Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg egy parazita lennék?

Tényleg egy parazita lennék?

Figyelt kérdés

24 éves vagyok, van egy diplomám, kétéves munkaviszonyom, egy viszonylag jól kereső férjem, egy lakáshitelem, a szívem alatt pedig egy héthónapos gyermek. Tervezve. Örülök neki, hogy az állam lehetővé teszi, hogy 2 évig magam nevelhessem. Sőt, nem szeretnénk egynél megállni, legalább 3-mat de inkább 4-et tervezünk. Nem lesz belőlük valami munkakerülő senki, hanem dolgos, tanult emberek lesznek, adófizetők, akik hasznos tagjai a társadaáomnak. (Nem mintha a társadalom számára szülném őket, de attól ez még igaz).

A kérdésem: ez tényleg olyan elítélendő? Az, hogy igénybe fogjuk venni a gyedet és a családi pótlékot, ahogy sok kedves kérdező szülei szintén igénybe vették? Vagy csak az szüljön, aki örökölt lakást, van kocsija és biztosítani tudja a gyermekének a külföldi nyelvtanulást? Egyáltalán hogy jön bárki ahhoz, hogy elítéljen érte?

2010. febr. 7. 09:57
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Erre gondolt az előző kérdés feltevője:

www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..

Most már világos?

2010. febr. 7. 10:29
 12/21 anonim ***** válasza:
32%
Szoval azert, mert te mar dolgoztal 2 evet, most otthon akarsz majd lenni 3-4 gyerekkel 6-8 evig. Na ezzel van a baj, hogy dolgozni meg senki nem akar. Mielott mindenki elkezdene szapulni, hogy hulye gyermektelen pasi vagyok, nem, 38. hetes kismama vagyok. En viszont majd inkabb megdolgozok a penzemert, bele is orulnek, ha otthon kene ulnom evekig es a gyerekemnek is jobb lesz kozossegben. Persze mind masok vagyunk es mashogy gondolkozunk, ezzel nem akarlak meggyozni.
2010. febr. 7. 13:35
 13/21 anonim ***** válasza:
13:35-ös: most nem mindegy, hogy egy-egy gyerekek között dolgozik, vagy már csak akkor, ha a legfiatalabb elért egy bizonyos kort?
2010. febr. 7. 13:53
 14/21 anonim ***** válasza:
52%
Szerintem aki azt gondolja, hogy felelőtlenség huszonévesen gyereket vállalni, az egy megkeseredett vénlány/fiú, aki irígyli mások boldogságát, és sajnálja, hogy éveket pazarolt el az életéből a boldog családi élet rovására!
2010. febr. 7. 13:54
 15/21 anonim ***** válasza:
32%
szóval attól leszek felelősségteljes, hogy 20 évesen bevállalom a gyereket nehogy véletlenül valaki levénlányozzon amiért várom harmincig.kihagyok így sok boldog családi évet, mert ugye a saját életem nemkell előbb élveznem, hogy aztán egy újfajtába belekezdjek éretten az anyaságra.
2010. febr. 7. 14:06
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
13.54-es vagyok! Bocsi, nem arra gondoltam, hogy 20 évesen szüljön valaki, mert az még tényleg "nem élt" és fiatal, de 27 év körül, 4-5 éb munkaviszony után már szerintem nem lustaságból megy el szülni valaki! Én 27 évesen szültem, de nem azért, hogy az állam eltartson!!!
2010. febr. 7. 14:15
 17/21 anonim ***** válasza:
39%
Nem vagy parazita,nem vagy ingyenélő,nem vagy KMK.Ne hallgass a sok ,,élni tudó" napkeleti bölcsre,akik irigylik mások boldogságát.Majd ha rendbe tették a saját életüket,akkor kinyithatják a szájukat,de addig nyugodtan sepregethetnek a saját házuk táján.Szerintem lenne mit!
2010. febr. 7. 16:25
 18/21 anonim ***** válasza:
A hivatalos válasz: ha nem teljesíted az alábbi feltételeket az adott kérdésnél: "aztán megy a nyavalgyás, h nincs pénz, hibás az állam, az anyós akit emiatt el kell viselni pl mert csak ott tudnak lakni, kivéve ő..", akkor nem, nem vagy parazita és nem is állította soha senki. Ha netán 2 év múlva ezeket teszed, akkor gondolkozz el és nézz magadba...
2010. febr. 7. 17:52
 19/21 anonim ***** válasza:
24%
Szerintem nem kell magába néznie,és nincs min elgondolkodnia.Azoknak kéne,akiknek túl sok az idejük arra,hogy másokkal foglalkozzanak.Nyilván,mert vagy nincs se pár,se gyerek,ami kellőképpen leköss őket,vagy mert szeretnek a magas polcról kiabálni.
2010. febr. 7. 17:55
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
17.52 vagyok, 3 gyerekem van és férjem. És azért foglalkozunk itt a kérdezővel, mert ő feltett egy kérdést. Ezzel felkért minket arra, hogy foglalkozzunk vele.
2010. febr. 7. 18:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!