Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Örökölnénk de csak adósságot....

Örökölnénk de csak adósságot. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
SZEGÉNY APÓSOM MEGHALT.ANYÓS,A PÁROM ÉS ANNAK TESTVÉRE ÖRÖKÖLNÉK A HÁZAT.CSAKHOGY 11 MILLIÓS TARTOZÁS VAN RAJTA.MIT TEHETNÉK HOGY NE ADÓSSÁGOT ÖRÖKÖLJÖN A PÁROM?
2010. febr. 7. 00:07
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
9:57-hez még valami. Az ingatlanok nagy részét kölcsön terheli. Te úgy képzeled el, hogy a ház kölcsönét törlessze le a mama (jobb esetben a tesóval), majd a mamától megöröklöd tehermentesen? Hm...
2010. febr. 7. 10:02
 12/21 A kérdező kommentje:
Sajnos már annyira el vannak adósodva,hogy a bank is már nem egyszer rá akarta tenni a kezét.Eladni is próbálták de annyira rossz környéken van,hogy aki meg is venné már fordul is ki a kertből amint meghallja,hogy kik a szomszédok.A testvérék sem tudnák fizetni mert tele vannak adóssággal ők is.Mi meg tavaly vettünk fel egy nagyobb összeget amit éppen hogy tudunk fizetni.Amúgy meg lehet,hogy gonosz vagyok de én nem akarom feladni a boldog kis életemet azért,hogy az ő részüket kifizessük.Hiszen akkor látástól mikulásig melózhatnánk még 30 éven át.Köszönöm de ebből inkább nem kérek.Rámenjen az én családom az ő hülyeségükre?
2010. febr. 8. 00:05
 13/21 anonim ***** válasza:
82%
Ha papi 11milka adósságot fel tudott halmozni, azt csak mamival együtt csinálhatta, nehogy már ezt a gyerek nyakába akarja varrni "erkölcsi" alapokon.
2010. febr. 10. 13:29
 14/21 anonim ***** válasza:
Azért itt ha jól sejtem van egy olyan csavar is a történetben, hogy ha nem lesz kifizetve az adósság akkor az anyósodnak nem lesz hol laknia és ez esetben tehát be kell fogadnia valakinek, akik ahogy a szavaidból kivettem ti lennétek. Tehát ha jól gondolom akkor a kérdés az, hogy adósság vagy az anyós? :-( Sajnállak nagyon, de én sem tudom mit tennék.
2010. febr. 10. 13:34
 15/21 anonim ***** válasza:
Álljatok meg: ha a mama bent marad házban,attól még az ingatlanon fentmarad az adósság.És ha a mama nem fizeti ki,akkor szépen kilakoltatják.A hitelezőt meg nem fogja érdekelni,hogy a mama hova megy..
2010. febr. 10. 13:36
 16/21 anonim ***** válasza:

Igaz előttem már mondták páran, de úgy látom nem fogtad..

Le kell mondani az örökségről. vagyis nincs ház és nincs adósság se!

2010. febr. 10. 13:38
 17/21 anonim ***** válasza:
11%

De ha papi a mamival látástól vakulásig dolgozva még ki tudta volna fizetni a tartozást haláluk előtt, akkor ugye kizárólag a gyerek "nyakába varrhatná" a 20-30milliós ingatlant, "erkölcsi alapokon"?!

Igenis, van az ilyen helyzetnek erkölcsi oldala is, meglehetősen gerinctelen dolog az édesanya mögül kihátrálni és magára hagyni a bajban!

Más lenne a helyzet, ha egy dorbézoló, alkoholista, vagy játékszenvedéllyel küzdő, és ilyen okok miatt eladósodott "szülő" hagyna maga után adósságot, akkor én sem védeném őket.

De a kérdésben nem volt ilyenről szó, tehát feltételezhetjük, hogy becsületes, dolgos emberek (voltak) a szülők.

2010. febr. 10. 13:40
 18/21 anonim ***** válasza:
78%
Egyébként meg igaza van a kérdezőnek,csak gondoljatok bele: azért mert más hitelt vett fel,hadd ne ő szívja meg..senki nem örülne neki ugye?Az én adósságom se érdekel senkit,azt nekem kell lerendeznem,nem terhelhetem a tesóim nyakába,közük nincs hozzá.
2010. febr. 10. 13:41
 19/21 anonim ***** válasza:
78%
13.40. ne haragudj,de nem a GYEREK(ek) vette fel a hitelt,hanem a papa.Gondolom nem néhány ezerft-ot,hanem pár milkát.Ne várd már,hogy a gyerekek fizessék ki.Nem is tudják,hisz ahogy olvasom,épp hogy fedezheti az ingatlan a kölcsönt.Akkor ki járt jól?mert a gyerekek nem.Egy családban mindenki tisztában van a másik anyagi helyzetével,szóval gondolkodni kellett volna előre.Látod ,a családban a gyerekeknek is megvan a maguk hitele,hogy fizessék ki a papáét?
2010. febr. 10. 13:51
 20/21 anonim ***** válasza:
77%
Már bocs, de nem kihátrál a mami mögül, hanem belátja, hogy felesleges erőlködni, nem tudná ő sem kifizetni, szóval a vége úgy is ugyanaz lenne, így megspórol magának egy rakás ügyintézést is legalább.
2010. febr. 10. 13:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!