Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Lehet valaha esélyem átlagos...

Lehet valaha esélyem átlagos életre?

Figyelt kérdés

Ha szegény családból származom, lehet még normális életem?

Elköltöztünk külföldre a vőlegényemmel, nyelveket tanulok, beiratkoztam suliba...

Nem azt mondom, hogy meg akarok gazdagodni, mert azt munkából nehéz, csak olyan szinten megélni, hogy ne kelljen nélkülözni.

Van, akinek sikerült tanulással, munkával, igyekezettel kitörni a nyomorból, és normális életet biztosítani a leendő családjának?

2015. jan. 13. 13:31
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
#10:Azzal aztàn sokra megy a kérdező... Az màr NEM AZ Ő élete.
2015. jan. 13. 14:40
 12/25 anonim ***** válasza:

Ha előre nézel és teszel érte akkor igen.

Ha a múlton rágódsz és mindenért a múltat meg a családodat hibáztatod, akkor nem.

Te döntesz.

2015. jan. 13. 14:47
 13/25 A kérdező kommentje:
A szegénység az én szótáramban azt jelenti, nincs megfelelő étkezés, meleg víz, és nem lehet soha semmit venni.
2015. jan. 13. 14:52
 14/25 anonim ***** válasza:
Szerencsés helyzetben vagyok, mert sosem kellett nélkülöznöm, de azért meg próbálok tanácsot adni, kicsit a másik oldalról nézve. Tehát sosem kellett nélkülöznöm, de ez nem azt jelenti, hogy a családom mindig mindent megengedhet magának. Amit leginkább megtanultam a szüleimtől az az, hogy minden egyes forintot, amit kiadsz a kezeid közül, azt jól meg kell nézni. Ezen kívül muszáj takarékoskodni, amint van egy kis pénz, amit félre lehet tenni, azt félre kell tenni és utána nem hozzányúlni. Ha ez most triviálisnak tűnt számodra, akkor elnézést kérek. Azért szerettem volna ezt leírni, mert amikor a kereskedelemben dolgoztam, sokszor megfigyeltem az emberek vásárlási szokásait. Azt vettem észre, hogy gyakran azok az emberek nem nézték meg elég alaposan az árcímkét, akin látszott, hogy egyébként sincs nagyon mit a tejbe aprítani. Ha valami márkásabb étel pl. üdítő akciós volt, akkor sokszor nem is gondolkoztak rajta csak megvették, mert fizetés nap volt, miért ne.. Pedig lehet, hogy nem is jártak jól vele, csak arra figyeltek, hogy akciós. Szóval csak azt akarom mondani, hogy amit az előző válaszolók is írtak, hogy ez a felfogáson múlik, az valóban igaz. És ha takarékos a felfogásod, akkor szerintem nem fog a szegénység lehúzni, legalábbis ezt kívánom Neked!
2015. jan. 13. 14:58
 15/25 anonim ***** válasza:

14: Sajnos a szegénység sokaknak nem azt jelenti, hogy jól meg kell nézni, hogy mit vegyen meg a boltban.

Ahogy a kérdező is írta, alap dolgok hiányoznak, pl. meleg víz, étel.

Vagy pl. hogy azért nem tudsz iskolába menni, mert egy pár cipőd van és az kilyukadt. És nem az a kérdés, hogy milyen, mennyiért kapsz helyette, egyszerűen nem tudnak venni helyette.

Kérdező a legrosszabb helyzetből is ki lehet törni. Szerintem ha tanulsz, dolgozol, akkor nem a szegénység húzhat vissza, hanem a rossz társaság, az emberek.

2015. jan. 13. 15:08
 16/25 anonim ***** válasza:
15: Igen, ezt értem. Én azért írtam a válaszom, mert szóba került, hogy ez felfogás kérdése, előző válaszolók írták, hogy az a felfogás akadályoz meg a szegénységből való kitörésben, amiben felnő valaki. Nyilván ezt ők arra a helyzetre értették, amikor valaki önerőből már elért egy bizonyos szintet, tehát nem a körülményekkel és a lehetőségekkel volt a gond, hanem a felfogással. Természetesen az én válaszom is már erre a szintre vonatkozott.
2015. jan. 13. 15:21
 17/25 anonim ***** válasza:

Nézd, én is szeretnék kiköltözni külföldre, bár én egyedül, de nem merek, mert félek, hogy nem elég a pénzem. Meg én is néztem tanulási lehetőségeket, de az is pénzbe kerül.

Úgyhogy szerintem jó úton haladsz.

2015. jan. 13. 16:31
 18/25 anonim ***** válasza:

Mi számít átlagos életnek? Most mindketten dolgoztok, most is nélkülöztök? Mert akkor ott valami gond van.

Mi nem mentünk külföldre, itthon dolgozunk, nem keresünk veszélyesen sokat (főleg én nem, miután egyetemre is járok, szóval ez csak diákmunka). Nagy, komoly beruházásokra nem futja, nyaralni is csak belföldre jutunk el, ha úgy adódik, akkor rokonokhoz, barátokhoz. De a lakbért, a rezsit kifizetjük, jut öltözködésre, szórakozásra, egész kényelmesen élünk. Nem tudom elképzelni, hogy két dolgozó ember hogy nem tud legalább ilyen szinten megélni.

2015. jan. 13. 19:34
 19/25 A kérdező kommentje:

Átlagosnak számít egy 1-2 szobás albérlet, átlag fizetés (helyi viszonylatban 600 000Ft már jó két fizetés formájában), meg ilyenek.

Én tanulok, még nem dolgozom, nyártól fogok.

2015. jan. 13. 19:37
 20/25 anonim ***** válasza:

14-es ,neked elképzelésed sincs, hogy hazánkban, vidéken tömegesen éheznek intellektuellek, csak mert nem szakmunkásképzőt, hanem egyetemet/főiskolát végeztek!! Van kivétel, mérnökök, orvosok. De a legtöbb intellektuell, protekció nélkül tartós munkanélküli, vidéken, mert MÉG SEGÉFDMUNKÁT SE kapnak protekció nélkül! (A mutliknál meg fluktuáció van, tartósan ritka, aki ott tud maradni, akik alulról kezdi, protekción nélkül.)

Így meg nincs MIBŐL spórolni!! Ha meg nincs miből, akkor nincs tőke még a fővárosba (ahol lenne munkalehetőség) se költözni (tőke kell az első fizuig, h legyen mit enni, pluszalbérlet pénz, rezsi, előre kaució, és akkor lehet ,h az egész kárba veszik, tehát kockázat, ezért minimum a 3-szorosa tőke kell!!!).

Ha a fővárosba nincs lehetőség költözni, akkor külföldre meg pláne nem.. HACSAK nem segít valaki! A kérdezőnek, gondolom, a párja segített az elindulásban, vagy valaki más, de saját erejéből nem tudna külföldre menni,amiről egyébként nem tehet. Érted, 14-es?

A mélyszegénység: 22-es csapdája. HACSAK nem segít valaki, hatékonyan.

2015. jan. 13. 21:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!