Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Örökölnénk de csak adósságot....

Örökölnénk de csak adósságot. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
SZEGÉNY APÓSOM MEGHALT.ANYÓS,A PÁROM ÉS ANNAK TESTVÉRE ÖRÖKÖLNÉK A HÁZAT.CSAKHOGY 11 MILLIÓS TARTOZÁS VAN RAJTA.MIT TEHETNÉK HOGY NE ADÓSSÁGOT ÖRÖKÖLJÖN A PÁROM?
2010. febr. 7. 00:07
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%

Úgy,hogy mindenről lemond.Ha nem tart igényt az örökségre,akkor a tartozás sem marad rá.

Tudom,így jártam..

2010. febr. 7. 00:17
 2/21 anonim ***** válasza:
100%
Nyiltkozzon a kozjegyzonel,hogy lemond az oroksegrol.
2010. febr. 7. 00:17
 3/21 anonim ***** válasza:
100%
jaja pontosan
2010. febr. 7. 00:21
 4/21 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy tudom, hogy adósságot csak a hagyaték erejéig lehet örökölni, tehát csak annyit, amennyit a rá eső hagyaték fedez. Tehát legrosszabb esetben is nulla.
2010. febr. 7. 00:38
 5/21 anonim ***** válasza:
89%
a hagyatéki eljárásban vissza lehet utasítani az örökséget. De az az egész hagyatékot fogja érinteni.
2010. febr. 7. 07:07
 6/21 anonim ***** válasza:
90%
Ez így igaz, ahogy 00:38 is írta, viszont érdemes a közjegyzőnél kapásból visszautasítani az öröklést,mert ha nem teszi, akkor megörökli szépen a ráeső részt+a réeső adósságot, és egy jó ideig eltartó eljárássorozatot, amíg a tartozást kiegyenlíti stb. És mivel úgyis nullszaldós lesz, felesleges ezzel tölteni az időt.
2010. febr. 7. 07:08
 7/21 anonim ***** válasza:
59%
Igaz, vissza lehet utasítani. De ha jól olvastam , "a" házat örökölnék. Mi lesz a házzal, ha visszautasítják? És a mama hova megy lakni?
2010. febr. 7. 07:37
 8/21 anonim ***** válasza:
70%
Mondjon le az örökségről. Olyan nincs, hogy ketten házat örökölnek, a harmadik adósságot. Tehát mindenki részesedik a tárgyi javakból és az adósságból is.
2010. febr. 7. 08:35
 9/21 anonim ***** válasza:
77%

Értem, hogy a jogi oldalról közelítve az örökségről való lemondás a legegyszerűbb megoldás.

DE!

Nézzük az emberi oldalt is! 1.) Ugyanez a pár szemrebbenés nélkül írná alá a hagyatéki papírokat, ha szegény apuka házát nem terhelné adósság. Eszükbe sem jutna arról lemondva a mamára hagyni és ezzel kockáztatni, hogy a mama esetleg - élve 1/1 tulajdonosi jogával - eladja és kisebb ingatlanba költözve feléli a különbözetet, mert ugye egy egyedülálló idős embernek nem kell nagy ház és fenntartani sem tudja a nyugdíjából. 2.) Egy családnak a bajban is össze kell tartania. Nem szép dolog kihátrálni a mama és a másik testvér mellől, rájuk hagyva az adóssággal terhelt örökséget.

De ez csak az emberi oldal, természetesen a jog nem a lelkiismeretre alapoz. Ha ti nyugodt szívvel meg tudjátok tenni, jogotok van hozzá, hogy lemondjatok az örökségről. Majd a mama és a másik testvér megoldja. Csak remélni merem, hogy a másik testvér nem fogja az Édesanyját így magára hagyni a bajban.

2010. febr. 7. 09:19
 10/21 anonim ***** válasza:
9:19-eshez csatlakozom! És még annyit, hogy egy ház általábn többe ér 11 milliónál.
2010. febr. 7. 09:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!