínű Ő sem ok nélkül tette. Talán az egészségi állapotod ilyen fokú romlása egyfajta "Isten büntetése". Te tudod, mit tettél a gyerekekkel kiskorukban, nem is kell leírnod, de akkor ne reklamálj, ha nem látogatnak.
Ha te személy szerint esetleg nem is tettél olyan durva dolgokat, sok nő pokollá teszi a gyerekei gyerekkorát azzal, ha egy esetleg részeges vagy brutális férj kegyetlenkedéseit évekig/évtizedekig tűri. Ha nem áll ki az ember a gyerekei mellett, ne csodálkozzék, ha azok sem fognak mellette.
Gondolkozz inkább, Te mit rontottál el. A saját lelkiismereteddel magadnak kell szembenézni.
"Évekig nem mondtam el senkinek,hogy gyermekeim vannak,mert nem találtam őket."
Nem ítélkezni akarok, de szerintem rosszul közelíted meg a problémát. Nem írtad le a történetedet, de a részletekből az jön le, hogy sok évig nem találkoztál a lányaiddal.
Ha az ő szemszögükből nézzük, miért érdekelné őket a te veséd, ha te sem voltál velük, amikor nekik lett volna rád szükségük?
Nem hibáztatlak, nincs hozzá jogom, és nem is tartozik rám. Biztosan nem volt könnyű életed.
De most, hogy megtaláltad a lányaidat, szerintem először is pótolni kellene azt a sok évet, kialakítani az anya-lánya kapcsolatot velük, és utána várni, hogy törődjenek veled.
Szerintem első körben ne azon munkálkodj, hogyan tagadhatod ki őket, hanem próbáld meg velük szorosra fűzni a kapcsolatot. Biztosan mindenkinek jobb lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!