Lehet valaha esélyem átlagos életre?
Ha szegény családból származom, lehet még normális életem?
Elköltöztünk külföldre a vőlegényemmel, nyelveket tanulok, beiratkoztam suliba...
Nem azt mondom, hogy meg akarok gazdagodni, mert azt munkából nehéz, csak olyan szinten megélni, hogy ne kelljen nélkülözni.
Van, akinek sikerült tanulással, munkával, igyekezettel kitörni a nyomorból, és normális életet biztosítani a leendő családjának?
Ha előre nézel és teszel érte akkor igen.
Ha a múlton rágódsz és mindenért a múltat meg a családodat hibáztatod, akkor nem.
Te döntesz.
14: Sajnos a szegénység sokaknak nem azt jelenti, hogy jól meg kell nézni, hogy mit vegyen meg a boltban.
Ahogy a kérdező is írta, alap dolgok hiányoznak, pl. meleg víz, étel.
Vagy pl. hogy azért nem tudsz iskolába menni, mert egy pár cipőd van és az kilyukadt. És nem az a kérdés, hogy milyen, mennyiért kapsz helyette, egyszerűen nem tudnak venni helyette.
Kérdező a legrosszabb helyzetből is ki lehet törni. Szerintem ha tanulsz, dolgozol, akkor nem a szegénység húzhat vissza, hanem a rossz társaság, az emberek.
Nézd, én is szeretnék kiköltözni külföldre, bár én egyedül, de nem merek, mert félek, hogy nem elég a pénzem. Meg én is néztem tanulási lehetőségeket, de az is pénzbe kerül.
Úgyhogy szerintem jó úton haladsz.
Mi számít átlagos életnek? Most mindketten dolgoztok, most is nélkülöztök? Mert akkor ott valami gond van.
Mi nem mentünk külföldre, itthon dolgozunk, nem keresünk veszélyesen sokat (főleg én nem, miután egyetemre is járok, szóval ez csak diákmunka). Nagy, komoly beruházásokra nem futja, nyaralni is csak belföldre jutunk el, ha úgy adódik, akkor rokonokhoz, barátokhoz. De a lakbért, a rezsit kifizetjük, jut öltözködésre, szórakozásra, egész kényelmesen élünk. Nem tudom elképzelni, hogy két dolgozó ember hogy nem tud legalább ilyen szinten megélni.
Átlagosnak számít egy 1-2 szobás albérlet, átlag fizetés (helyi viszonylatban 600 000Ft már jó két fizetés formájában), meg ilyenek.
Én tanulok, még nem dolgozom, nyártól fogok.
14-es ,neked elképzelésed sincs, hogy hazánkban, vidéken tömegesen éheznek intellektuellek, csak mert nem szakmunkásképzőt, hanem egyetemet/főiskolát végeztek!! Van kivétel, mérnökök, orvosok. De a legtöbb intellektuell, protekció nélkül tartós munkanélküli, vidéken, mert MÉG SEGÉFDMUNKÁT SE kapnak protekció nélkül! (A mutliknál meg fluktuáció van, tartósan ritka, aki ott tud maradni, akik alulról kezdi, protekción nélkül.)
Így meg nincs MIBŐL spórolni!! Ha meg nincs miből, akkor nincs tőke még a fővárosba (ahol lenne munkalehetőség) se költözni (tőke kell az első fizuig, h legyen mit enni, pluszalbérlet pénz, rezsi, előre kaució, és akkor lehet ,h az egész kárba veszik, tehát kockázat, ezért minimum a 3-szorosa tőke kell!!!).
Ha a fővárosba nincs lehetőség költözni, akkor külföldre meg pláne nem.. HACSAK nem segít valaki! A kérdezőnek, gondolom, a párja segített az elindulásban, vagy valaki más, de saját erejéből nem tudna külföldre menni,amiről egyébként nem tehet. Érted, 14-es?
A mélyszegénység: 22-es csapdája. HACSAK nem segít valaki, hatékonyan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!